25. 8. 2017

Novinka pod lupou: The Tick

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Tick
Žánr: Komedie / Superhrdinský
Stanice: Amazon
Premiéra: zatím pouze pilot dostupný od 18. 8. 2016, edit: premiéra série 25. srpna 2017
Vysílání: celá série najednou
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: -
Herci: Peter Serafinowicz, Griffin Newman, Valorie Curry

Ve zkratce

Příběh se odehrává ve světě, kde jsou superhrdinové již mnoho dekád skuteční. Obyčejný účetní s psychickými problémy a žádnými schopnostmi si uvědomí, že jeho město vlastní globální superzáporák, který byl dlouho považován za mrtvého. Hrdina se ve snaze odhalit tuto konspiraci zaplete se zvláštním modrým superhrdinou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Původní seriál jsem neviděla, ale tohle, to bylo… zajímavé. Ani nevím, jestli se to dá vůbec popsat slovy. Znáte komiks Kick Ass? Takhle nějak si ho představuju. Mladý obyčejný kluk se zblázní a rozhodne se převtělit do superhrdiny a chránit město od záporáků.

Ten seriálový je trošku dospělejší a trošku psychicky nemocný, ale ve výsledku je to hodně podobné. Více než vtipné mi to ale přišlo depresivní a divné. Hlavní vinu na tom má asi hodně nesympatický modrý hrdina, i když vím, že byl účel nedržet se typického konceptu a navíc předloha a předloha předlohy jsou jasně dané.

Přitom začátek vypadal hodně dobře. Komedii o superhrdinech jsme tu v poslední době moc neměli (snad to Powerless napraví), ale opravdu si nejsem jistá, jestli tento modrý brouk a stejně divné ostatní postavy budou mít v současném moderním světě úspěch.

Koho bych pochválila, to je záporák, i když jsme ho viděli pouze v jedné scéně, ve flashbacku u kavárny. Musím říct, že šlo bezkonkurenčně o nejlepší scénu celého pilotu. Záporák ukázal, že má v sobě ducha komika, jeho interakce s malým hrdinou byla k popukání.

Celkově ale tohle byl pilot, ke kterému celý seriál rozhodně vidět nepotřebuju.
  • záporák s duší komika
  • úvodní scéna
  • divný superhrdina
  • nudný sidekick
  • superhrdina jako vypravěč
  • zmatený příběh
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Koldik

Koldik

EE z tohoto nic nebude. Nevyzeralo to vobec dobre. Jedine na co som trosku zvedavy je mozno JCvJohnson,...
před 7 roky
ragelly

ragelly

Dnes má na Amazonu premiéru první řada komedie The Tick. Pilot jsem sice hodnotila už před rokem, ale třeba...
před 6 roky
Yellow

Yellow

Takových 40% sedí. Ačkoliv to není nějaká raketa, ze které bych si sedla na zadel, tak to není tak špatné....
před 6 roky
Další články k tématu