Diskuze k článku S lupou do historie: Underbelly
avatar uživatele
A.R.G.U.S.
Redaktor | Cool level: 64 | Tyrion Lannister
13. 12. 2017 / 12:27:04 (před 6 roky)
off

S názory absolutně nesouhlasím!
Underbelly je velice povedený seriál, jen ta poslední série mě moc nebavila.
A že tam jsou nesympatický postavy, tak to není mínusem, seriál vykresluje záporáky jací jsou, takže jsem si celou sérii přál, aby dostali, to co si zaslouží...
Aspoň, že byl zmíněn voiceover, který je parádní a dočkáme se ho v každé sérii...
Občas se tam objeví i známější tvář (teda aspoň pro mě) , např. 4. sérii si pro sebe krade Danielle Cormack, 5. zase Matt Nable. Jen ta policejní linka je většinou odsunuta na vedlejší kolej, spíš je to z pohledu záporáků, jen v 5. sérii to napravili...

Doufám, že tenhle článek neodradí případně zájemce od seriálu, byla by to škoda.

Editováno: 1x | Naposledy: 13. 12. 2017 / 12:27:16
avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
13. 12. 2017 / 12:34:04 (před 6 roky)
on

A.R.G.U.S. má pravdu, seriál sice nemá ohodnoceno mnoho lidí, ale je tam hodně 100 % a prostě vysokých čísel, takže se nenechte odradit a určitě vyzkoušejte, pokud máte rádi mafiánské kousky :)

avatar uživatele
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
13. 12. 2017 / 12:36:34 (před 6 roky)
on

Souhlas s Argusem. Holkám doporučuju přeskočit až na čtvrtou sezonu, tam jsou i ty zločinecké královny dost sympatické (aspoň Kate Leigh aka Danielle Cormack pro mě byla nesmírně sympatická :D). Plus je to dobovka, takže tuším Ragelly by si kostýmovku z dvacátých let mohla nádherně užít :D.

Pro mě, jakožto člověka vyhledávajícího australské seriály se tam pohybuje známých tváří víc než dost, ale někteří z nich se zvládli už prosadit i do US TV, takže věřím, že třeba takového Dustina Clareho jako šíleného zabijáka z druhé série si užije i ten, kdo sledoval Spartaca :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
avatar uživatele
Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
13. 12. 2017 / 15:41:48 (před 6 roky)
off

Tu sa pridávam k podpore seriálu. Ak máte radi takýto štýl, tak si to celkom užijete. Navyše sa to ťažko hodnotí ako celok, lebo každá séria je iná, s inými postavami a aj z iného časového obdobia. Takže jednotlivé série sú lepšie a horšie a záleží od toho čo vás viac baví. Väčšinou je to zamerané na pohľad zo strany zločinu (ako Boardwalk Empire napríklad).

avatar uživatele
megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
13. 12. 2017 / 23:39:34 (před 6 roky)
off

Tady s hodnocením nejde souhlasit. Nejzajímavější je právě ten koncept, protože se jedná o přesné zpracování největších případů v australské historii. Herci byli dokonce vybírání s neskutečnou pečlivostí tak, aby byli fyzicky podobní skutečným lidem, které měli představovat. Samotné příběhy pak kopírují realitu, proto třeba první série v Austrálii nejprve nesměla být vysílaná, protože v tu dobu ještě probíhaly soudní procesy a byla obava, že by to mohl ovlivnit výsledné rozhodnutí o trestech. Každá série je zajímavá něčím jiným. Pokud má někdo rád projekty podle skutečnosti (osobně jsem si po dokoukání šel na wiki i jinam dohledat informace o reálných postavách, jestli ten který zločinec ještě sedí ve vězení a podobně, je to celkem solidní mazec) jako jsou třeba Narcos, tohle by si fakt ujít neměl nechat. Přestože je zpracování jinde, než v hitu Netflixu, podle mě se od toho neutrhnete, dokud nebude konec... btw, ano, pilot není mucholapka, ale přestat sledovat jen po něm by byla obrovská, obrovská škoda...

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
avatar uživatele
frufru77
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
15. 12. 2017 / 02:01:30 (před 6 roky)
off

a realistický, takhle to zkrátka chodí. Zločinci přece nejsou sympaťáci, policajti tahají skoro pořád za kratší konec provazu, ale ta motyka musí jednou spustit. A mimochodem, výborná hudba.

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 12. 2017 / 02:03:12