plakát seriálu

24 hodin

(24)

Epizoda 7×01 – A Whole New Beginning
100 %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.

Michael Latham, unesený inženýr, je v úkrytu teroristů nucen mužem jménem Masters sestrojit modul sloužící k prolomení firewallu chránícího celé Spojené státy.

Mezitím Jack svědčí před Senátem ve Washingtonu. Zodpovídá se z porušování lidských práv nedávno rozpuštěnou PTO. Nelituje rozhodnutí, která v minulosti učinil, protože vždy šlo jen o to, udělat vše pro ochranu životů nevinných lidí...

Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů

Jednání je narušeno agentkou FBI Renee Walkerovou. Má příkaz k okamžitému převzetí Jacka. Na ústředí FBI agent Larry Moss informuje svvůj tým, zatímco se analytici Janis Goldová a Sean Hillinger připravují na Jackův příchod.

Masters monitoruje leteckou dopravu, letadlo mířící do New Yorku. Když Jack dorazí do FBI, Larry mu vysvětlí, že potřebují pomoc s případem.

CIP firewall chránící národní infrastrukturu by mohl být narušen. Renee Jackovi ukazuje, že jedním z mužů stojících za hrozbou je Tony Almeida. Jack nevěří, že je Tony naživu. Zřejmě byl zachráněn po tom, co ho Jack viděl "umřít".

Tony se objevuje v úkrytu teroristů a Masters mu oznamuje, že se dostali k ovládání vzdušného provozu,
ale modul od Lathama nefunguje. Tony Lathamovi nařizuje, aby modul spravil, jinak ho zabije.

V Oválné kanceláři sleduje prezidentka Allison Taylorová zprávy o etnické čistce generála Jumy v Sangale (Afrika). Se svým šéfem štábu, Ethanem Kaninem, diskutují o invazi jednotek, které Jumu mají zastavit. Manžel prezidentky, Henry, si myslí,
že invaze nedopadne dobře u tisku a nabízí, že si promluví s reportérem. Ethan v soukromí oznamuje prezidentce, že si myslí, že to Henry nezvládne, protože stále truchlí nad smrtí jejich syna,
Rogera.

Latham zprovozňuje CIP modul. Úřad pro letectví zaznamenává zvláštní chování svých systémů.

Renee si myslí, že se Tony mstí za smrt své ženy. Jack si je jistý, že vše má logické vysvětlení, ale souhlasí, že FBI pomůže Tonyho najít. Úřad pro letectví informuje FBI o možné narušení systémů, FBI předává zprávu dál Bílému domu.

Presidentka Taylorová debatuje se svým kabinetem a generály o invazi. Je vyrušena novinkou Úřadu pro letectví. Taylorové se nezdá načasování tohoto útoku v den rozhodování o Sangale. Henrymu volá soukromý detektiv, kterého najal na vyšetřování rogerovy
údajné sebevraždy. Rogerova přítelkyně možná něco skrývá a Henry si s ní chce osobně promluvit. Žádá člana Tajné služby, aby ho doprovodil, ale nezapsal to do protokolu.

S přístupem do databází FBI Jack zjišťuje, že Tony mohl využít služeb bývalého informátora CTU Schectora, který je náhodou ve Washingtonu. Jack ví, že Schector
zavolá své právníky, když k němu FBI přijde se zatykačem. Larry obviňuje Jacka z toho, že chce použít své "metody". Renee nabízí, že Jacka k Schectorovi doprovodí, Slibuje Larrymu, že ho pohlídá.

Jack a Renee jdou za Schectorem, který ví, čeho je Jack schopen. Schector popírá, že by byl Tony naživu či že by mu dokonce pomohl s krádežemi součástek k CIP modulu. Renee zkouší vyjednávat, ale Schector je nepřístupný. Jack sebere pistoli od Schectorova
bodyguarda a míří s ní na Schectora, aby mu řekl o Tonym. Renee dává Jackovi zelenou, aby udělal cokoliv bude třeba. Schector je vyděšen, když mu Jack u hlavy drží kuličkové pero. Schector se chystá říct Jackovi o Tonym, když oknem projde střela. Schector padá mrtvý k zemi.

Zvoní telefon, Jack ho zvedá. Je to Tony, říká Jackovi, ať se drží dál. Let do New Yorku začíná sestupovat, když najednou Úřad pro letectví ztrácí kontakt s piloty. Ti ale netuší, že se něco stalo.
Tony s nimi mluví, jako by byl navigátor. Nařizuje Mastersovi, aby změnil kurz letu...

Hlášky z epizodyvložit další hlášku
(Jack Bauer se seznamuje s Larrym Mossem, šéfem FBI)
Larry Moss (mile): Jste tu, protože si agentka Walkerová myslí, že nám můžete pomoci s případem. Osobně mám pochybnosti, ale budu rád, když mi je vyvrátíte.
Jack Bauer (bez zájmu): Tak to mám štěstí, že tu nejsem kvůli místu, agente Mossi. Osobně jsou mi vaše pochybnosti ukradený, tak ať to máme za sebou.
(Sean Hillinger prochází s Jackem Bauerem databáze FBI, přijde Renee Walker.)
Sean Hillinger: (otráveně k Renee) Víš, že by sis mohla za 14 dolarů na hodinu najmout sekretářku. Na tohle mě nepotřebuješ.
Renee Walker: Na to bych neupozorňovala.
Gabriel Schector: (všimne si ve dveřích Jacka) Jack Bauer?
Jack Bauer: Jak se máš, Gabe?
Gabriel Schector: Nevěděl jsem, že jsi u FBI.
Jack Bauer: Ne. Jenom jsem se s nima svezl.
Janis Gold: Už jsi Bauera nahlásil u bezpečáků?
Sean Hillinger: (stále koukaje do monitoru) Ještě ne.
Janis Gold: Renee ho sem veze, jsou jen pár minut odtud.
Sean Hillinger: Takže ještě pár minut nemusí být nahlášený.
Janis Gold: Seane, jako tvoje kamarádka...
Sean Hillinger: Nejsi moje kamarádka.
Janis Gold: Jasně. Jako někdo, kdo je tvé kamarádce nejblíže, jak jen kdo bude... Dám ti radu. Většina lidí nemá ráda sarkasmus. Já osobně s ním problém nemám, protože jsem veselá. Jsem veselá povaha.
Sean Hillinger: (podívá se od monitoru na Janis) Jsi veselá povaha?
Janis Gold: Prostě Bauera nahlaš.
Hlavní postavy
agentka Renee Walker
Ethan Kanin
Tony Almeida
Prezidentka Allison Taylor
Henry Taylor
zást. ředitele FBI Larry Moss
agent Sean Hillinger
agentka Janis Gold
Hostující hvězdy
Michael Latham
senátor Blaine Meyer
Vedlejší postavy
Gabriel Schecter
admirál John Smith
agent tajné služby Gedge
agent McCallan
Alan Tanner
Operative #1
Emily Latham
Režie
Scénář
Hudba
Kamera
Informace k epizoděIMDb
Český názevA Whole New Beginning
Původní názevA Whole New Beginning
Rok natočení2008
Premiéra11. ledna 2009
Česká premiéra22. července 2012
Typ epizodyStandardní epizoda
Délka60 minut (včetně reklam)
Sledovanost premiéry12 610 000 diváků
Autoři profilu epizody