Diskuzní fórum

Graf procentuálního hodnocení uděleného uživatelem

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

avatar uživatele
Zdeněk Král
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
31. 10. 2011 / 19:05:02 (před 12 roky)
off
megawir napsal(a):

Já si to nemyslím, protože pokud mě něco nebaví, mrknu na díl nebo dva a dál se nedívám. Pak ale také nehodnotím, protože osobně si po tak krátké době neumím udělat představu (tzn. dva díly nebo podobné číslo považuji za dostatečné k přerušení sledování, ale nedostatečné pro hodnocení). Nechci znehodnotit celková čísla tím, že to na mě udělalo špatný dojem, přičemž to může někdo další považovat za veledílo.

Přesně tak, málokdo je tak důsledný, aby kouknul na pět dílů, než nějak ohodnotí. Mě naopak odradí cizí hodnocení s 50 nulama. A taky není vždy nutné hodnotit, někdy je seriál kvalitní, ale prostě neodpovídá mému vkusu. Nulu si pak nezaslouží, ale 80 mu taky dávat nebudu. Já to neberu ani tak jako „hodnocení“ jako spíš 1) doporučení přátelům, co považuju za skvělý seriál a 2) (vzácně) označení paskvilu, před kterým varuji. Takže mám takovou exponenciálu (v prvním kvadrantu) :-)

Zdeněk
Editováno: 2x | Naposledy: 31. 10. 2011 / 19:05:53
avatar uživatele
Harrie
Uživatel od první verze | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
1. 11. 2011 / 11:02:41 (před 12 roky)
off

Myslim, ze zavedeni nejakeho grafu by z toho hodnoceni delalo neco, co to neni. Kdyz vezmu sva kriteria hodnoceni, tak by je graf rozhodne nevystihl. Nekdy dam vysoke hodnoceni ze sentimentality, hodnotim v ramci zanru, takze ne vzdy jsou dva stejne hodnocene serialy srovnatelne. Nekdy dam vyssi nejakemu, ktery neni zadnym serialovym klenotem, ale protoze neni treba tak sledovany a myslim si, ze stoji za pozornost, tak mu chci zvednout prumer atd.

avatar uživatele
megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
1. 11. 2011 / 11:11:24 (před 12 roky)
off

Jak psala Harrie, je to těžce individuální.

Každopádně nás znáte, na hlasy fanoušků slyšíme :-)
Po dohodě jsme se rozhodli, že tato funkce bude k dispozici v nové verzi na profilu uživatele u přehledu jeho hodnocení. Takže se můžete zase o něco víc těšit.

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
avatar uživatele
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
1. 11. 2011 / 11:54:15 (před 12 roky)
off

Mám z toho velkou radost - děkuji. Čím více analytických nástrojů, tím lépe pro uživatele - každý může používat jen to, co mu vyhovuje, když je z čeho vybírat.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
avatar uživatele
_Andy_
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
1. 11. 2011 / 17:33:54 (před 12 roky)
off

Já musím říct, že bych tento graf v nové verzi SZ nepotřeboval. Hodnotím (jako asi každý) podle svého určitého systému, podle toho, jaký dojem na mě seriál udělal a nepotřebuji (a popravdě ani nechci) měnit svá hodnocení. Skoro všechná má hodnocení jsou od 60% výš. Přesně jak psal megawir: pokud mě seriál nebaví, tím pádem na něj nekoukám a samozřejmě ani nehodnotím.

Ale to je jen můj osobní názor a na druhou stranu, jestli díky tomuto grafu někdo bude chtít přehodnotit svá hodnocení, nevidím důvod, proč ho nezavést. Je to na každém člověku, jestli se tímto grafem nechá ovlivnit a změní svá hodnocení, nebo je nechá tak jako doteď.

avatar uživatele
Hrus
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
1. 11. 2011 / 22:36:25 (před 12 roky)
off

Tak pro mě to bude mít přínos hlavně v tom, že si udělám obrázek o tom, jakým způsobem hodnotí někdo jiný. A i u  takových, kteří hodnotí pouze od 60% výš jako ty, bude pro mě dobré vědět, kolika seriálům dáváš 100, kolika 90, a kolika 70. Prostě jestli to 100% hodnocení, který si dal Smallville znamená, že je to pro tebe top seriál, nebo jestli si stovkou ohodnotil dalších 20 seriálů.

avatar uživatele
_Andy_
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
2. 11. 2011 / 16:04:11 (před 12 roky)
off

V tomhle směru tě chápu. Tím grafem si můžu udělat obrázek o tom, jak hodnotí ostatní. Přesně jak jsi napsal: jestli dám 100% jen pár mým nejoblíbenějším seriálům, nebo jestli dávám 100% každému seriálu, na který koukám a který se mi aspoň trochu líbí. Ale přijde mi zbytečné, abych měnil hodnocení jen kvůli tomu, že v rozmezí 0-50% mám jen minimum hodnocení.

avatar uživatele
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
2. 11. 2011 / 16:43:54 (před 12 roky)
off

Jestli kvůli grafu někdo způsob hodnocení změní, nebo ne, to je jen a jen jeho věc (stejně by to nebylo vynutitelné). Graf poskytne feedback - uvidím, jak hodnotím sám a vyvodím/nevyvodím z toho nějaké důsledky, změním, nebo nezměním některá předchozí hodnocení, změním/nezměním klíč, podle jakého k hodnocením přistupuji.

Hlavně ale budu schopný alespoň trochu odhadnout, co se za konkrétními procenty skrývá u druhého (přesně, jak to popsal Hrus).

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
2/2
12