31. 10. 2016

The Get Down: Seriál za 190 milionů dolarů

The Get Down: Seriál za 190 milionů dolarů

O hudebním retro dramatu The Get Down z dílny Netflixu se od začátku mluvilo jako o jednom z nejdražších seriálů. Původní finanční odhady se pohybovaly kolem 11 milionů dolarů za jednu epizodu, takže dvanáctidílná první řada měla stát asi 120 milionů.

Pokud vám už tohle přijde hodně, nedivíme se. Již tyto částky vystřelily The Get Down před samotným začátkem seriálu na přední příčky nejdražších seriálů v celé historii televize. Nyní se ale skutečné ceny upřesnily a je skutečně až k neuvěření, kolik je Netflix ochoten za tento seriál platit. Skutečná cena epizody totiž přesahuje 16 milionů dolarů. První série tedy stojí více než 190 milionů!

Zajímá vás, co je na docela obyčejně vypadajícím seriálu tak drahé? 11 milionů spolkne samotné natáčení, práva na hudbu a post-produkce. Tři až čtyři miliony pak k částce přibyly kvůli sérii zpoždění, opakovaným uzavíráním natáčecích lokací, změnám v týmu za kamerou a přepisování scénářů. Pro srovnání, pokud je televizní drama dražší než šest milionů za epizodu, je opravdu drahé.

Netflix se seriálem neslaví až takové úspěchy, jak by se očekávalo. Zatímco o poznání levnější novinka Stranger Things se stala překvapivým letním hitem a skončila na třetím místě v žebříčku sledovanosti Symphony Advanced Media, The Get Down se musel spokojit se čtrnáctou příčkou. Netflix se snaží cílit na různé demografické skupiny publika. The Get Down je jedničkou u Afroameričanů a Hispánců. Podle dostupných informací si vede dobře také za hranicemi, především ve Francii, Německu a Latinské Americe.

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Mik

Mik

The Get Down perfektní seriál, už se těším na další díly. Jinak koukám, že rozpočet to má pomalu jak většina...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

To jsou šílené sumy.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Strasne prehnane toto. Nesledujem, ani sa nechystam, ale snad sa im to aspon vrati...
před 7 roky
Další články k tématu