2. 3. 2017

Scéna měsíce: Únor 2017

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Bates Motel
epizoda
herci
Freddie Highmore (Norman Bates), Kenny Johnson (Caleb Calhoun), Ryan Hurst (Chick)
scéna
Normanovo tajemství
allyska

Minulá řada vyvrcholila zabitím Normy, jehož provedení bylo skvělé, a já se nemohla dočkat, jak se seriál v závěrečné řadě rozjede do úplného psycha. Prvním dvěma dílům nemám, co vytknout, nemůžu se nabažit hádek Normana se svojí halucinací, Matkou. Napětí pěkně roste. Norman si zatím před okolím uchovává svoji fasádu normálního kluka a především Romero se nemůže dočkat, až mu ji strhne. První dramatická scéna přišla k závěru druhého dílu, Caleb neuvěří, že by Norma byla schopná sebevraždy a jde si to s Normanem vyřídit, jelikož sám na vlastní kůži poznal, jak je nebezpečný. Sice se mu nepoštěští vidět Normana v paruce, ten ho totiž stačí omráčit poté, co najde mumifikovanou Normu. Perfektní scéna, snad to přežil, jinak chudák Dylan.

Furiant

NCIS: Los Angeles (Námořní vyšetřovací služba L. A.)
epizoda
8×15 – Payback (19. 2. 2017)
herci
Linda Hunt (Hetty Lange), Elizabeth Bogush (Joelle Taylor), John M. Jackson (A.J. Chegwidden)
scéna
Odhalení Joelle
Furiant

Během února jsem v mnou sledovaných seriálech měl velký problém najít nějakou scénu, kterou bych si zapamatoval a která by opravdu stála za to. Nakonec volím NCIS: Los Angeles a patnáctou epizodu této série. V ní proběhly tři události, jež zde musím zmínit. Zaprvé to byla poslední epizoda, kterou Miguel Ferrer natočil před svou smrtí (i když rozloučení proběhne až v březnové epizodě 8×16). Grangera jsem sice zpočátku moc nemusel, nakonec se však vypracoval na mou oblíbenou postavu, a tak mě smrt jeho hereckého představitele celkem zasáhla. Tímto bych mu tedy chtěl vzdát hold, jelikož odešel opravdu skvělý herec. Druhou událostí je hostování Johna M. Jacksona, jenž se v této epizodě vrátil do své ikonické role ze seriálu JAG a opět si zahrál admirála A.J. Chegwiddena. Nevěděl jsem, že se v LA ukáže, takže to pro mě bylo milé překvapení, protože naprosto zbožňuju různé crossovery či narážky na jiné seriály. A třetí věcí je scéna, kdy se divák dozví, že Joelle, bývalá přítelkyně Callena, je vlastně agentkou CIA. Upřímně jsem na tuto postavu již dávno zapomněl, takže když ji tvůrci v této epizodě přivedli zpět, bylo mi to trochu divné. Že ale bude pracovat s ostatními zrádci a že předtím dostala za úkol Callena sledovat, to mě opravdu nenapadlo. Nevím, zdali tento zvrat scenáristé vymysleli až teď, nebo zda to bylo v plánu již od počátku, každopádně se jim povedlo mě překvapit, což u tak dlouho běžícího seriálu považuji rozhodně za plus. A proto jsem tuto scénu vybral jako scénu měsíce.

Gabik.029

Agents of S.H.I.E.L.D.
epizoda
4×15 – Self Control (21. 2. 2017)
herci
Elizabeth Henstridge (Jemma Simmons), Iain De Caestecker (Leo Fitz)
scéna
Kdo je LMD?
gabik.029

Abych byla upřímná, v mých očích byla tato epizoda scénou měsíce od začátku až do konce. Musím však vybrat jen jednu jedinou, a jakožto velký FitzSimmons fanda jsem měla jasno hned. Fitz a Simmons přichází do suterénu a následně zjišťují, že jeden z nich byl nahrazen LMD, robotem, kterého stvořil Radcliffe s Aidou. Následuje velmi intenzivní scéna plná emocí. Jemma míří na Fitze zbraní a ani jeden z nich netuší, čemu věřit. LMD se dá totiž naprogramovat tak, aby zaměněný člověk vůbec nevěděl, že není skutečný. FitzSimmons jsou tak ve vypjaté situaci – ať už je LMD kdokoliv, bude to pro ně obrovská rána a ztráta toho druhého. Simmons nakonec donutí Fitze, aby si podřezal zápěstí na důkaz toho, že je člověk a ne robot. Tím scéna vrcholí a následuje pokračování, které mě opět málem stálo mé duševní zdraví.

lukascoolarik

This Is Us
epizoda
1×16 – Memphis (21. 2. 2017)
herci
Sterling K. Brown (Randall Pearson), Ron Cephas Jones (William Hill)
scéna
William a jeho poslední chvíle
lukascoolarik

Říkejte si o This Is Us co chcete, ale tenhle seriál umí dokonale ždímat emoce; šestnáctá epizoda Memphis je toho živým důkazem. Příjemný výlet otce se synem se v posledních minutách mění v něco srdceryvného, když Randall nalézá paralyzovaného otce v posteli. V nemocnici se dozvídá, že Williamovi zbývá jen pár hodin života a že je čas se rozloučit. Následně přichází jedna z nejdojemnějších scén, ve které William mluví o tom, jak neměl zrovna šťastný život, ale aspoň na jeho začátku a na jeho konci viděl to nejlepší, co ho kdy potkalo – na začátku svou matku a na konci svého syna. Randallův následný výraz spojující pláč a úsměv zároveň pak určitě vystihl nejednoho diváka.

Pajky

Taboo
epizoda
herci
Tom Hardy (James Keziah Delaney), David Hayman (Brace), Jessie Buckley (Lorna Bow), Tom Hollander (Cholmondeley), Stephen Graham (Atticus), Franka Potente (Helga), Edward Hogg (Godfrey)
scéna
Vuplutí
pajky

V únoru se to v mnou sledovaných seriálech zrovna nehemžilo památnými scénami. Chvilku jsem si myslel, že vyberu zvrat ze závěrečné epizody Timeless, ale počkal jsem až na úplný konec měsíce a závěr Taboo. Během epizody bylo k vidění několik zvratů, ale největší pozornost si ukradl závěrečný souboj v přístavu těsně před vyplutím. Sledovat nástup vojáků za doprovodného bubnování, chvilka ticha, velký výbuch a znovu bubnování. A pak už jen čekat, jak celá ta krvavá přestřelka dopadne a jestli se vyplutí nakonec uskuteční, nebo ne. A povedlo se, i přes velké ztráty, a stálo to za to…


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Se zmíněných nic nesleduji, ale přidám svoji TOP scénu s února. - Nemůžu se rozhodnout jestli mám...
před 7 roky
janka89

janka89

u mňa zo spomínaných aj Agents of Shield aj This is Us. pre mňa oboje top. ja patrím zase k tým, ktorí...
před 7 roky
Rašík

Rašík

Mě připadalo docela vtipné, jak se Lucifer chtěl zabít,ale nikdo mu s tím nechtěl pomoc. Cela ta scéna...
před 7 roky
Další články k tématu