plakát seriálu

24 hodin

(24)

Epizoda 7×05 – Day 7: 12:00 p.m.-1:00 p.m.
99 %
Pro odškrtnutí/hodnocení epizody se přihlas.

Larry Moss inforumuje agenta Remicka o situaci s Matobem. Dozvídá se, že Tannerovi právníci jdou po FBI a volá Renee, která je na cestě k Matobově domu.

Její jedinou odpovědí je "Získali jsme informaci, co jsme potřebovali." Larry chce, aby se vrátila do kanceláře, ale ona to odmítá, protože si dává za vinu Jackův útěk. Renee si vypíná telefon...

Pozor následuje podrobný obsah včetně spoilerů

Sean mluví se svou ženou, která přistála. Ta přemýšlí, jestli měl její muž něco společného s prioritním přistáním jejího letu. Sean říká, že měla štěstí.

V úkrytu říká Matobo své ženě Alamě, že lidé, kteří si pro něj přišli, pracují pro Dubaku. Neřekne jim jména svých spojenců. Žena si uvědomuje, že ji budou chtít využít, aby ho donutili mluvit. Říká mu, ať je vůdcem,
kterého lid Sangaly potřebuje. Sean volá Matobovu šéfovi ochranky a Emerson na jeho telefonu vidí číslo FBI. Tony s Jackem trvají na tom, že bez Matoby nemohou odejít. Jack si myslí, že ho může vykouřit plynem dříve, než dorazí SWAT.

Jack něco ukuchtí v kuchyni a vpustí to do ventilace úkrytu. Emerson varuje Matobu, který nechce obětovat svou ženu. Alama se bojí smrti a otevírá dveře úkrytu. Emersonův tým je vynáší ven do čekající dodávky.

Tannerovi právníci přicházejí do FBI, ale Larry je nenechává vyslechnout Janis, protože řeší národní krizi. Mezitím Renee přijíždí k Matobovu domu a volá Larrymu kvůli únosu. Jeden z Emersonových mužů ji nalézá a bere jako rukojmí. Renee nadává Jackovi, ten ale přesvědčí Emersona, aby ji zatím nezabíjel, a nakládá ji do dodávky. Odjíždějí dříve, než stačí přijet tým SWAT. "Nemůžu uvěřit, že jsem ti věřila," křičí Renee na Jacka.

Navzdory Ethanovým připomínkám se prezidentka Taylorová stále chystá schválit akci v Sangale, protože se odmítá nechat vydírat teroristy. Je šokována, když zjišťuje, že byl Matobo Jackem a Tonym unesen, což ovlivňuje invazi. Přesto je Taylorová odhodlána nalézt Matobu dříve, než vyprší ultimátum.

Janis zjišťuje, že se něco děje mezi Seanem a jeho kolegyní Erikou. Dává Seanovi úkol. Larry je naštvaný, že byla Renne unesena.

Emersonovi volá Nichols. Jeho zdroj u FBI říká, že Renee se o Matobově únosu dozvěděla od Tannera. Odbočují na staveniště, aby zabili Renee.

Janis říká Seanovi, že si myslí, že Larry s Ranee něco má.

Dubaku si dělá starosti, protože se americké jednotky stále nestáhnuly ze Sangaly. Nichols ho povzbuzuje, aby použil CIP modul k dalšímu útoku a přinucení prezidentky ke stažení.

Agent Gedge říká Henrymu, že jeho přítel dokáže dešifrovat flash disk, a jedou k němu domů. Henry říká, že ten důkaz nemůže vzít ke své ženě, dokud si nebude jistý. Vcházejí do bytu a Henry si všímá fotek svého syna na policích. Gedge si navléká gumové rukavice a říká mu, že jsou v bytě Samanthy. Henry si uvědomuje, že to Gedge zabil Rogera. Náhle Henry padá
na zem a je paralyzovaný. Gedge mu otrávil kávu. Gedge říká, že se Roger "hrabal ve věcech, po kterých mu nic nebylo."

Gedge volá dalšímu agentovi, Vosslerovi, který sleduje Samanthu. Jejich plán je nastražit vše tak, aby to vypadalo, že Henryho zabila ona. Vossler jde k Samanthě a říká jí, že si Henry myslí, že je v nebezpečí. Samantha jde s Vosslerem do svého bytu.

Sean zachycuje hovor, ve kterém je zmíněna Renee. Slyší, jak Nichols nařizuje Emmersonovi, aby ji zabil. Mezitím dodávka přijíždí na staveniště. Emerson nařizuje Jackovi, aby ji zabil. Jack s ní jde k příkopu a šeptá jí do ucha, aby mu věřila. Míří jí zezadu na hlavu a střílí. Renee padá k zemi, ale je stále na živu - kulka ji jen škrábnula. Emerson vidí, jak ji Jack skopává do příkopu a hází přes ni igelit. Emerson nařizuje Jackovi a Tonymu, aby ji zahrabali. Renee v tichosti přihlíží, jak na ní házejí hlínu...

Hlavní postavy
Chloe O'Brian
agentka Renee Walker
Ethan Kanin
Bill Buchanan
Tony Almeida
Prezidentka Allison Taylor
Henry Taylor
zást. ředitele FBI Larry Moss
agent Sean Hillinger
agentka Janis Gold
Vedlejší postavy
Nichols
Režie
Scénář
Hudba
Informace k epizoděIMDb
Český názevDay 7: 12:00 p.m.-1:00 p.m.
Původní názevDay 7: 12:00 p.m.-1:00 p.m.
Rok natočení2008
Premiéra19. ledna 2009
Česká premiéra19. srpna 2012
Typ epizodyStandardní epizoda
Délka60 minut (včetně reklam)
Sledovanost premiéry12 108 000 diváků
Autoři profilu epizody