Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Lost Symbol (Peacock)
avatar uživatele
AislinK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
27. 9. 2021 / 20:58:36 (před 2 roky)
off

Krucinál fagot, poslední dobou mi přijde, že nedělám nic jiného, než se přidávám další a další kousky do chci vidět :D

avatar uživatele
Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
28. 9. 2021 / 09:40:53 (před 2 roky)
off

Moc jsem se těšila a zatím pilot se mi líbil - uvidíme dál. Škoda, že takových seriálu není víc záhady, lovci pokladů je hodně málo ...

Jenny
avatar uživatele
TheLuky12
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
28. 9. 2021 / 11:21:33 (před 2 roky)
off

Mně se naopak Ztracený symbol líbil z knižní série možná nejvíc.

avatar uživatele
ragelly
Boss přes články | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
7. 2. 2022 / 13:57:59 (před 2 roky)
off

Dokoukáno. Po prvním díle nadšení hodně rychle vyprchalo. Epizody byly dlouhé a nudné, žádné napětí, akce ani dobrodružství se tady za mě nekonalo. Resp. se snažilo konat, ale všechny body selhávaly. Na konci už jsem byla tak vyšťavená, že mi bylo vlastně úplně jedno, jak to celé dopadne. Zrušení se nedivím, rozhodně mě nemrzí.

Závěr:
Hlavní dějová linka se uzavřela, ale seriál si nechal otevřená dvířka pro nové dobrodružství v potenciální druhé sérii (která ale nevznikla). Mal'akh odhalí svůj plán - oběť nemá být Peter, ale on sám - musí zemřít rukou Petera, aby se znovuzrodil s božskými schopnostmi. V poslední chvíli přijde na místo Robert, který mu prozradí, že záhadou není nic jiného než Bible. Nunezovi se podaří vypnout vibrace a symboly ve vodě se ztratí. Mal'akh je rozzuřený a vrhne se na Roberta, ale Katherine ho probodne a zabije - Mal'akh umírá v náručí svého otce. Robert a Katherine se dají znovu dohromady, ale dohodnou se na tom, že svůj vztah povedou pomalu. O šest měsíců později Robert opět vyučuje, když k němu přijde Inoue. Prozradí mu, že už není u CIA, ale pracuje pro soukromou firmu a vyšetřuje bombardování v Evropě. Ukáže mu záhadný symbol, Robert ho hned pozná a zeptá se, kam společně vyráží.

avatar uživatele
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
7. 2. 2022 / 14:28:31 (před 2 roky)
off
ragelly napsal(a):

...Po prvním díle nadšení hodně rychle vyprchalo. Epizody byly dlouhé a nudné, žádné napětí, akce ani dobrodružství se tady za mě nekonalo...

Shodou okolností jsem četl Brownovo Inferno (v moc pěkném vydání) těsně před tím, než jsem viděl Lost Symbol (předlohu neznám). Došlo k zajímavému efektu - děje (a predikce) poněkud splývaly, jasně se ukázala míra Brownova literárního autokanibalizmu. Jeho romány mi připadají jako vývary z Šifry mistra Leonarda, čtou se skvělě, jsou relativně napínavé, ale tím to hasne. Je to velmi čtivý brak, dobrý třeba na dlouhý přesun letadlem.

Seriálová adaptace je o to horší, že tvůrci nedokázali udržet gradaci a dynamiku děje, obávám se, že by pocit nudy neodstranilo ani sestřihání na několikadílnou miniserii.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."