17. 2. 2009

Titulky k seriálům

Šuškalo se o tom dlouho, bylo mnoho pokusů o odhalení tajemství, byl činěn i psychický nátlak, ale odolali jsme. Na SerialZone přicházejí Titulky k seriálům!

Titulky k seriálům

Přejít do sekce titulky k seriálům

Dali jsem si na přípravě záležet a je za tím spousta tvrdé práce.

Pevně tedy věříme, že to všichni oceníte a nebudete frflat, že je tu toho málo. Málo tu toho rozhodně není – startujeme s téměř 3000 titulky k 70 seriálům. Máme pokryto 2200 epizod a 153 sérií, což jsou jistě slušná čísla. Projekt byl realizován od prvotních myšlenek po spuštění během pouhých tří týdnů, takže si jistě umíte představit, že na tom realizační tým v čele s Fruikem strávil moře času.

Teď něco k naší myšlence. Titulky na SerialZone by měly být nástupce knuspyho zaniklého webu „titulkykseri­alum.net“. Snažili jsme se všechny autory kontaktovat a získat povolení pro zveřejnění titulků právě tady, u nás, a díky jejich ochotě jsme jej v naprosté většině případů dostali. Naším cílem je stát se spolehlivým zdrojem na hledání těch nejkvalitnějších titulků a snažit se titulky zveřejnit co nejdříve to bude možné. Zároveň chceme dát autorům šanci dostat titulky co nejrychleji mezi fanoušky, bez zbytečné prodlevy při schvalování (pokud patříš mezi autory a chceš vkládat titulky bez schválení, tak nám napiš, budeme jedině rádi).

Kdo pro vás celý tento projekt připravil?

S původní myšlenkou dostat titulky na SerialZone přišli dva z našich redaktorů – megawir se scr00chym. Ti společně s hlavním šéfem projektu Fruikem dali dohromady strukturu. Následně ve fázi betatestování za pomoci Morphea88, který je na SerialZone také redaktorem, uploadli i většinu současných titulků. Na Fruikovi bylo 100% programování a samozřejmě základní naplánování toho, kde co bude a jak to bude fungovat. Nesmíme zapomenout na výzvědné eso – Furianta, který celou věc odhalil v průběhu přípravy a byl proto zlanařen a zaměstnán :-)

Kromě toho, že nahrál taky pěknou hromadu titulků, byl ustanoven hlavním vyjednavačem při získávání podpory od jednotlivých překladatelů. Seznam překladatelů, kteří jsou již na Serialzone zaregistrováni, najdete v sekci titulků.

Všichni doufáme, že se nám podařilo vše správně odladit (kdyby ne, pište Fruikovi). Nezapomeňte psát do diskuze spoustu pochval a jiných pochlebků, jinak pro vás příště nic neuděláme :-)

Za realizační tým projektu "Titulky na Serialzone; vás zdraví Fruiko.

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Hrus

Hrus

Co se vlastně přesně stalo s "titulkykserialum.net"? Neměli nějaké problémy...
před 15 roky
megawir

megawir

Ne, Knuspy prostě přestal mít čas...
před 15 roky
shadow.wizard

shadow.wizard

Skvela novinka :-) Diki moc...
před 15 roky
Další články k tématu