6. 2. 2017

Novinka pod lupou: Tina & Bobby

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Tina & Bobby
Žánr: Drama / Sportovní / Životopisný / Minisérie
Stanice: ITV
Premiéra: 13. 1. 2017
Vysílání: tři páteční večery
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Založeno na memoárové knize Tiny Moore Bobby Moore: By The Person Who Knew Him Best
Herci: Michelle Keegan a Lorne MacFadyen

Ve zkratce

Třídílná epická love story obyčejné dívky z Essexu, která se po uši zamilovala do obyčejného kluka, jenž byl náhodou jedním z nejtalentova­nějších fotbalistů na světě.

Potkali se, když jí bylo patnáct, jemu sedmnáct. Tina a Bobby Mooreovi se znali ještě předtím, než do jejich života začal vstupovat sport. Sláva je ale zasáhla naplno a zvlášť Tina si po svatbě začala uvědomovat, že se o svého muže bude muset dělit s celým světem.

A pak se museli postavit nejtěžšímu soupeři – Bobbyho nemoci.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Angličani se rozhodli do seriálové verze zpracovat také část své fotbalové historie. Příběh jednoho z nejlepších obránců, který kdy běhal po anglických trávnících. A to je pro mě, jako fotbalového fanouška, dostatečný důvod ke sledování.

A kdo jiný by měl udělat povedenou minisérii o fotbalové hvězdě než právě Angličani. Neokoukané tváře přidávají na realističnosti a seriálu to i díky tomu šlape. Příběh má spád a spíš než na fotbalistu se soustředí na jeho ženu a na to, že její život není procházkou růžovým sadem.

Na druhou stranu je třeba říct, že Angličani už mě rozmazlili a viděl jsem od nich lepší minisérie a seriály. Je třeba hodnotit až na konci, ale já jsem spokojen s tím, že jsem se dočkal něčeho sportovního, na co se dá koukat. I když jen na tři večery…

sportovní seriál podle skutečných událostí neokoukané tváře přidávají na realističnosti

Angličani už mě rozmazlili lepšími seriály a minisériemi
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Něco jsem už naznačovala u Z: The Beginning of Everything. Tina and Bobby je půvabná minisérie. Pilotní díl jsem si užila od začátku do konce. Jen se děsím toho, kam se příběh dostane na konci této minisérie podle toho, co jsem si přečetla na Wiki.

Fotbalistu neznám, ale moc se mi úvod této lovestory líbil. Vyhovovalo mi, jak se poskočilo v čase, ani ne moc, ani ne málo, aby příběh neztrácel na svém kouzlu. Hrdinka mi byla od začátku sympatická, moc krásná holka a podporující manželka. Taky bylo super, jak v nemocnici vystrčila drápky na manažera.

Hrdina jí zdatně sekunduje. Bobby je sympaťák a i když si prochází osobními problémy, pořád jde na něm vidět, jak má Tinu rád.

Doba je parádní, kostýmům nemám co vytknout. Pilot příjemně rychle utekl a kdybych mohla, hned si zapnu další díl. Jde o krátkou minisérii, takže pokud máte rádi romantický žánr a retro 60. léta, tak se vám určitě Tina and Bobby zalíbí stejně jako mně.
  • herci
  • chemie mezi postavami
  • kostýmy
  • minisérie
  • zlá Wikipedie! :-D
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tina and Bobby měl být příběh velké lásce, která překoná všechno. Jenže minimálně v prvním díle není. Je to spíš takový příběh Yoko Ono, kterou snad do poslední chvíle nebudete schopni blíže identifikovat.

Ona se totiž Tina Moore chvíli zdá jako zlatokopka, chvíli zase jako běhna, chvíli jí věříte, že Bobbyho doopravdy miluje… vlastně je to nejzajímavější část celého seriálu, který se nezaměřuje ani na jejich vztah, ani na Bobbyho kariéru, skáče od jedné věci k druhé jako by chtěl na diváka jen vyplivnout nejdůležitější události jejich vztahu. První seznámení. Bum, svatba. Bum, dítě. Bum, rakovina. Bum, narození dítěte. Bum, přestup. Z obrazovky to na vás letí, za chvíli je konec dílu a vy si říkáte, že vlastně víte všechno a zároveň nic nevíte. Nevíte nic o Bobbym, o Tině, o jejich vztahu, proč je tak zajímavý, proč je každý z nich tak zajímavý, je to prostě jen souhrn nejdůležitějších událostí, které se ani trochu nedostávají pod povrch a nenabízí nic z osobní motivace postav nebo čistě jen z toho, co je jako postavy definuje. OK, Bobby dostal rakovinu, což je psychologicky asi nejobtížnější moment celého pilotu. Ale je vyřešený za tři minuty a všichni se dál usmívají a jsou šťastní!

Tina and Bobby překvapivě není až tak špatný seriál, jak obvykle levné biografické minisérie bývají. Vzhledem ke spoustě materiálu, kterou pilot obsáhl, bych ale asi byl radši, kdyby seriál neměl tři díly, ale třeba šest nebo osm.
  • pilot rychle utíká
  • události se na vás valí tak, že stíhají jen popisovat
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
sarhod79

sarhod79

Uvidíme, uvidíme, recenze jsou pozitivní, tak do toho možná půjdu:)
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Dokoukáno. Jsem nadšená!
před 7 roky
Koldik

Koldik

Tak lovestory asi nebude nic pre mna, i ked mozno ten futbal, ale urcite ho tam az tolko nebude...
před 7 roky
Další články k tématu