16. 7. 2012

Comic-Con 2012: Supernatural (Lovci duchů)

Comic-Con 2012: Supernatural (Lovci duchů)

Poslední den Comic Conu se konalo několik zajímavých akcí a mezi nimi i setkání s tvůrci a herci ze seriálu Lovci duchů (Supernatural). Upozorňuji, že článek obsahuje drobné spoilery, dále čtěte na vlastní nebezpečí.

Za fanoušky se přišli podívat výkonný producent Jeremy Carver, producent a scénárista Ben Edlund a samozřejmě herci, mezi nimi Mark A. Sheppard (Crowley), Jensen Ackles (Dean), Jared Padalecki (Sam), Misha Collins (Castiel) a Jim Beaver (Bobby). Přivítáni byli natěšeným davem a mohutným potleskem, někteří fanoušci strávili čekáním na svou šanci akci vidět celou noc.

Očistec?

Na konci minulé sezóny jsme opustili Deana ve chvíli, kdy se ocitl v očistci. Doba, který v něm nakonec stráví, nemá být příliš dlouhá, ale to, co se jemu a jeho bratrovi stalo během jejich odloučení, bude hrát v nové sezóně podstatnou roli. Alespoň se v tom smyslu vyjádřil Ben Edlund během diskuze. Samozřejmě prozkoumáme i to, jakým způsobem to Deana ovlivnilo, následně dodal.

Pekelné flashbacky

To, co se Deanovi dělo v očistci a jak se vlastně dokázal dostat ven se budeme dozvídat v průběhu celé sezóny formou flashbacků (ukázek z minulosti). Edlund se snažil fanoušky navnadit prohlášením, že v očistci došlo k mnoha událostem, které zásadním způsobem ovlivní současnost i budoucnost bratří Winchesterových. „Potkají tam dole několik drsňáků,“ řekl. „Rozhodně tam budou problémy.“ „Rozhodně se dá říct, že to místo svede dohromady neobvyklé partnery,“ ještě k tomuto tématu doplnil Carver.

Trocha štěstí pro Sama

Jak už bylo prozrazeno dříve, Sam se konečně dočká nového milostného vztahu! Herečka Liane Balaban ztvární Amelii, odvážnou, milou a velmi sarkastickou lékařku s tragickou minulostí. Jak to bude ale s Deanem, dostane taky nějakou partnerku? „Myslím si, že jediná opravdová láska v Deanově životě je jeho auto. Takže v tomhle ohledu zcela určitě,“ zažertoval Ackles.

Vztah mezi bratry

Deanův čas strávený v očistci a odloučení obou bratrů bude mít na jejich vztah opravdu hluboký dopad. „Budou se muset vypořádat, stejně jako každý, kdo řeší vztahy, s tím, jak to mají mezi sebou a samozřejmě s novými vztahy, které každý z nich ve svém životě bude mít,“ řekl Carver narvanému sálu. Přestože je jasné, že se jejich vztah změní a bude se vyvíjet, na začátku sezóny se budou oba zaměřovat na jeden společný a velmi konkrétní cíl. „V minulosti se často stávalo, že bratři na různé události pouze reagovali. Letos se poprvé za dlouhou dobu rozhodnou začít útokem.“ „Rozhodně po něčem touží a má to něco společného s mytologií celého seriálu,“ odhalili dále producenti.

Co je tedy tím záhadným artefaktem, po kterém Sam a Dean půjdou? S obavou, že by prozradil příliš, si Carver vzal dlouhou chvíli na rozmyšlenou a pak řekl, „Jsou zapojeni do pátrání po mocném zdroji… elementu, který může změnit celou hru a měli jste možnost už vidět i nějaké zmínky o něm.“

Bude Crowley novým hlavním padouchem?

Crowley a oba bratři Winchesterovi se dosud dokázali vždycky nějak domluvit, ale to by se mohlo s novou sezónou změnit. „Crowley se objevuje ve chvílích, kdy lidé přestávají dávat pozor,“ řekl Mark A. Sheppard. „Myslím, že by letos mohlo dojít k situaci, kdy půjdeme po té samé věci a to by mohlo znamenat celkem problém,“ dodal. Co by asi tak tím tajemným předmětem mohlo být, co myslíte?

Tak trochu přestávka od mytologie

Když mu byla položena otázka, zda bude tato sezóna plná mytologie a zda budeme mít konečně možnost se setkat s Bohem, Carver prozradil, že v tomto ohledu by osmá sezóna mohla trochu ubrat. „V této sezóně hodláme lehce od mytologie ustoupit…Dáme šanci oběma bratrům, aby se ukázali.“ Řekl ale také, že se setkáme s jednou novou mytologickou záležitostí, která bude mít pokračování v dalších sezónách." Zdá se tedy, že sami autoři předběžně počítají s dalším pokračováním?

Castiel & Bobby se vrátí…nejspíš

Na konci sedmé sezóny se Castiel rozplynul a ponechal Deana v očistci hnít samotného. Bobbyho duch je zřejmě navždy pryč, když bratří jeho placatku spálili. Nebo ne? Představitelé obou postav se objevili na jevišti během diskuze a zdá se, že bychom se jejich návratu mohli dočkat.

„Jen si zaběhl pro pivo a bude hned zpátky,“ odpověděl Collins na otázku, kam Castiel zmizel. Směřovala na něj řada otázek týkajících se případného návratu Castiela, z částečně vyhýbavých odpovědí by se dalo vyvodit, že náš oblíbený anděl by se skutečně vrátit měl.

Co se týče Bobbyho, Jim Beaver celou situaci vidí celkem pozitivně. „Můžete si tam napsat cokoliv chcete,“ navnadil fanoušky. „Klasická odpověď je, že je to Supernatural — možné je tedy cokoliv. Myslím, že tenhle víkend jsem to řekl snad 7 tisíckrát!“ :-)

Co myslíte? Těšíte se na novou, už osmou sezónu Lovců duchů? Nově budeme vídat náš oblíbený seriál ve středu, nezapomeňte. V diskuzi očekáváme vaše tipy na nový a tajemný předmět (Že by šlo o archu úmluvy, když sami tvůrci téma sezóny označují podobně jako film Dobyvatelé ztracené archy?), po kterém budou bratři pátrat a další divoké spekulace o Bobbym s Castielem! :)

Zdroj: Zimbio

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Ree

Ree

Já se teda na další sérii těším. Je to Supernatural, těším se, ať je to jakékoliv. Je fakt, že šestá a sedmá...
před 11 roky
lizzy

lizzy

tak na 8. sérii je rozhodně moc těším. Myslím, že Cass by se měl vrátit - ty jeho hlášky v posledním...
před 11 roky
megawir

megawir

Pořád je tu možnost, že se Bobby "vrátí" jen ve flashbacích, když na něco budou vzpomínat nebo...
před 11 roky
Další články k tématu