Diskuze k článku S lupou do historie: Angel
avatar uživatele
Yellow
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
12. 9. 2018 / 11:11:19 (před 5 roky)
off

Angel byl jednu dobu mým naprostým favoritem ze všech seriálů, proto mi to asi nedá se nerozepsat.

Angela jsem po odchodu z Buffy taky...oplakala? No, neplakala jsem, ale nějak se mi Bangel pár zaryl pod kůži a v jednom záběru se srdce Buffy rozbilo na milion kousků a přišlo mi to tak strašně tragické, ale přitom i nádherné ukončení jejich romance, byt později už Angel nebyl pro mě číslo jedna, co se romantické linky Buffy týče (tým Spike se též hlásí na své pozici) možná je to tím, že jsem prostě vyrostla stejně jako Buffy a i kdyby byli lidé a měli spolu reálnou šanci, nemyslím si, že by jim to vydrželo, ta krásné na jejich vztahu bylo právě to zakázané ovoce, kdyby to už neměli, bojím se, že by se oba v normálním životě začali dost nudit a podle mě i samotný Angel by nedokázal žít s tím, že už nedokáže bojovat se silami zla, ale dost o Bangel. Též jsem neměla tušení, že odešel vstříc svému osudu jakožto šampiona, temného mstitele, spasitele lidstva. :D
Mě si získal už i pilot, byt pozdější série jsou lepší (páté série hlavní díky Spikovy, ale k tomu se dostanu). Cordy byla přesně taková, jaká byla v Buffy, postupem se krásně vyloupla, byt tu její temnou fázi započatá amnézií, spaní s Angelovým synem a porodem hrozně nesympatické záporačky, to bych nejradši vymazala. Doyle se moc neohřál a opravdu mě to mrzelo, ta postava byla skvělá, je škoda, že herec propadl drogám a musel odejít.
Lindsay a Lila byla fakt dobrá padoušská dvojka a oba jsem si oblíbila. Postupně se přidávali další členové jako Lorne (absolutně nejlepší postava podle mě), Wesley (který se z oslizlého anglánského suchoprda vytáhl na docela badass postavu stejně chytrý jako nebezpečný), Fred (nejroztomilejší vědkyně na světě), Ilyrie atd.
Když se dívám na Angela, tak je to prvotřídní dávka temna, cynismu, i dost černohumorných situací. Angel není hrdina v pravém slovasmyslu, to je Buffy a ta nezabíjí, když nemusí a v první řadě není krutá. Angel se naopak se záporáky, at už epizodními či hlavními absolutně nese-e, nebojí se ušpinit si ruce, nebojí se záporaky nechat na pospas velmi krutému osudu či je k tomu i vyslat vstříc. Celkově Angel sám o sobě odhaluje tu temnější stránku tohoto světa, která je mnohdy brutálnější než tak, jak je to ukazováno v Buffy, která si udržuje tu svojí barevnost a nevinnos. Los Angeles se mi vždy líbilo a proto jeho temné prostředí tomu dává grády.
U Angela mi přišlo, že přišel se všemi těmi klišé, které se v seriálech dnes požívají běžně.
Všechny série mě bavily, ale nejvíce určitě ta pátá. Prostředí Wolfram a Hart a Spike na scéně. Ačkoliv Spika mám neodmyslitelně přiřazeného k Buffy (at už jako postavu či lásku hl. hrdinky), tak do Angela dokonale zapadl hned v první minutě. Scény s ním a Angelem jsem si užívala neskutečně moc, ti dva společně nemají chybu, celkově to jejich pomalu až manželské hádky a soupeření, kdo je větší frajer a kdo dá komu lepší stěr, můžu si to pouštět znovu a znovu, nikdy to neomrzí.
A když se epizodně objevila Faith, byla jsem v sedmém nebi.

Mňau. Pac a pusu, pac a pusu ...jo, jsem kočkař
Editováno: 2x | Naposledy: 12. 9. 2018 / 11:13:31
avatar uživatele
spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
12. 9. 2018 / 11:39:48 (před 5 roky)
off

Angel je jedním z mých nejoblíbenějších seriálů a jen dokazuje, že Joss Whedon nemá konkurenci. Všechno v něm dokonale funguje. Postavy, humor, akce, temnější atmosféra. První série je samozřejmě rozjíždějící, takže to chce trochu trpělivosti. Ale pak se už jede až do konce na plný plny a stojí to za to. Když srovnám moderní seriály o upírech (hlavně TVD) s Angelem musím říct, že ty dnešní mohou jen tiše závidět.
Buffy mě sice bavila o něco víc (taky jsem spíše team Spike) ale Angel se jí rychle vyrovnal. Díly s Faith a se Spikem nemají chybu a taky vývoj celého seriálu je doslova neskutečný. Angel se s každou sérií jen zlepšuje a proto je stále dost smutné, že nezískal uspokojivé finále.

spike
avatar uživatele
kjama
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
13. 9. 2018 / 16:50:55 (před 5 roky)
off

Děkuji za parádní připomenutí. Pouštěla jsem si to docela nedávno a myslím, že to ještě tak retro být nemusí. Trochu mě mrzí ta poslední série, kde už to moc nestálo za to a některé zápletky (syn, Cordy se uklidila porodit) už taky byly divné. Joss Whedon super!

You only live once unless you are a Winchester.
avatar uživatele
Rašík
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
14. 9. 2018 / 16:12:13 (před 5 roky)
off

Jé, Angel. :) Na toho jsem právě nedávno koukala, mám ten seriál ráda, i když je starší. Mě starší seriály vždy nějak přitahovaly, mají takovou jinou atmosféru. A i když nejsou dokonalé a některé triky a efekty přijdou některým lidem trapné, já si to užívám. A když už je řeč o Angelovi, asi se zase jednou podívám na Buffy, možná si udělám menší maraton. :)
Díky za další epizodku s lupou

Rašík