24. 6. 2012

Veni, vidi.. a napřesrok znova!

Kdo tam nebyl, neuvěří... Ještě po letech budou lidé u táborových ohňů zpívat písně o tom, že alespoň znali někoho, kdo znal někoho, kdo tam byl. První SerialZoneCon je zdárně za námi! Já tam byla, tak vám o tom vyprávět budu :-)

Je to již pár měsíců zpátky, co se v seriálozonním fóru objevil nápad uspořádat malé setkání seriálových fanoušků. Přiznávám, trošku jsem do pár lidí drbla, aby se konverzace rozhořela naplno. Původně nevinný nápad vyústil v desítky hodin dohadování, vybavování a navrhování. Následovala doba naplněná zařizováním nekonečné řady drobných věcí a vše gradovalo v den D a hodinu H.

Prolog

Jako správný nadšenec jsem se svou elitní skupinkou, kterou do podniku navigoval sám velký šéf Fruiko (na obrázku v pískovém tričku), dorazila na místo hned s úderem páté hodiny. To bylo mimochodem téměř přesně na otvíračku. Nás sedm statečných si zabralo nejvýhodnější pozice s výhledem na celou místnost a po úvodním opatrném otrkávání jsme si začali konečně pořádně (nejen) seriálově povídat. Postupně se k nám přidávali další fanoušci všech možných seriálů a seriálových žánrů a na skok se objevil dokonce i druhý boss webu megawir. Bohužel čas plynul jako voda, a než se sraz stihl pořádně rozjet, megawir se opět loučil. Potřást pravicí si s nim stihlo tedy pouze pár šťastlivců, kterým bylo o pár minut později velmi zřetelně záviděno. Harosce plán na získání si dobré přízně vyjde asi až příště… :-)

Dlouho a napjatě očekávaná trička a placky byly přijaty s nadšením. Osobně jsem si SZCon tričko běžela převléct hned, jak se mi dostalo do ruky. Ono totiž podle mě vypadá opravdu luxusně, víte? Placky mě ale překvapily víc. Nečekala jsem, že se mi takový kousek plastu tak moc zalíbí. A už vůbec jsem nečekala, že v tom nebudu sama! Placky sklidily opravdu úspěch. Pochvalovali si je tak dokonce i ti, kteří těmto předmětům moc neholdují. Fanouška SerialZone už teď díky tomu poznáte mnohem snáz!

Večer ve znamení her

Čas hezky plynul a brzy jsme zjistili, že si pro nás aktivní Seraphine313 připravil soutěž, která se nesla ve znamení známých her z fóra SerialZone. Nejlépe mix vědomostních otázek, tipovaček a fotohádanek splnili Anetka888, aaaja a xtomas252.

Anetka tak domů odjížděla s knihou BroCode (HIMYM) a nádherným skleněným putovním pohárem. Aaaja dostala plakát Game of Thrones a xtomas252 si domů odvezl vtipný hrníček „Moss Mug“ s obrázkem Maurice Mosse (IT Crowd). Na soutěžící i pořadatele následně ovšem čekalo další milé překvapení. Na sraz se přišel podívat i zástupce našeho partnera, komiksového obchodu ComicsPoint.

Ten věnoval třem nejlepším plakáty se seriálovými a komiksovými motivy! Toebiashovi, který tyto báječné ceny přinesl, se v naší společnosti natolik zalíbilo, že si svou dvacetiminutovou návštěvu protáhl na několikahodinovou záležitost. Jak vidíte, o zábavu žádná nouze nebyla.

Multimediální důkazy? Jasně!

Každičký náš krok a čin byl samozřejmě poctivě dokumentován, jak už bývá na podobných akcích dobrým zvykem, že? Uživatelky MNTB a Lucik21 běhaly po podniku a vše zaznamenávaly takovým způsobem, že by se i profesionální paparazzi červenal. Ani můj foťáček nezůstal schovaný, však se na obrázky sami podívejte. Celkem jsme za večer nablikaly několik stovek fotek, za které se budeme pěkně stydět nejméně do dalšího srazu, kde je nejspíš přebijí nové, pravděpodobně ještě pikantnější momentky. Jinak to ale ani být nemůže, to jsou přece ty správné památky a důkazy o tom, že jsme si společný čas prostě naplno užívali, no ne?

Konec? Kdepak, pokračování příště!

Zábava pro mnohé z nás pokračovala až do časných ranních hodin. Poslední objetí jsme si dali již za denního světla a ahoj řekli za doprovodu kohoutího kokrhání. A tak to má, dámy a pánové, přece být. Pokud jste nepřijeli, přijeďte příště, stojí to za to. Pokud již máte SZCon za sebou, těším se na vás u dalšího. S mnohými se ale uvidíme již mnohem dříve. Tím jsem si jistá. Prozatím nám ovšem opět musí stačit jen písmenka, kterými budeme spamovat fórum. Ať mají admini radost :)

Veni, vidi.. a napřesrok znova!

Edit: Prohlédněte si oficiální fotogalerii na facebookové stránce SerialZone!

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře156zobraz všech 156 příspěvků
ragelly

ragelly

Červen určitě nebude, bohužel teď nikdo nemá čas organizovat, takže zatím to nejreálněji vypadá na ten konec...
před 10 roky
Odyssea

Odyssea

Lidi, tak jak to vidíte? :) už máme červenec, najde se někdo šikovný s chvilkou času a udělá anketu?
před 10 roky
ragelly

ragelly

Fruiko slíbil, že udělá, jen musíme počkat, až se vrátí z FFka :D
před 10 roky
Další články k tématu