26. 1. 2017

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Pomalu se blížíme k závěru našich zimních předpovědí. Předposlední stanici, na kterou se podíváme, je Fox. Tady toho zdaleka není tolik rozhodnuto, takže to bude ještě zajímavé.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Stanice Fox již druhým rokem aplikuje svoje pravidlo, že nehledí na sledovanost Live+SD, tedy čísla, která uvádíme v našich SARS bleskovkách. Do jaké míry to stále platí, to je otázka. Každopádně foxovské předpovědi berte trošku s rezervou, protože se může stát opravdu cokoliv.

Jako vždy do výčtu nepočítáme reality shows a seriály, které dosud neměly premiéru. U Foxu se jedná pouze o novinky, konkrétně Prison Break, 24: Legacy, APB, Making History a Shots Fired.

Po přečtení nám nezapomeňte říct, které seriály z Foxu sledujete a zda jsou v bezpečí, nebo se o ně bojíte.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
0 %

The Simpsons (Simpsonovi)
Série: 28.

Krátký komentář: Tady o tom snad není potřeba žádný komentář. Všichni víme, že žlutá rodinka tu bude déle než my všichni dohromady. Stanice prodloužila Simpsony pro devětadvacítku i třicítku, což z něho udělá nejdéle běžící skriptový seriál v celé televizní historii.

Šance na zrušení:
0 %

Bob's Burgers (Bobovy burgery)
Série: 7.

Krátký komentář: Seriál byl prodloužen hned pro dvě řady. Stanice je se svými nedělními animáky spokojená, není proto divu, že v dohledné době se stálice loučit nebudou.

Šance na zrušení:
0 %

Empire
Série: 3.

Krátký komentář: Empire letos hodně klesl, stále jde ale s přehledem o nejsledovanější seriál stanice a jeden z nejsledovanějších v rámci celé Velké pětky. Ohledně kvality, to je řeč druhá, ale dokud sledovanost bude, nové řady prostě budou přibývat.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
1 %

Family Guy (Griffinovi)
Série: 15.

Krátký komentář: Opět stejná písnička. Family Guy se vždycky oznamuje poslední, ale vždycky je nám jasné, že pokračovat bude. Vždyť má sledovanost i pověst na úrovni Simpsonů.

Šance na zrušení:
15 %

Lethal Weapon
Série: 1.

Krátký komentář: Až nás samotné překvapuje, jak vysoko máme první novinku. Lethal Weapon nemá předskokana. Je to remake slavného filmu a nikdo mu před začátkem nevěřil. Ale novinka dokázala, že kombinace akce a lehkého humoru dokáže fungovat, a má jednu z nejlepších sledovaností na stanici. Druhá řada je jistota.

Šance na zrušení:
20 %

Gotham
Série: 3.

Krátký komentář: Gotham si oproti loňsku nijak výrazně nepohoršil. Pro stanici je jistotou pondělních večerů a proto není důvod, aby se na tom cokoliv měnilo v další sezóně. Gotham bude pokračovat.

Šance na zrušení:
20 %

Lucifer
Série: 2.

Krátký komentář: Lucifer má v podstatě stejná čísla jako Gotham, takže pro něj platí to samé. Tato dvojice se v pondělí velmi osvědčila, takže náš tip je takový, že i příští rok zůstane pondělní program nezměněn. Lucifer se po pauze vrací až v květnu, v době, kdy už je o seriálech skoro rozhodnuto, takže se pravděpodobně dočká prodloužení, i kdyby v květnu sledovanost klesla.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
25 %

Brooklyn Nine-Nine
Série: 4.

Krátký komentář: První neanimovaná komedie, nejlépe si stojí B99. Seriál se přesunul z neděle na úterý, kde bez fotbalu samozřejmě klesl. Ale mnohdy má dokonce lepší čísla než New Girl. I když to není žádná hitparáda, pořád podle logických kalkulací není možné, aby stanice zrušila všechny komedie. B99 bude pokračovat.

Šance na zrušení:
35 %

Son of Zorn
Série: 1.

Krátký komentář: Son of Zorn si v neděli večer vede průměrně. Ve slotu po Simpsonech to měl být asi větší hit, ale pořád nejde o propadák, takže je velká šance, že se s ním setkáme i za rok. I když bude záležet, jestli stanice nebude mít na neděli něco lepšího, možná nějaký nový animák.

Šance na zrušení:
40 %

New Girl (Nová holka)
Série: 6.

Krátký komentář: New Girl v úterý stále klesá, ale stále jenom mírně. Pomalu už bychom se měli připravovat na konec tohoto sitcomu, ale tipuju, že letos se ho ještě nedočkáme.

Šance na zrušení:
40 %

The Mick
Série: 1.

Krátký komentář: The Mick se těžko tipuje, protože po několika odvysílaných epizodách se pořád neustálil, ale každý týden klesá, proto nevíme, kde se zastaví. Aktuálně je těsně nad čísly New Girl, což by znamenalo pro novinku dobré zprávy, ale pokud klesne víc, bude to mít nahnuté.

Šance na zrušení:
45 %

The Last Man on Earth
Série: 3.

Krátký komentář: Last Man si v nedělním bloku vede nejhůř, dokonce má i rating pod 1.0, což nevěstí nic dobrého. Když se tak koukám na přehled, tak Last Man je nejníž postavenou komedií z celé stanice. To mi trošku narušuje půdu pod nohama, protože procenta napovídají spíše prodloužení. Asi bude hodně záležet na tom, jak silné komediální piloty stanice bude mít. Možná některé z aktuálních seriálů prodlouží a schová pro midseason, Last Man by na to mohl být jako dobrý kandidát.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
60 %

Star
Série: 1.

Krátký komentář: Úspěch Empire se nekoná. Star hodně rychle klesl na průměrná čísla a stanice nemá extra velké důvody, proč si jej nechávat. Leda by ho prodloužila do zimní pauzy Empire.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
85 %

Scream Queens
Série: 2.

Krátký komentář: Zoufalý se stébla chytá. Scream Queens to má spočítané. Je tu maličká nitka naděje, jelikož seriál měl dobré nárůsty v DVR číslech, ale pravděpodobně se seriál třetí řady nedočká.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

Pitch
Série: 1.

Krátký komentář: Pitch měl být jeden z největších hitů nové sezóny. Ačkoliv příběhově nás na SZ zaujal, v USA sledovanost klesala a klesala… Neobjednání extra epizod značí jasné zrušení, i když za druhou sérii lobuje pár velkých jmen, tak uvidíme.

Šance na zrušení:
90 %

Rosewood
Série: 2.

Krátký komentář: Po loňském úspěchu přichází letos studená sprcha. Seriálu neprospěl přesun na nový večer, bez Empire je jako ryba na suchu. Pohřbení dokonal přesun na pátek, kde seriál opravdu mele z posledního. Nová série nebude.

Šance na zrušení:
90 %

Sleepy Hollow (Ospalá díra)
Série: 4.

Krátký komentář: Tento kousek se kose vyhýbá už dobré dva roky. Letos už se mu to nepovede, páteční nasazení, nulová sledovanost a odchody hlavních postav jeho osud dokonají. Rozlučte se s Ichabodem a spol., letos už se jim to nevyhne.

Šance na zrušení:
95 %

The Exorcist
Série: 1.

Krátký komentář: Exorcista hodně zaujal. Bohužel, jak jsme předpokládali, na Foxu neuspěl. Páteční nasazení rychle srazilo ratingy na minimum. Tohle byla jednosezónní uzavřená záležitost.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Bones (Sběratelé kostí)
Série: 12.

Krátký komentář: Tady se žádné překvapení nekoná. Jediným stoprocentně jistě zrušeným seriálem je Bones, u něhož stanice oznámila finální řadu už dříve, takže se na to fanoušci po tolika letech můžou pořádně připravit. Snad nás čeká velkolepé finále, které si seriál po takové době rozhodně zaslouží.


Jak to se seriály stanice Fox vidíte vy? Souhlasíte s našimi tipy? Který seriál by vám hodně chyběl?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře34zobraz všech 34 příspěvků
Valesion

Valesion

Tak Simpsni prodlouženi, Lucifera podle mě taky prodlouží a New Girl myslím taky
před 7 roky
nicollet483

nicollet483

S Luciferem doufám v suchu úplně, škoda Sleepy Hollow nevím na co pak budu koukat. Zbožňuju Ichaboda :D
před 7 roky
Moni Peace

Moni Peace

Bones, ach až ma duša zabolela, s tým sa mi veľmi ťažko lúčilo. No a najradšej mám New Girl a...
před 7 roky
Další články k tématu