1. 9. 2016

Mladí diváci mají v oblibě stand-up show

Mladí diváci mají v oblibě stand-up show

Stand-up komedie je v mnoha ohledech návratem do minulosti. Když se řekne tento pojem, mnozí si jistě vybaví minulé tisíciletí, kdy tento typ humoru letěl. V posledních letech se k němu pokusil vrátit například Mulaney, který se jej snažil namixovat se sitcomem, ovšem nevyšlo mu to.

Své štěstí zkoušela také stanice HBO s pořadem Na stojáka a nyní se do stand-up komedie ponořila také stanice Prima Comedy Central, která vysílá pořad Comedy Club. A jak se zdá, trefila s ním na správnou diváckou notu.

Společnost Viacom International prováděla průzkum, z něhož vyplynulo, že stand-upy patří mezi nejoblíbenější divácké žánry. Mladí lidé od 20 do 35 let nejčastěji v komediálním žánru vyhledávají filmy, talk shows, sitcomy a právě stand-upy. Polovina respondentů zároveň říká, že tento typ pořadů sledují, když se chtějí opravdu hodně zasmát. Stand-up je spolu se sitkomy také mezi prvními asociacemi, které si mladí lidé vybaví, když se řekne komedie.

Mladí diváci shodují v názoru, že stand-up s časem neztrácí na kvalitě a na rozdíl od sitcomů se dá sledovat i v reprízách. Téměř dvě třetiny mileniálů sledují své oblíbené výstupy více než jednou a rádi je sdílí se svými přáteli.

Nejvíce pobaví příběhy ze života

Výzkum také ukázal, že mladá generace sleduje tento typ pořadu spíše v pohodlí domova, než kdekoliv jinde. Stand-up je nejpopulárnější mezi muži, ale také ženy si k tomuto specifickému žánru v poslední době nacházejí cestu.

Mezi nejoblíbenější stand-up výstupy patří takové, které se nechávají inspirovat aktuálními postřehy, vtipnými příběhy, případně zcela improvizované scénky. Hodně respondentů oceňuje především promyšlenost a komediální aspekt stand-upů, které dokáží každodenní situace a postřehy změnit na něco veselého a zábavného.


Co vy a stand-up komedie? Sledujete Comedy Club nebo jiné zmíněné pořady? Baví vás improvizované scénky? Nebo raději dáváte přednost jinému druhu komedií?

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
majka147

majka147

Nieje to síce uplne môj štýl humoru ale na stojáka na bavilo ale o Comedy Club som nevedela hoc Comedy...
před 7 roky
ESESEL

ESESEL

To vskutku v oblibě mám. Nejlepší bylo, jak ten zrzek mluvil o zrzcích...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Je to vtipný a zábavný,pokaždé se zasměju.
před 7 roky
Další články k tématu