plakát seriálu

24 hodin

(24)

Epizoda 7×04 – Day 7: 11:00 a.m.-12:00 p.m.
100 %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.

Prezidentka nařizuje Larrymu Mossovi, aby z nalezení Jacka a Tonyho udělal prioritu. Má méně než dvě hodiny, aby splnila Dubakovy požadavky...

Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů

Ve skrýši Buchanana a Chloe se Jack dozvídá, že se Tony spřátelil se soukromým dodavatelem jménem Emerson. To on dostal Tonyho tělo ze CTU a zachránil mu život, aby ho mohl najmout jako zrádce. Tony vysvětluje, že s Emersonem opravdu podnikal zločiny, protže byl naštvaný kvůli tomu, co se stalo Michelle, ale když zjistil, že Emerson dělá pro Dubaku a že CIP modul může zabít nevinné Američany, probralo se v něm svědomí. Kontaktoval Buchanana, aby odhalili korupci ve vládě Spojených států.

Potřebují Tonyho dostat zpátky do Emersonova týmu, aby splnil úkol. Tony volá Emersonovi a říká mu, že mu Jack pomohl utéct a je s nimi. Emerson je skeptický a plánuje Jacka zabít. Ten ale přemůže muže, kteří se o to pokusí, a tvrdí, že nemá, kam jinam jít. Emerson přijímá.

Presidentka Taylorová je nucena říct bývalému ministru Matobovi, že musí rozhodnout o stažení svých jednotek, jinak ohrozí americký lid. Ethan Kanin jí doporučuje, aby se podrobila Dubakovým požadavkům, ale ona nechce Sangalu nechat napospas Jumovi.

Prvním úkolem Jacka a Tonyho je unést Matobu.

Samatha říká Henrymu, že byl Roger neprávem obviněn z vynášení informací a že stejní lidé, co to udělali, ho také zabili a zařídili, aby to vypadalo jako sebevražda. Roger našel bankovními záznami dokazující, že vysoko postavený člen štábu Bílého domu obchodoval se Sangalou a měl zájem na vojenských operacích Spojených států. Dává mu flash disk se všemi daty.

Renee pověřuje Janis, aby s ní šla do nemocnice, kde leží Tonyho společník. Ten si žádá své právníky, ale Renee posílá Janis, aby je zdržela. Renee muži blokuje přívod vzduchu, aby se dozvěděla o Tonym a CIP modulu. Tím porušuje federální zákony. Oznamuje Larrymu, že zjistila, že Tonyho tým jde po Matobovi. Renee se vydává do jeho domu, zatímco Larry posílá posily.

Larry varuje Matobova šéfa ochranky, který premiéra s jeho ženou Alamou zavírá do úkrytu.
Emerson a jeho muži dorazí a zjišťují, že úkryt může být otevřen pouze zevnitř. Jack a Tony
vědí, že musí dostat Matobu ven, aby se mohli dostat k Dubakovi.

Hlavní postavy
Chloe O'Brian
agentka Renee Walker
Ethan Kanin
Bill Buchanan
Tony Almeida
Prezidentka Allison Taylor
Henry Taylor
zást. ředitele FBI Larry Moss
agent Sean Hillinger
agentka Janis Gold
Vedlejší postavy
letový dispečer
Režie
Scénář
Hudba
Informace k epizoděIMDb
Český názevDay 7: 11:00 a.m.-12:00 p.m.
Původní názevDay 7: 11:00 a.m.-12:00 p.m.
Rok natočení2008
Premiéra12. ledna 2009
Česká premiéra12. srpna 2012
Typ epizodyStandardní epizoda
Délka60 minut (včetně reklam)
Sledovanost premiéry12 670 000 diváků
Autoři profilu epizody