4. 11. 2017

Z Pána prstenů bude seriál

Z Pána prstenů bude seriál

Lord of the Rings (Pán prstenů) patří mezi nejvýdělečnější filmy i knihy všech dob. Bylo proto jen otázkou času, než se tento slavný fantasy projekt dočká také televizního zpracování. To je nyní opět o krok blíže. Seriálový projekt na motivy příběhů J.R.R. Tolkiena totiž hledá stanici. Je tu ale háček. Práva na příběh jsou totiž hodně, hodně drahá (200–250 milionů dolarů), a to tak, že strčí všechny dosavadní seriály s přehledem do kapsy.

Proto je jasné, že seriál může koupit stanice, která si může dovolit velký rozpočet. Jako první se proto nabízí v potaz Amazon, Netflix a HBO. Částka čtvrt miliardy dolarů je totiž pouze za práva k příběhu, k tomu se musí připočítat samotná cena za vývoj seriálu, natáčení, herce a všechno to další okolo, což dělá u fantasy seriálu průměrně 100 až 150 milionů dolarů za sezónu.

Podle aktuálních dostupných informací je ve hře Amazon a Netflix, HBO už od projektu odstoupilo právě kvůli finanční stránce. Práva navíc nezahrnují všechny postavy z knih a filmů, takže seriál by musel být v tomto ohledu omezený. Amazon se netají tím, že chce přijít na trh se stejně velkým fantasy, jakým je Game of Thrones na HBO, takže se jeví jako první volba pro tento projekt, který ale stále nemá žádný koncept ani nikoho, kdo by se seriálové adaptace ujal.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře31zobraz všech 31 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Myslím si, že zpracování jako tato by se měla dělat pro každou generaci jen jednou. Ať počkají ještě třeba...
před 5 roky
Alias

Alias

Tak by to malo byť s mnohými filmami/ seriálmi. Ale žiaľ reštarty fičia vo veľkom už cez desať rokov...
před 5 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Že se to dělá... Navíc, příklady, které uvádíš, tam je dobrá jen jedna verze, což je přesně ono. I když já...
před 5 roky
Další články k tématu