14. 7. 2012

Comic-Con 2012: Firefly Reunion

Comic-Con 2012: Firefly Reunion

Na panelu seriálu Firefly na Comic-Conu, který proběhl při příležitosti 10. výročí od prvního takového setkání, tekly slzy a nebyly jen na straně oddaných fanoušků. Představitelé a producenti této legendární klasiky podléhali emocím přímo na jevišti, když vyprávěli o svém čase stráveném se seriálem a o tom, co to pro ně znamenalo. Na dalších řádcích vám událost přiblížíme.

Kde to všechno začalo

Přestože je nyní režisér Joss Whedon (nejnověji Avengers) filmovou superstar, stále vzpomíná na čas strávený se seriálem jako na jedno z nejlepších období své kariéry. “Vždycky jsme věděli, že vytváříme něco ze správných důvodů a správným způsobem,” uvedl s tím, že jeho hvězdní herci byli “tou nejlepší skupinou, se kterou kdy pracoval.” Představitel hlavní role Nathan Fillion (nyní Castle) mezitím poděkoval za šanci, kterou díky seriálu dostal. “Ve Firefly pro mě bylo mnoho poprvé,” jak se svěřil. “Je dobrý, ale nejsme si jistí, jestli utáhne celou show — tak tohohle jsem měl ze všech stran opravdu hodně. Joss Whedon mi umožnil hrát tu nejlepší postavu v mém životě.”

Vesmírná rodina

Co bylo klíčem pro tak dokonalou chemii mezi herci, kteří se zjevně stále těší ze vzájemné společnosti? “Hned na začátku, když jsme poprvé začali natáčet, Nathan přišel ke všem hercům a řekl, “Naučíme se všechna jména (herců a členů štábu),” popsal Alan Tudyk. “Stalo se to hrou, která z nás všech udělala rodinu.” Fillion měl oporu také ve Whedonovi. “Od chvíle, co jsme se potkali, nikdy nenastal moment, kdy bych o něm nepřemýšlel jako o kapitánovi,” řekl tvůrce. “Je tam aby se ujistil, že se všichni budou bavit a odvedou skvělou práci.” Jedna z nejmenovaných hostujících hvězd, která nebyla příliš milá k herečkám, měla příležitost zjistit, “jaký Nathan umí být, když někdo ohrožuje ty, které má rád… Je velmi kanadský.”

Slzy navždy

Když byl požádán, aby hovořil o tom, co pro něj znamenají fanoušci, Whedona zjevně přemohly emoce a musel se zhluboka nadechnout. Když pak publikum začalo skandovat, “Milujeme vás,” hrdino geeků, Fillion a Summer Glau si začali mnout oči také. “Když vyprávíte příběh, snažíte se o propojení s lidmi na velmi jedinečné úrovni,” řekl konečně Whedon. “Způsob, kterým jste vy (fanoušci) osídlili tento svět, tento vesmír, z vás dělá jeho součást. Jste součástí příběhu. Žijete ve Firefly. Když vás vidím, nemyslím si, že je to show. Myslím, že takový je svět. Jsou tu hvězdné lodě. Příběh žije.”

Více vesmírných ság

Když padla otázka z publika, zda někdy uvažovali o animovaném pokračování, Whedon zažertoval, “Chápu to, ale z nějakého důvodu by mě víc zajímalo udělat z toho show v rádiu.” Nicméně na cestě je řada komiksů z nakladatelství Dark Horse, které v příbězích pokračují (a pro DH jsou jedny z nejprodávanějších titulů v historii). “Zack (Whedon) a já jsme strávili nějaký čas debatou jak udělat pár komiksů (vyprávění příběhů) z budoucnosti a ne pouze z minulosti,” odhalil Whedon.

Serenity nyní

Whedon popsal nájezd Firefly na stříbrné plátno jako “jedno z největších nervových zhroucení, které člověk může zažít. Byl jsem neutišitelný. Změnilo mě to. Změnilo to způsob, jakým pracuji a jakým funguji.”

Jak to mohlo být…

Co by Whedon změnil na finále Firefly, kdyby věděl, že to bude jediná sezóna? “Myslím, že bych nikoho nezabil,” odpověděl. “ Bylo by to něco jiného a byly by tam jiné potřeby. Ponořili bychom se do konspirace Blue Sun… A zjistili bychom další věci o Bookovi a Inaře.”

Hattrick

Jayneův nejslavnější klobouk pochází od “jedné z žen, které pracovaly v kanceláři,” prozradil Adam Baldwin, který požádal výkonného producenta Tima Mineara, jestli by ho na sobě mohl mít celou epizodu. Minear tím nebyl příliš nadšen, ale Baldwin řekl, “Udělám to. Joss tu není.’… Tohle je zlatý důl. Je to jako narozeninový dort v pustině.”

Něco na památku

Whedon má ve svém domě malbu, kterou Alan Tudyk (momentálně v Suburgatory) získal od své sestry, která je malířkou. Znázorňuje tvůrce chránícího Firefly ve skleněné lahvi.

(zdroj: TV Line)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
spike

spike

Proč se nenajde nějaký distributor co by ty komiksy vydal v Češtině? A to nejen u Firefly ale...
před 11 roky
aaaja

aaaja

já bych si je pořídila klidně i v Aj :) ale samozřejmě by bylo super, kdyby byly přeložený
před 11 roky
toebiash

toebiash

Určitě by se na krámě něco našlo, hlavně Buffy, Angel... A něco málo i z Firefly/Serenity ;) V...
před 11 roky
Další články k tématu