30. 8. 2016

Novinka pod lupou: Victoria

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Victoria
Žánr: Drama / Historický
Stanice: ITV
Premiéra: 28. 8. 2016
Vysílání: každou neděli večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Daisy Goodwin
Herci: Jenna Coleman, Catherine Flemming, Daniela Holtz, Nell Hudson, Ferdinand Kingsley, Tommy Knight, Eve Myles, Paul Rhys, Adrian Schiller, Peter Firth, Rufus Sewell

Ve zkratce

Osmidílný historický seriál. Poté, co její strýc Vilém IV. v roce 1837 zemře, stává se osmnáctiletá princezna Viktorie královnou celé země. Začíná své období vlády, které bylo až donedávna rekordně nejdelší ve Velké Británii.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Moc pěkný pilot. Všechno v něm vypadá tak královsky :-) Myslím si, že půjde o hodně úspěšnou minisérii, kterou si diváci oblíbí. Setkává se v ní totiž politika i soukromý život, přičemž oba světy jsou výborně vyváženy, ani jeden neutlačuje druhý.

Samozřejmě se nelze nezmínit o Jenně. Spousta lidí, kteří si Victorii zapnou, do seriálu jdou právě kvůli herečce z Doctora Who. Pro mě je to první seznámení se s ní a musím říct, že jsem nadšená. Nejen, že je krásná, ale do role se perfektně hodí. Dává do ní vše a já jí věřím, že je od hlavy až k patě mladou královnou. Doufám, že stejné pocity z ní budu mít i při sledování Doctora a jsem moc zvědavá, jak Pajky její vystoupení porovná nebo zhodnotí.

I ostatní herci jsou výborní, i když si panovnice krade samozřejmě scény pro sebe. Co je nutné vyzdvihnout, to jsou kostýmy. Návrháři si především s dámskými šaty dali obzvlášť záležet. Vždycky jsem se nemohla dočkat dalšího záběru, až uvidím, co nového mají postavy na sobě. Rekvizity vypadají také skvěle, a to v interiéru i exteriéru.

Moc se těším na další díly, až uvidím, jak se mladá dívka bude postupně vyvíjet v jednu z nejvýznamnějších britských osobností. Doufám, že si s tímto vývojem Jenna poradí stejně výborně, jako se ukázala být v pilotním díle. Určitě všem doporučuju.
  • hlavní představitelka
  • mix politického a životopisného žánru
  • zbytečně dlouhá délka pilotu
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Nějaký ten pátek už v Anglii žiju, a tak jsem si řekl, že by nebylo od věci znát i trochu jejich historie. A letos se mi s tím rozhodla pomoci i stanice ITV, která si připravila minisérii Victoria. Nebudu ale lhát, nejspíš bych se k ní nikdy nedostal, kdyby to nebyla role, kvůli které Jenna Coleman opustila Doctora Who.

Obsazení je jedna z prvních věcí, která na seriálu zaujme. V čele je samozřejmě právě Jenna Coleman, ale v jejím okolí se pohybuje několik dalších velmi dobrých herců. Ať už je to třeba Rufus Sewell, nebo Eve Myles, případně několik pro mě neznámých jmen. Dobří herci se však čekat dali, protože britové dobová dramata umí a většinou je o ně velký zájem.

Vychválil jsem tedy herce a pochvalu zaslouží jistě také kostýmy a dobová atmosféra. Mě osobně se líbily záběry na Londýn nebo Westminster Abbey. Tohle všechno se podařilo, ale určitě je i pár věcí, tkeré mě až tak neokouzlily. Například celá ta linka z „kuchyně“ mě nijak nebrala. Ještě přihodím, že sledovat seriál v televizi je utrpení, protože zhruba hodinová epizoda byla roztažena na 95 minut, a jednoduchá matika říká, že jsem strávil víc jak půlhodiny sledováním reklam!

Celkově se mi to ale docela líbilo, i když to není seriál, kvůli kterému bych musel každý večer zasednout k televizi, tak ho určitě dokoukám.
  • obsazení
  • kostýmy a dobová atmosféra
  • mapování britské historie
  • reklamy
  • linka z kuchyně
  • kontaktní čočky Jenny Coleman
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
em.em

em.em

Paráda, první díl se mi moc líbil :)
před 7 roky
liskulka.lida

liskulka.lida

Souhlasím... ty kontaktní čočky mě málem zabily. Vypadala jako kdyby mě chtěla sežrat. Jinak to bylo...
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Její malé veličenstvo jsem četla třikrát a kdysi jsem uměla vyjmenovat i jména všech 9 dětí...
před 6 roky
Další články k tématu