23. 1. 2017

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Midseason klepe na dveře. Je to neuvěřitelné, ale už jsme v polovině sezóny 2016/17! Je proto načase podívat se na naše první předpovědi. Jak si letos stojí seriály stanice ABC?

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Předpovědi ohledně osudů seriálů Velké pětky jsou již nedílnou součástí webu SerialZone. Seriály z pěti hlavních komerčních stanic v USA sledují tisíce z vás a většinu jistě zajímá, zda se nemusí stresovat ohledně toho, jestli náhodou nesledují posledních pár epizod daného seriálu vůbec.

Stejně jako v loňském roce, i letos vám nabídneme dvoje předpovědi. Nyní si můžete přečíst ty první, které přichází v polovině sezóny. Na druhé předpovědi se můžete těšit na jaře, před samotným květnovým rozhodováním. V té době si již odbydou svou premiéru také seriály, které si stanice schovávají pro midseason, a vy tak budete mít maximální přehled o tom, jak si kdo stojí.

Dnes se podíváme na stanici ABC. Seriály rozdělíme do sedmi skupin podle toho, jak velké šance na zrušení mají. Do první kategorie zařadíme již obnovené seriály, do poslední pak ty oficiálně zrušené.

Jako již tradičně v přehledu ignorujeme reality shows, které mají ve většině případů obnovení jisté nebo už obnovené jsou. U ABC je to The Bachelor, Dancing with the Stars, Shark Tank, The Taste a Wife Swap.

V seznamu dále nenajdete ani stálice a novinky, které si zatím neodbyly svou premiéru. U těchto opravdu nemá smysl tipovat, protože nejsou známá žádná čísla ratingů a sledovaností. U ABC do této kategorie patří American Crime, The Catch, Scandal, Downward Dog, Imaginary Mary, Still Star-Crossed, Time After Time a When We Rise.

Tolik k úvodu a nyní už se můžeme ponořit do našich tipů a spekulací.

Stoprocentní jistoty

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
1 %

Modern Family (Taková moderní rodinka)
Série: 8.

Krátký komentář: Tohle je jak mlýnek pořád dokola. Modern Family ve sledovanosti sice klesá, ale stále je s přehledem nejsledovanějším seriálem stanice. Seriál má navíc lukrativní syndikaci a stále se těší přízni kritiků, proto je nepravděpodobné, že by se v dohledné době loučil.

Šance na zrušení:
1 %

Grey's Anatomy (Chirurgové)
Série: 13.

Krátký komentář: Dramatická jednička stanice. Ohledně budoucnosti Grey's toho bylo napovídáno už hodně. V podstatě dokud Ellen bude hrát, seriál poběží. ABC je s ním spokojená, Shonda má pořád co vyprávět a diváci stále koukají, takže ještě několik sezón tu s námi vydrží. Minimálně aby porazil ten rekord Pohotovosti.

Šance na zrušení:
5 %

The Goldbergs
Série: 4.

Krátký komentář: Komedie na ABC jsou pevné jako skála. Retro Goldbergové si úspěšně drží status druhé nejsledovanější komedie. Stanice jim natolik věří, že dokonce chystá jejich spin-off. Tento seriál má také prodloužení jisté.

Šance na zrušení:
5 %

Black-ish
Série: 3.

Krátký komentář: Stanice by byla padlá na hlavu, kdyby si vítěze Glóbů zrušila. Black-ish našel po Modern Family stabilní místo v programu a těší se nebývalé přízni kritiků u Emmy i Glóbů, takže je jasné, že ještě dlouho se do seriálového nebe neodebere.

Šance na zrušení:
5 %

The Middle (Průměrňákovi)
Série: 8.

Krátký komentář: The Middle byl dlouholetým společníkem k Modern Family. Letos však dokazuje, že zvládá stát pevně nohama na zemi i sám. Nový večer s ním neotřásl, sledovanost je stále stabilní a na solidní úrovni. S Průměrňákovými se také letos loučit nebudeme.

Šance na zrušení:
10 %

Speechless
Série: 1.

Krátký komentář: A máme tu první novinku. Speechless patřil již před sezónou k nejhypovanějším novým seriálům a dokázal dostát svým předpokladům. Jde o svěží komedii, kterou si oblíbili i diváci. Sledovanost je solidní, téma neokoukané a ABC si jistě spokojeností mne ruce.

Šance na zrušení:
15 %

American Housewife
Série: 1.

Krátký komentář: Další místo a další novinka. Navzdory rozporuplným reakcím uživatelů SerialZone tato komedie padla Američanům do oka. Manželka si vede ve sledovanosti velmi slušně a je hodně pravděpodobné, že bude prodloužena pro druhou řadu.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
20 %

Fresh Off the Boat
Série: 3.

Krátký komentář: Fresh pomalu přestává bavit, sledovanost klesá. Ovšem na druhou stranu stále se drží na takové úrovni, která je relativně bezpečná. Řekněme to takhle. Jsou tu mnohem větší kandidáti na zrušení, takže fanoušci si zatím můžou oddychnout.

Šance na zrušení:
25 %

Last Man Standing (Poslední chlap)
Série: 6.

Krátký komentář: U Last Mana nikdy nevíte. Očekáváte prodloužení, protože rok co rok má stejná čísla. Ale je to z vnějšího studia, takže ABC nezískává celý výdělek, a tuším, že každý rok se s herci musí uzavírat nové smlouvy, proto je to takové dobrodružství, než se (většinou jako poslední z celé Velké pětky) oznámí jeho prodloužení. Ale nic nenasvědčuje tomu, že by letos přijít nemělo, čísla jsou v pátek večer solidní.

Šance na zrušení:
30 %

Designated Survivor
Série: 1.

Krátký komentář: Po jistých komediích (a Grey's) tu máme první drama a rovnou je to novinka. Designated Survivor možná nemá tak hvězdná čísla, jak stanice doufala, pořád si ale v porovnání s ostatními dramaty vede solidně. S největší pravděpodobností se druhé série dočká, i když bude záležet, zda se k němu fanoušci vrátí i po zimní pauze.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
40 %

How to Get Away with Murder
Série: 3.

Krátký komentář: Úplně zle na tom není ani Murder. Seriál se letos musel potýkat s poklesem sledovanosti. Velkou vinu však na tom nese jeho předskokan, kterým netradičně nebyl Scandal, ale propadák jménem Notorious. Lidi nekoukali na něj a logicky si nezapli ani Murder. Každopádně pořád se s ratingem drží nad 1.0, takže nás zcela jistě čeká další mírně zkrácená série. ABC svůj blok TGIT miluje.

Šance na zrušení:
45 %

Dr. Ken
Série: 2.

Krátký komentář: Ken loni přežil i přes nasazení v páteční večer. Letos zde zůstal, sledovanost klesla jen mírně, ale těžko říct, jestli to stanici bude stačit. Pravděpodobně ano, pátek může nechat být a zabývat se spíš zbytkem týdne, kde jsou větší problémy.

Šance na zrušení:
50 %

The Real O'Neals
Série: 2.

Krátký komentář: Když už jsme mluvili o problémech, tak třeba O'Nealovci. Sledovanost je vážně na hranici únosnosti. Ale zase je to seriál kompletně v režii ABC, který navíc splňuje její směřování, takže je možné, že se nějakým zázrakem dočká třetí série. Spíš ale bude zrušen a uvolní místo novinkám pro další sezónu.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
60 %

Once Upon a Time
Série: 6.

Krátký komentář: Pohádkový Once je na tom letos opravdu tragicky. Dávno pryč jsou časy, kdy v neděli večer zářil v programu. Ovšem už je tu s námi nějaký ten pátek, takže je dost možné, že mu stanice kvůli fanouškům nadělí poslední, třeba i zkrácenou sérii. Víc jich ale rozhodně nečekejte.

Šance na zrušení:
70 %

Quantico
Série: 2.

Krátký komentář: Po loňském úspěšném startu letos přišel krutý pád. Nedělní večer nevyšel, nedávný přesun na pondělí nepřinesl žádné zlepšení. Quantico má sexy hrdinku, ale ani to ho pravděpodobně nezachrání. Bude záležet, jak silná dramata ABC bude pro další sezónu mít, ale pro Quantico to tak i tak vůbec nevypadá dobře.

Šance na zrušení:
75 %

Agents of S.H.I.E.L.D.
Série: 4.

Krátký komentář: Agenti jsou kapitola sama pro sebe. Marvel je lukrativní značka, ale sledovanost prostě není. Přesunem na desátou večerní seriálu stanice v podstatě podepsala ortel smrti. Dalším hřebíčkem do rakve je objednání Inhumans, kteří Agenty s největší pravděpodobností nahradí v programu.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

Secrets and Lies
Série: 2.

Krátký komentář: Tady už začínáme s jasnými zrušeními. Secrets and Lies měl hodně špatná čísla a stanice k tomuto seriálu nemá žádná pouta, v podstatě lidi ani netuší, že se něco takového vysílá – žádné castingy, žádné novinky, prostě žádná propagace. Tohle je seriálový zombie, který po této sezóně navždy půjde pod zem.

Šance na zrušení:
95 %

Conviction
Série: 1.

Krátký komentář: Letošní dramatické novinky ani trošku nevyšly. Conviction s agentkou Carterovou diváky nezaujal a jeho osud byl v podstatě jasný ještě dřív, než stanice oznámila, že neobjedná žádné extra epizody, čímž ho neoficiálně zrušila.

Šance na zrušení:
95 %

Notorious
Série: 1.

Krátký komentář: Notorious na tom byl jen o chloupek (o desetinku) lépe než Conviction. Od seriálu, který běží po Grey's Anatomy, se toho očekávalo mnohem více. Žánrově splňoval své zařazení v soapkovém TGIT bloku, ale diváci si k němu nedokázali najít vztah. Opět žádné epizody navíc aneb neoficiální zrušení.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Stanici ABC máme za sebou. Co říkáte na náš přehled? Kterému seriálu držíte palce? O koho se naopak bojíte?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře34zobraz všech 34 příspěvků
Qmati

Qmati

Souhlasím, moje slova. Doufám, že se OUAT trochu vytáhne a sedmičku dostane :)
před 7 roky
Valesion

Valesion

S Quanticem souhlas je to fajn seriál, ale překopal bych pak příběh, jelikož třikrát stejná premisa by už...
před 7 roky
Forest

Forest

u agentů mě spíš překvapuje pokaždé, když je prodlouží :) Osobně jsem měl radši tu část s Hydrou než...
před 7 roky
Další články k tématu