27. 1. 2017

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně NBC

A jsme v závěru našich předpovědí! Sledujete seriály od stanice NBC? Pojďte se podívat, jak si stojí stálice i novinky.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně NBC

Ten týden ale rychle utekl. Najednou tu máme poslední stanici pro naše předpovědi. Všichni jistě dobře víte, že u kabelovek nemá smysl tyto články psát, protože tyto stanice se až tak neřídí sledovaností a nejde předem určit, co se prodlouží a co zruší. Ale Velká pětka je na hádání sranda, protože sledovanost o mnohém vypovídá a navíc máme naši tipovačku, u které se nemůžeme dočkat, až se konečně začne zelenat. Tak pojďme na NBC, poslední stanici, která nám zbývá.

NBC má ve svém repertoáru letos celkem 23 skriptových seriálů. Celých 11 z nich však ještě nemělo premiéru, takže se zaměříme pouze na podzimní dvanáctku. Ve výčtu chybí, ale v jarních předpovědích většina z nich rozhodně bude: The Carmichael Show, The Night Shift, Shades of Blue, The Blacklist: Redemption, Chicago Justice, Great News, Marlon, Midnight, Texas, Powerless, Taken a Trial & Error.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
0 %

This Is Us
Série: 1.

Krátký komentář: Bezkonkurenčně nejlepším seriálem stanice je jeho novinka. This Is Us zažívá stejný úspěch, jako před pár lety Empire na Foxu. Seriál spolehlivě přeskakuje ve sledovanosti i svého předskokana The Voice. Není proto divu, že se s ním uvidíme nejen ve druhé, ale i ve třetí sérii.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
5 %

Chicago Fire
Série: 5.

Krátký komentář: Dick Wolf má své impérium silnější než kdy dřív. Zatímco se pilně připravuje na start čtvrtého Chicago seriálu, jeho stálice se spolehlivě drží. Fire je pořád nejlepší z nich a není šance, že bychom se s ním v dohledné době rozloučili.

Šance na zrušení:
10 %

Chicago P.D.
Série: 4.

Krátký komentář: Jen v těsném závěsu za Fire je P.D. Policejní Chicago si našlo cestu do obývacích pokojů televizních diváků. Drží si stabilní nadprůměrnou sledovanost, která bude pro prodloužení bohatě stačit.

Šance na zrušení:
10 %

Law and Order: Special Victims Unit
Série: 18.

Krátký komentář: SVU je na NBC veterán. Je až s podivem, že mu ratingy v posledních letech vůbec neklesají. Fanoušci mají rádi propojování s Chicagy, crossovery všem seriálům sledovanost ještě zvyšují. SVU má skvěle našlápnuto k překonání svého staršího bráchy Law & Order, který se dožil dvaceti sezón.

Šance na zrušení:
15 %

Chicago Med
Série: 2.

Krátký komentář: Med už oproti ostatním maličko pokulhává, ale to je hodně dáno tím, že se vysílá osamoceně od ostatních. Čísla mu však přesto bez problémů zaručí prodloužení, už jen proto, aby crossovery mohly pokračovat.

Šance na zrušení:
15 %

Superstore
Série: 2.

Krátký komentář: NBC na podzim nasadila jen dvě komedie. Superstore se stal loňským midseason překvapením a letos opět nezklamal. Jistě, čísla trošku klesla, ale stanice si bude chtít udržet alespoň nějaké půlhodinovky a Superstore rozhodně bude mezi nimi.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
35 %

The Good Place
Série: 1.

Krátký komentář: The Good Place je těsně v závěsu. Je těžké hodnotit, když se vysílaly pouze dvě komedie. Ale čísla byla hodně podobná těm, které měl Superstore. Uvidíme, jak si povedou midseason komedie, ale zatím věříme tomu, že se s Good Place určitě uvidíme i v příští sezóně.


Ředitel stanice je na vážkách…

Šance na zrušení:
45 %

The Blacklist
Série: 4.

Krátký komentář: Tady začíná sranda. Blacklist už si dávno nevede tak zářivě jako v první sezóně. Otázkou je, jak moc to stanici vadí. Čísla jsou víceméně stabilí a měla by stačit pro prodloužení. Rozhodně bude záležet, jak si povede na jaře spin-off a další dramata, mezi nimi se totiž bude rozhodnovat o těch, které dostanou ještě šanci. Zatím ale Blacklistu věříme, sice těsně, ale věříme.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
60 %

Blindspot
Série: 2.

Krátký komentář: U loňských předpovědí byla novinka Blindspot již zařazena mezi prodlouženými šťastlivci. Přesun pryč od Voice seriálu ale vůbec neprospěl, sledovanost se propadla hluboko dolů a seriál to má docela nahnuté. Stanice NBC už mnohdy překvapila, ale pokud má v záloze podobně laděný dramatický pilot, kterému věří, tak Blindspot s klidným svědomím odepíše. Musíme se nechat překvapit.

Šance na zrušení:
70 %

Timeless
Série: 1.

Krátký komentář: Vím, jak moc z vás si Timeless oblíbilo. Ale opět platí, že my a Američané máme docela rozdílný vkus. V USA sledovanost neustále klesá a s Timeless to pomalu ale jistě začíná vypadat zle. Poslední dva díly byly pod ratingem 1.0, což nevěstí nic dobrého. Je to novinka a stanice nemá důvod, proč se jí držet zuby nehty. Šance na prodloužení tu je, uvidíme, jak si povedou midseason novinky. Ale rozhodně to nevypadá moc optimisticky.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

Emerald City
Série: 1.

Krátký komentář: Seriál začal v pátek večer silně, ale strmým pádem klesl na nízká čísla. Stanice ho navíc koncipuje jako minisérii, proto se možná ani oficiálního oznámení o zrušení nedočkáme. Jedno je ale jisté. Emerald City se v sezóně 2017/18 rozhodně nevrátí.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Grimm
Série: 6.

Krátký komentář: Jediným zrušeným seriálem je Grimm. Fanoušci už tuto zprávu rozdýchávají nějaký ten pátek a tvůrci se, doufejme, pilně připravují na legendární zakončení. Protože kdyby bylo jiné než legendární, diváci je rozcupují na maličké kousíčky, to jsme si jisti.


A jak si NBC stojí u vás?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře37zobraz všech 37 příspěvků
Korálka

Korálka

Grimm mě štve. Vždyť je to super, není to přeplácané, pořád je na co se dívat .. je spoustu jiných blbostí,...
před 7 roky
kokiska

kokiska

Timeless neee, ani Blindspot
před 7 roky
Forest

Forest

Dokoukán poslední díl Timeless a bohužel musím říct, že zadní vrátka k další sérii si nechali otevřená...
před 7 roky
Další články k tématu