7. 9. 2016

Novinka pod lupou: Hillary

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Hillary
Žánr: Drama / Historický / Životopisný
Stanice: One (Nový Zéland)
Premiéra: 21. 8. 2016
Vysílání: každou neděli večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Tom Scott
Herci: Andrew Munro, Dean O'Gorman, Amy Usherwood, Alison Bruce, Stephen Lovatt, Joel Tobeck, Jared Turner, Ryan O'Kane, Peter Daube, Mick Rose, Darren Young

Ve zkratce

Minisérie podle skutečné události, která ukazuje život legendárního horolezce Eda Hillaryho. Začínáme v době jeho osamělého dětství, končíme legendou, kterou se v průběhu let stal. Horolezec Hillary je považován za jednoho z nejvlivnějších lidí 20. století. Jde o prvního muže, který pokořil Mount Everest, o muže, jehož miloval celý novozélandský ná­rod.

Trailer

Asi neexistuje, není k nalezení.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Mám moc ráda životopisné filmy a seriály (neříkala jsem to už někde nedávno?). Každopádně Hillary super, první epizoda nastínila jeho rané období, od dětství po ranou dospělost, kdy hrdina objevoval svou lásku k horám a k vlasti.

Mnozí si jistě budou muset chvíli zvykat na hodně silný novozélandský přízvuk, jelikož herecké obsazení je tvořeno výhradně domácími herci. Doporučuju proto minimálně anglické titulky, aby vám neuteklo nic důležitého, i když pokud někdo z vás sleduje australské seriály, tak máte přízvuk určitě natrénovaný.

Když už jsem zmínila herecké obsazení, musím říct, že je voleno výborně. Především hlavní hrdina skutečně jako by z oka vypadl původnímu Hillarymu, kterého jsem si opět aktivně musela najít na Wiki. Miluju, když mě příběh zaujme natolik, že si k němu vyhledávám další informace, právě tím jsou příběhy podle skutečných událostí kouzlené. Dokážou zaujmout tím, že nejde o fikci, a že skutečně někdo takto inspirativní žil nebo žije.

Samozřejmě se pozornost ubírá i na rekvizity a kostýmy, jelikož se jedná o historické drama. První epizoda byla v tomto ohledu slabší, přeci jen nejde o žádné okázalé drama, ale ukazuje tvrdě pracující rodinu, která si velmi cení střechy nad hlavou a pravidelného jídla na stole, takže tady se tvůrci nemohli moc vyřádit. Přesto scéna působí věrohodně a dopomáhá k navození té správné atmosféry.

No a pak se vydáváme do přírody. To je nádhera. Velké celky záběrů zasněžených vrcholků hor v prostřizích s hrdinovým nadšeným a udiveným výrazem, to je k nezaplacení. Ačkoliv jsme samotné horolezectví zatím neviděli, pilot přesně ukáže, jak se z Hillaryho stala jedna z nejvlivnějších osobností 20. století nejen na Novém Zélandu, ale po celém světě.

P.S. Ne, ať už se vám Google bude snažit naznačit cokoliv, nejde o dokument o prezidentské kandidátce Hillary Clinton.
  • příroda
  • inspirativní příběh
  • věrohodné herecké obsazení
  • jde ryze o představení, akce se pravděpodobně rozjede až v dalších dílech
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Neboj, to je jen výjimka, už tam je dalších pár novinek v záloze, kde hodnocení klesá :D
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Tohle může být dost dobrý.
před 7 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Minisérie je to působivá, i když to nejlepší si odbyde v prvních dvou epizodách a pak...
před 6 roky
Další články k tématu