1. 12. 2016

Seriálový adventní kalendář 2016

Rok se s rokem sešel. Vidíte, ani jste tak dlouho netrpěli. Čas utekl jako voda a nyní je tu opět prosinec, což znamená jediné, Pojďte luštit adventní hádanky! Tentokrát i s bonusem!

Věříte tomu, že letos na nás čeká již čtvrtý ročník adventního kalendáře? Přiznám se, že jsem byla přesvědčená, že se k hádankám vracíme potřetí. Pro jistotu jsem si ale překontrolovala loňský článek, kde se psalo o třetím ročníku, jakože cože? To opravdu není ani možné, jak ten čas utíká. Každopádně, to jen taková vsuvka na úvod, pojďme se podívat na to, co vás hlavně zajímá, na nové hádanky.

Zajímavé je, že rok co rok váš zájem absolutně neustává, ba naopak se ještě zvyšuje. Neustále nám přibývají noví a noví návštěvníci, takže dovolte, abych vám náš adventní kalendář představila. Mnozí stálí uživatelé jistě potvrdí, že serialzoňácký kalendář je mnohem úžasnější, lepší a sladší než klasický čokoládový kalendář, který se dává dětem. Tento uspokojí vaše seriálové choutky a zajistí vám mnoho nových vrásek, šedin a bezesných nocí. No, možná trošku přeháním, ale sami uvidíte, jak je hádání návykové.

Co můžeme očekávat?

Adventní kalendář vypadá stejně jako ten klasický čokoládový. Jsou tu ale rozdíly! Tak za prvé, nemůžete si otevřít okénka dopředu, u nás máte opravdu jen jedno okénko denně. Po jeho otevření na vás nevyjukne čokoládka, ale něco lepšího – seriálová hádanka. Rébus, ze kterého máte poznat název seriálu.

Hádanky jsou jako již tradičně tvořeny jak pro originální názvy seriálů, tak i pro názvy české. V tom to máte složitější, ale věříme, že si i s tímto úkolem jako každý rok dokážete hravě poradit.

Odměny

Samozřejmě po Adventu neodejdete pouze s pocitem sladkého vítězství a pokoření dalšího ročníku. Samozřejmě to je hlavní, ten pocit, když zvládnete uhodnout hned na první pohled a bez cizích nápověd, je prostě k nezaplacení. Ale pokud bychom měli možnost převést ho na kredity, tak proč jí nevyužít? A víte co? My to dokonce zvládneme! Takže za každou vyřešenou hádanku dostanete malou kreditovou odměnu. Pro všechny hádající navíc budeme mít po skončení letošního ročníku připravenou další trofej do sbírky, takže opravdu odměn bude požehnaně.

Hardcore verze

Vím, že to píšu každý rok a vy mi to každý rok vyvracíte, letos je ale v seznamu opravdu pár skutečně zapeklitých hádanek, na které jsem sama dodnes nepřišla. Těšte se, protože po pár zahřívacích kolech přijdou muka, muhahahaha. Ale jak vás znám, budete si nešťastně psát o nápovědu už pět minut po půlnoci. Když už jsem u toho… nedělejte to. Zkuste chvíli přemýšlet, než hádanku vzdáte. Vyspěte se na to do rána. Zkuste se nad tím zamyslet v nudných hodinách dějepisu. Zkoušejte různé varianty, však nemáte jen jednu možnost na zadání hádanky. Někdy to chce opravdu jen trochu času, než vám mozek secvakne a vy se plácnete do čela, že to je přece jasné jak facka!

Vlastní fórum

Jak už jsme psali v narozeninovém článku, loni jste za ten zhruba měsíc aktivního psaní do fóra, do vlákna o Adventu, stihli vložit neskutečných 5300 příspěvků! I letos hned od začátku zakládáme speciální adventní vlákno ve fóru, kde se můžete chlubit, jaká to pro vás dnes byla brnkačka, nebo naopak naříkat, že už jsou tři odpoledne a zatím vůbec nevíte. I nadále ale platí následující: Vlákno budeme hlídat jako ostříži a pokud se v diskuzi objeví nevhodné příspěvky, jestli si tam budete moc radit, budeme tyto komentáře nemilosrdně ihned mazat.

Kdo za tím stojí?

No tak kdo asi! Je to již stará zaběhnutá dvojka. Fruiko si to vymýšlení nápadů přímo vychutnává :-) No a bez Biskina bychom všichni byli úplně kompletně nahraní, takže mu nezapomeňte v diskuzi pod článkem pět hlasité ódy, protože jestli jich nebude dost, tak se na nás může příští rok třeba i vykašlat a pak budeme nahraní úplně všichni! Takže já ovace začnu už nyní:

Díky, Biskine!

POZOR, BONUS!

My dobře víme, jak moc naše hádanky milujete a jak zoufale málo jich za ten rok je. A vy zase už dost možná víte, že jsme před měsícem slavnostně uvedli novou verzi našeho bratrského filmového portálu KFILMU.net. Už možná tušíte, kam tím mířím :-) Ano, máme pro vás letos DVA ADVENTY! Na KFILMU.net dnes začal první ročník adventního kalendáře, který funguje na úplně stejném principu jako ten náš seriálový. Samozřejmě rozdíl je v tom, že na kfilmu hádáte filmy, tady hádáte seriály.

Pokud vám tedy jedna hádanka denně nestačí, tak zavítejte na kfilmu.net a užívejte si tento předvánoční čas z plna hrdla!

Dejte o nás vědět do světa

Říkáte si: „Pane bože, vy jste tak boží, dokonalí, nejlepší, konkurence vám nesahá ani po kotníky, jak takovou míru úžasnosti vůbec můžete nést na svých bedrech…“ a podobně? Ach, červenáme se. Ale vy moc dobře víte, jak se nám můžete odvděčit. Nenechávejte si info o seriálovém ani filmovém adventním kalendáři pro sebe. Dejte o nich obou vědět do světa, svým rodinám, přátelům i známým, sdílejte nás na sociálních sítích a pomáhejte šířit info o tom, že u nás je prostě nejlíp :-)

A teď už nám prozraďte v diskuzi, jak se na letošní ročník těšíte, jestli dáte šanci i filmovému kalendáři a jak lehká nebo těžká pro vás byla první hádanka! Jo a nezapomínejte děkovat Fruikovi a Biskinovi a také Jarddosovi, který se ujal grafické stránky u filmové verze. Vděku není nikdy dost a alespoň naše tvůrce pozitivně naladíte na potenciální další ročník!

Pokud jste dočetli až sem, tak jste nám udělali radost, ale teď už se běžte mrknout na první hádanku.


Těšili jste se na adventní kalendář? Jste rádi, že se zase budete trápit?

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře79zobraz všech 79 příspěvků
AnyMery

AnyMery

Prave som prišla na prve okienko mna asi porazi
před 7 roky
seymy

seymy

Bude článek s odpověďmi? Ne všechno se mi podařilo a dlouhé diskuzní vlákno se mi prohlížet...
před 7 roky
Fruiko

Fruiko

Bude.
před 7 roky
Další články k tématu