4. 1. 2017

Jaro 2017 na České televizi

Jaro 2017 na České televizi

Je tomu pár týdnů, co Česká televize odhalila své jarní programové plány na rok 2017. Kromě návratu divácky oblíbeného Labyrintu nás na hlavním kanálu ČT opět čeká několik žánrově odlišných novinek, v rámci kterých budeme cestovat časem, nahlédneme do více i méně vzdálené minulosti a užijeme si i rodinnou zábavu, která je však pro mládež lehce nepřístupná.

Dočkáme se i několika zahraničních záležitostí z různých koutů světa, ČT2 nám představí další řadu dokumentárních cyklů a Déčko vytasí pár karet pro mladší diváky.

Seriálová nabídka

Už předevčírem odstartoval jeden z hlavních tahounů jménem Svět pod hlavou, v němž se v hlavních rolích představí Václav Neužil a Ivan Trojan. Podobně jako v letošní sezóně v zahraničí kraluje téma cestování časem, i tato kriminální série se vrátí do minulosti, přesněji do 80. let minulého století. Neužil se jakožto policista Filip Marvan po srážce s autem probouzí v období, v němž se jeho rodině razantně změnil život, a kromě přihlížení a údivu bude muset vyřešit i pár případů.

Ve stejný den se představila i komediální minisérie Trpaslík, jejíž první epizodu ČT vypustila už před pár dny v rámci internetové předpremiéry. Tvůrci tohoto seriálu si položili otázku, co by se stalo, kdyby členové obyčejné rodinky z maloměsta mohli mít jedno přání, které by se jim vyplnilo. Humorný koloběh začíná u Luďka Staňka, studenta místního gymnázia a milovníka hip-hopu. Kromě mladých a neokoukaných tváří se objeví i ostřílení veteráni, například Michal Suchánek, Marika Procházková nebo Martin Hofmann.

Pátek 6. ledna bude patřit premiéře historického krimi Četníci z Luhačovic. V něm navštívíme rok 1919 a budeme sledovat cestu dvou mladých četníků, jejichž prvním pracovištěm bude jihomoravská četnická stanice. Ani zde nebude chybět plejáda skvělých českých herců; Pavel Zedníček, Jiří Langmajer, Karel Dobrý a řada dalších.

V cestách do dob dávno minulých bude pokračovat Bohéma, šestidílný cyklus o hvězdách stříbrného plátna v době první republiky. Režisér Robert Sedláček se ke svému projektu vyjádřil následovně. „Herci jsou právem vzýváni, protože mají charisma a umí věci vyjádřit ve zkratce. A Bohéma je projekt o tom, že herci jsou lidi jako my, jenom mají jednu vadu; mají talent, kterým se vymykají. A všichni na to dojedou.“ S Bohémou se poprvé setkáme 15. ledna.

Do budoucna se můžeme těšit na třídílné psychologické drama Spravedlnost, které i přes odhalení vraha hned na začátku slibuje napínavou a kvalitní podívanou, a rovněž na druhou řadu mysteriózního Labyrintu, v němž účinkují Jiří Langmajer a Zuzana Kanóczová.

Letem světem v dokumentech

Po patnácti letech se vrátí dokumentární cyklus GEN – Galerie elity národa, v němž se opět dočkáme portrétů několika veřejně známých osob. Se třemi lékaři s expertními dovednostmi se setkáme v trefně pojmenovaném dokumentu Doktoři a žánru docusoap pak budou na ČT dominovat Jauneráci, sledující komedianty, a Provedu, v němž jsou v hlavních rolích mladí vojenští rekruti.

Déčko pro vaše děcko

Prvním původním animákem pro starší děti bude Anča a Pepík. Ujala se ho Lucie Lomová, a sice podle svého komiksu z 90. let, ve kterém se dvě myši vydávají za dobrodružstvím. Čtení do ouška bude naopak pro ty mladší a Zdeněk Svěrák a Jiří Langmajer v něm budou povídat pohádky. V neposlední řadě Déčko láká na populární seriál Šmoulové.

Zahraniční okénko

Pokud nás sledujete pravidelně, určitě vám neunikl článek čistě o zahraničních seriálech, které Česká televize v roce 2017 uvede. Kompletní výčet si tedy můžete přečíst zde, z těch nezmíněných se objeví například antologie Black Mirror, temný britskoamerický počin o temné stránce technologií.


Vybrali jste si něco, co budete v roce 2017 na ČT sledovat?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
milosh

milosh

Za mě pilot Světa pod hlavou dobrý. Líbil se mi. Herecký ansábl fajn. Jen ten přechod časem mohl být udělaný...
před 7 roky
STOUPA

STOUPA

Trpaslík dobrý, Svět pod hlavou zatím průměr snad se zlepší. Těším se na Bohému.
před 7 roky
Mik

Mik

Trpaslík zaujal, první díl se povedl a vypadá to, že po Kosmu další pecka. Svět pod hlavou zatím takový...
před 7 roky
Další články k tématu