21. 5. 2017

Trailery na novinky 2017/18: ABC

Upfronts týden je za námi, nyní přichází čas podívat se pořádně na všechny novinky! A jak lépe si je přiblížit, než za pomoci trailerů? Dnes se drobnohledem mrkneme na dávku od ABC.

Tipněte si kdo přežije

Letošní tipovačky se účastnilo 1700 registrovaných uživatelů. Jako vždy, ani letos nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako v minulých letech, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Na vyhodnocení budeme muset kvůli několika novinkám čekat pravděpodobně až do konce léta, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů nadcházejících novinek.

Doufejme, že tímto velkým kláním, kterým tipovačka bezesporu je, opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

Naše tipy na stanici ABC najdete v tomto článku. Jsou zatím předběžné a ještě nad nimi budeme – stejně jako vy – párkrát přemýšlet (takže máme taky uzávěrku na konci prázdnin). Ale třeba vám náš pohled pomůže při rozhodování. Když už ne, tak minimálně ty trailery, co jsou v článku zahrnuty, by mohly…

ragelly

ragelly: Zach! A to je asi tak všechno. Alex, Inc. mi připomíná, jak moc mi chybí Scrubs. A taky mi to připomíná Powerless, ale to už je jiný příběh. Celkově tak nějak nevím, jak tohle může dopadnout dobře. Zach je to jediné, co tady má cenu sledovat. Další trapné děti, bože proč. Další otravný vzdálený příbuzný, bože proč. Ale ta hláška o tom, že holka říká sprosťárny, aniž by si to uvědomovala, ta se povedla. Bohužel byla jediná.

Tip: Byla jsem nadšená, když Zachovi objednali seriál. Nadšení po traileru opadlo. Tohle zruší.

Fruiko

Fruiko: Když si člověk odmyslí Zacha, tak je to v podstatě o ničem. Nuda. Prostě další tuctová komedie, která nemá co říct a není ničím nápaditá a navíc v ní jsou děti. Díky, ne.



Tip: Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Tohle by přežít mohlo. Je tam Zach Braff, lidem jistě chybí Scrubs (i když beztak ne nadlouho), takže by se mohli dívat i jen kvůli němu. Ač je to trochu jako rodinná verze Powerless, tak by to (stejně jako hodně rodinných seriálů) mohlo být fajn.



Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Proč mi to připadá jako kopírka? Nemůžu si uvědomit, co mi ten seriál vlastně připomíná. Možná Lost? Možná 4400? Možná Leftovers? Přijde mi to jako mix všech seriálů tohoto žánru. Trailer působil trošku rozpačitě, ale výsledek by nemusel být špatný, zvlášť pokud atmosféra začne rychle houstnout a příběh bude hodně serializovaný, což podle tohoto pohledu bude. Bohužel tyto typy seriálů nebývají v USA příliš populární.

Tip: Já se docela těším, ale myslím si, že to zruší. Midseason nasazení tomu taky moc nempomůže.

Fruiko

Fruiko: Nevím, jestli je zrovna nejlepší reklama u seriálu, který vypadá, že je plný záhad k vysvětlení napsat, že je to od stanice, co zmrvila Lost. Jinak efekty vypadají jak z minulého století (no jo, Lost byl drahý, takže prachy na tohle století už se vyčerpaly). Jinak je to recyklace už docela vyčpělého tématu, ale třeba překvapí.



Tip: Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Nijak originální post-apo, které láká na tvůrce, tvůrce Lost. Jinak ale nic moc zajímavého. Vidím to na stejný osud jako A.P.B. (když už je tu ta Natalie Martinez), podobných seriálů je hodně a tohle se prostě ničím neliší.



Tip: Zruší.

ragelly

ragelly: Hádejte, kdo má neodolatelný šarm Neala Caffreyho a jedinečné vnímací schopnosti Patricka Janea? Tenhle týpek! Už z traileru ho miluju. Je sexy, je zábavný, bude mě bavit ho sledovat… a to ani nemusím magii. Jasně, jako vždy je tu typické vyšetřovací duo holka, kluk, kdy se konečně políbí a tak, ale když nám skončil Castle i Bones, tak přece musíme mít někoho dalšího takového v měřítku, no ne? A jako bonus? Gareth z Galavanta!

Tip: Nasazení v midseason věstí trable. Ale tenhle kouzelníček by si mohl druhou řadu vyčarovat.

Fruiko

Fruiko: Trailer ukazuje prd, ale já miluji kouzelníky, podfukáře a vůbec. A chci nový Leverage, White Collar, Hustle nebo prostě cokoliv. Takže Deception má šanci moji žízeň po tomhle typu seriálu uhasit.



Tip: Néééé. Asi zruší, protože to nepojede od podzimu a pak už po tom neštěkne ani pes.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Tohle je přesně ten typ jako Castle, Mentalista, Ve službách FBI. Všechny tyhle seriály se na obrazovkách udržely dlouho, ale už byly i podobné seriály, které potupně skončily po první řadě. Každopádně by Deception mohl zaplnit díru po Castlovi a kouzelníky v Americe mají asi rádi, takže proč ne.



Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Osobně mám podobné seriály ráda. Z traileru na mě úplně křičí mix Conviction a Doubt. Což může napovědět, že půjde o velké trable, protože oba seriály byly letos zrušeny. Je to Shondaland, ale jak všichni víme, tato značka nemusí autoamticky znamenat úspěch. Na druhou stranu Shonda má s ABC velmi dobré vztahy, takže pokud se seriál nedostane do úplného podprůměru, tak má šanci na prodloužení.

Tip: Zatím tomu moc nevěřím. Nasazeno to bude určitě na čtvrtek po skončení HTGAWM, ale čísla budou stejná jako u Catch a bude to zrušeno.

Fruiko

Fruiko: Tohle vypadá jako ten typ seriálů, co běží věčně a u nás na ně koukají jen lidi, pokud je pustí někdy na Nově. Protože ať chceme nebo ne, drtivá většina lidí miluje seriály, kde jim může utéct dvacet dílů a o nic nepřijdou. Co na tom, že profesionální seriálové sledovače to nudí.



Tip: Prodlouží. I když proti tomu hraje start mimo podzimní sezónu.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Vypadá to, že se ABC snaží vyplnit díru po končícím Scandalu. Podle mě už je právničin na trhu víc než dost, ale Scandal má pořád dobrá čísla, takže by se obnovení dalo čekat, jenže tu není žádné lákadlo (krom tvůrců), tudíž odvážně říkám, že tohle zapadne.



Tip: Zruší.

ragelly

ragelly: OK, budu mít problém. Je to pár týdnů, co jsem dokoukala Bates Motel. Ale Freddie nemá žádnou novou hereckou tvář. Vypadá a hraje úplně stejně jako v Bates. Takže já tu aktuálně vidím Normana, který se snaží být doktorem. Což není ani nic neobvyklého, protože tady podobných pohledů do prázdna měl už předtím hodně. Je to upřímně hodně znepokojující, vnímáte to taky tak? Jinak je tam docela vidět, že je to od tvůrce House, protože je to stejný princip – výjimečný hlavní hrdina, který bude mít vždy pravdu. Ale není to Gregory…

Tip: Pondělí večer je dlouho problematicé a obávám se, že ani tento Doktor z toho ABC nevyseká. Tipuju zrušení.

Fruiko

Fruiko: House možná nebyl autista, ale byl rozhodně víc cool. Tenhle furt civí do blba, když mluví, tak z něj nepadají cool hlášky, prostě nuda. A géniů jsou plný obrazovky, takže další se mezi nimi prostě ztratí.



Tip: Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Hvězda Bates, extrémnější verze Dr. House, tomuhle věřím. Podobné seriály většinou padají na tom, že nemají žádnou hvězdu, ale tady není problém, i seriál samotný vypadá dost dobře, takže bych se docela divila, kdyby to zrušili.



Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Bože, co to zase bylo. Doufám, že to nebude jeden z těch seriálů, které tady nikdo nechápe, ale v USA je diváci strašně žerou. Trailer měl světlé chvilky, pár dobrých vtípků, ale to jeho hraní na city je děs. Stejně tak herecké obsazení je naprosto k ničemu, hrdina je nesympatický, Cristela je Cristela a Joanna se tam objevila asi na dvě vteřny, takže nemůžu posoudit. Možná to bude jeden z kousků, které pak u sledování celého pilotu překvapí. Zatím ale velký ne-těšing.

Tip: Tohle nebude nikoho zajímat, tipuju zrušení.

Fruiko

Fruiko: Eh. Jakmile si člověk musí po zhlédnutí traileru jít přečíst popisek seriálu, aby pochopil, o co jde, tak je něco rozhodně špatně. A tady toho je špatně fakt hodně. Někdy totiž nepomůže ani ten popisek!



Tip: Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Galavant byl o hodně normálnější a nepřežil. Osobně mě překvapilo už zařazení do žánru Drama / Komedie, protože podle traileru bych tipovala nějakou špatným způsobem zvláštní komedii, ale uvidíme. Každopádně to zatím vypadá nic moc.



Tip: Zruší.

Trailer zatím neexistuje.

ragelly

ragelly: Jak tohle mám hodnotit? Objednali to jako první a nejsou schopní dát dohromady ani jeden nebo dva natočené záběry? Takže ve výsledku nemáme vůbec žádnou představu, jak to vlastně bude vypadat.

Tip: Tipuju jen na základě pátečního slotu, když „teaser“ byl tak nicneříkající. Pátek je zabijácký, Marvel už dávno na Velké pětce netáhne tolik co dřív… no myslím, že si tady s tím ABC nabije nos. Tipuju zrušení.

Fruiko

Fruiko: Všichni kromě mě na to asi čekají a nejspíš se i těší, tak jim nebudu kazit náladu, že jo…



Tip: Prodlouží. Bla, bla, bla Marvel a je fuk, že na to nikdo nebude koukat.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Tak tohle je ta marvelovka, kterou ABC vyhostilo na pátek. Část mé mysli říká, že pátek je předem naplánovaná vražda, ale zas Marvel zachránil větší katastrofy (AoS). Jenže pro něco takového si nejspíš ABC představuje lepší čísla, než je pátek schopen nabídnout, takže jednou budu rozumná.



Tip: Zruší.

ragelly

ragelly: Po zhlédnutí traileru se musím zase a pořád dokola ptát, co ti Američani na těch černošských komediích vidí. Vždyť je to pořád to samé dokola. Je tu nějaký hrdina s prořízlou pusou, který nerespektuje pravidla, mele si pořád tu svou a získává za to obdiv a uznání. Trailer má pár světlejších chvilek, ale celkově to bude nuda na entou. Největší plus je pro mě Lea, kterou vždy ráda uvidím.

Tip: To prodlouží, v USA podobné pitomosti žerou i s navijákem.

Fruiko

Fruiko: Tohle je přesně ten typ seriálu, u kterých jsem během prvních deseti sekund napsal zruší. Jenže pak jsem se kouknul, že to má slot po Black-ish, cílovka je taky hned na první pohled patrná, takže to bohužel bude zabírat místo pro něco lepšího několik dalších let.



Tip: Prodlouží. Bohužel.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: The Mayor běží pro Black-ish, takže ač je to nuda, po svém „předskokanovi“ přebere diváky a ABC si vytvoří úspěšný blok pro své afroamerické publikum. Tudíž celkem jasné.



Tip: Prodlouží.

ragelly

ragelly: Nový trailer, který v sobě nemá nic nového. No nevadí, alespoň my neznalci jsme se podívali, jaká Roseanne vlastně je. Je moc smutné, že jsem se za celý klip ani jednou nezasmála? Tak nějak přemýšlím, kdo na to v dnešní době ještě bude koukat. Jasně, je to slavná značka, ale její cílovka už přece jen vyrostla a zestárla… a asi už ani není cílovka v dnešní době. Herci taky nemládnou, což se asi projeví. Jediným lákadlem by mohly být zdejší děti, kteří se postupně vypracovaly na velká seriálová jména. Na druhou stranu, co já vlastně vím, vždyť je to to samé jako Fuller House, který na Foxu slaví renezanci. Třeba tohle vážně vyjde.

Tip: Díky bohu tohle nemáme v tipovačce, takže se nemusím rozhodovat. Ale pokud bych přece jen musela, tak asi tipnu zrušení, protože tohle po letech už prostě fungovat nemůže (tak jak v mých očích nefungoval ani Fuller House, minimálně pilot).

Fruiko

Fruiko: Nebyl jsem fanoušek před lety, nebudu ani nyní. Některé věci by prostě měly zůstat pohřbené na věky věků. Doba podobným věcem už prostě odzvonila, napsal bych to nejspíš i u restartovaného Kroku za krokem či Alfa, které jsem měl rozhodně víc rád.



Tip: Zruší. A tak je to správně.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Tohle začalo běžet skoro před třiceti lety. Takže je jasné, že seriál hodlá těžit z nostalgie a z diváků, kteří se dívali už kdysi. Proto taky nevidíme žádné nové záběry (nebo proto, že ještě nic nenatočili, ehm). Každopádně nevěřím, že nostalgie bude fungovat nějak dlouho, takže se sledovanost po pár dílech nejspíš propadne.



Tip: Zruší.

ragelly

ragelly: Magořím? Už jsem se definitivně zbláznila? Nebo tohle vypadá zatím asi tak nejlíp? A zrovna to musí být komedie v midseason, aby nedostala vůbec žádnou šanci prosadit se, bravo, ABC! Ale vážně, trailer utekl jako voda a skvěle jsem se bavila. Jsou tu super herci, děti nedostaly dost prostoru na to, aby byly otravné (to se v seriálu jistě změní), bylo tu hodně povedených vtípků a celá ta atmosféra sršela pohodou a dobrou náladou. Tohle by mohla být výborná novinka na odreagování.

Tip: Jistě že to zruší, je to komedie v midseason. Ale asi mě to bude mrzet.

Fruiko

Fruiko: Rodina. Komedie. Humor nula. Typická ABC. A když už jsme u toho, tak letošní móda je podpora odečítačů ze rtů, nebo co? Jinak si nedovedu vysvětlit ta rozčtverečkovaná sprostá slova v již druhém traileru.



Tip: Nevtipná rodinná komedie v midseason. Zruší. Čekal snad někdo něco jiného?

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Emily Kapnek to na ABC kdysi nevyšlo se Selfie, nyní přichází pro změnu s komedií o rodině řešící divné problémy, které ve skutečnosti nikdo neřeší, a s komedií, která není vtipná. Obávám se, že tomuhle nepomůže ani jméno Ellen DeGeneres.



Tip: Zruší.

ragelly

ragelly: Řeknu vám, když dáte nás s Drunk_Queen dohromady, tak to je konec. Obě vymýšlíme naprosto tragické teorie a jak už to tak praktikujeme tolik měsíců, začínáme myslet jako jeden člověk. Aneb obě jsme se shodly, že SPOILER ALERT hlavní hrdinka nikdy žádné dítě ani neměla :-D A víte proč? Protože ten trailer je tak rozplizlý, že máte dostatek času o takových kravinách přemýšlet. Základní myšlenka je dobrá, ale pokud tempo a atmosféra budou stejné jako v traileru, tak tento dramatický kousek nebude mít dlouhou životnost. A ani hvězdné jméno v hlavní roli tuto skutečnost nezmění.

Tip: Neděle od 10 hodin je pro ABC zabiják a stane se osudná i pro tuto novinku.

Fruiko

Fruiko: Asi jsem už přepracovaný kritik trailerů, ale měl jsem co dělat, abych ty necelé tři minuty neprospal. A to tam blikaly policejní majáčky!



Tip: Neděle večer. Je čas udělat pápá… Zruší.

Drunk_Queen

Drunk_Queen: Seriály o zmizelých dětech jsou už docela ohraná písnička, navíc neděle večer po pro tenhle seriál nic moc předskokanech, proti fotbalu… Tady je to i přes Kyru Sedgwick v hlavní roli podle mě docela jasné.



Tip: Zruší.

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Drunk_Queen
Výsledek
Alex, Inc.
The Crossing
Deception
For the People
The Good Doctor
The Gospel of Kevin
spin-off ke Grey's Anatomy
Marvel's Inhumans
The Mayor
Roseanne
Splitting Up Together
Ten Days in the Valley
Celkem
2 prošly
9 neprošlo

ABC má víceméně 12 novinek (i s Roseanne), viděli jsme 11 trailerů (bez spin-offu Grey's). Z těchto jedenácti tipujeme prodloužení jen u dvou seriálů, a to u dramatu Deception a komedie The Mayor. Zbytek podle nás nemá šance na úspěch.

Tentokrát jsem největším kruťákem já, mám důvěru jen ve dvě novinky. Asi si to budu muset před uzavřením tipovačky ještě jednou pořádně promyslet. Fruiko věří třem věcem a Drunk_Queen je nejoptimističtější se čtyřmi prodlužovacími ti­py.

Co se týče sjednocenosti, tak z 11 seriálů máme stejné tipy u šesti, což je víc než půlka! Jen jednou jde o stoprocentní důvěru, a to u Mayora, zbylých pět odsuzujeme jednotně k záhubě.

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Forest

Forest

Ráno jsem zahlédl upoutávku na inhumans a myslím, že ten co je uveden tady je lepší :D To fakt nechcete...
před 6 roky
allyska

allyska

Snad good doctor nezklame, ráda bych opět koukala na něco s freddiem.Jinak kevin vypadá na blbost, ale...
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Alex, Inc. - Už ten trailer je naprosto o ničem. Podcastová firma? Co je to za blbost? Tohle nezachrání...
před 6 roky
Další články k tématu