avatar uživatele

PaveR

off
JménoPavel
Věk32 let
BydlištěBrno
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele PaveR
plakát
Alias
21. dubna 2021
další názory k seriálu

K žehlení dobrý..

Neuvěřitelnou slabinou Alias je příběh, kdy v průběhu celého seriálu se opakuje neustále ten stejný otřepaný scénář bez špetky inovace s předvídatelností na dva díly dopředu. Prostě každý podrazí každého, ale všichni jsou kamarádi (nebo přímo milující se rodina), snad všechny postavy během seriálu umřou a znovu obživnou, ale tváří se to celé jako prvotřídní drama, bez špetky nadsázky. Což je taky důvod, proč ten fantasy konec vypadá jak vytržený z Lary Croft. Prostě klasický Abrams- vzal slabší příběh, ale prostředí vymaloval tak detailně a "realisticky", že dohromady to vypadá vlastně skvěle. Já ale bohužel patřím mezi ty, kteří slabý příběh neodpouští.
Pardon mistře, ale 40%

(viděno celé)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Zámek a klíč
20. února 2020
další názory k seriálu

(ne)naplněné očekávání

Locke & Key splnil přesně moje očekávání. I když moje očekávání nebylo čistě pozitivní. Je to další fantasy pohádka, šmrncnutá dramatem a místy thrillerem, až hororem, která "chytře" odstavila od hlavního počínání dospěláky (to zapomínání) a dává dětským hrdinům klíč (doslova) k úžasným dobrodružstvím. A ono to funguje!... Teda.. až na to, že to vlastně nedává smysl.
Pokud vypnete mozek a budete si jen užívat dění, vše krásně ubíhá, šlape, nenudí. Pokud začnete přemýšlet, objeví se sem tam menší logická chybka, ale především si všimnete mimózního chování a rozhodování dětských postav.. ale na druhou stranu- neznám dítě, které by dělalo správná rozhodnutí, takže je to vlastně.. v pořádku? Hmm.
Kolem dokola poměrně kvalitní počin, co rozhodně neurazí. A vlastně ani ty děti nejsou až tak moc otravný, na to že jsou to.. děti.

(psáno po shlédnutí první řady)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Zpřítomnělí
16. února 2020
další názory k seriálu

Detektivní scifi po Norsku

Typická severská detektivka. Až na tu scifi část seriálu, samozřejmě. Ta právě dodává seriálu neokoukanost a originalitu, protože samotná detektivní linka (ani její podání) nepřináší nic, co bychom jinde neviděli.
Musím ocenit vyobrazení asimilace cestovatelů v čase do moderního světa a jejich příběhů, ale to samo o sobě by mohl být námět na celý další seriál. Jinak řečeno- v Fremvandrerne se tohle téma nedá obsáhnout a proto se detektivní linka bije s linkou o cestovatelích v čase a ani jedna nevyužívá všechen svůj potenciál, což je škoda.
Dál určitě sledovat budu. A to v naději, že tvůrci moje výhrady v další sérii rozptýlí.

Viděna celá první série.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Mandalorian
15. prosince 2019
další názory k seriálu

Zklamání

Nesporným plusem jsou skvělé efekty, které jsou vysoce nadstandardní, stejně tak zvuk. Ale to k dobrému seriálu rozhodně nestačí a dál už mám jen a jen výtky.
Krátká stopáž, která by seděla spíše nějakému sitcomu, přímo podporuje zjednodušování a očesávání příběhu. Ten je tak slabý, místy nelogický a samoúčelný, že jsem se mnohokrát přistihl, jak při sledování kroutím hlavou, nebo zdvihám obočí. A to citové žďímání, o které se tvůrci pokouší, když z mandaloriana dělají chůvu miniyodovi na mě neplatí. Ale co čekat od Disneyho, dělá to v každém svém animáku.
Zjištění, že hlavní postavu hraje Pedro Pascal, mě potěšilo, protože vím, že umí hrát a bude se na co dívat. Ale ne. Sotva mluví a když je pořád schován pod helmou, zkrátka ani hrát nemůže.
Nepíšu to rád, ale nemůžu jinak- zklamání a tuna promarněného potenciálu

(psáno po shlédnutí prvních šesti dílů)

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
60 %
plakát
Ukaž se, Charlie
31. března 2019
další názory k seriálu

Příjemná pohodovka

Obvykle mě děti v hlavních rolích štvou. Ne tady. Postava Gabby je perfektně napsaná a ještě líp zahraná a výborně sekunduje (jako vždy skvělému) Idrisu Elbovi. Příběh je zajímavý, má tah a nenudí (a taky pomohla změna lokací, kde se děj odehrává). Vtipy vás ze židle sice neshodí, ale padají na úrodnou půdu a jejich kvalita nekolísá. Nejsem zrovna fanouškem druhu hudby, která v seriálu hraje důležitou roli, ale i přes její silné a časté zastoupení mi to nevadilo.
Celkově velmi příjemné překvapení a nenapadá mě, co Charliemu vytknout.

(Viděna první série a modlím se za další)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Nebe s.r.o.
31. března 2019
další názory k seriálu

Dobří herci nestačí

Steve Buscemi má v seriálu chvílemi takový zvláštní výraz- takový omluvný s náznakem červenání se- jako kdyby si uvědomoval, jakou mizernou roli hraje. Ne že by hrál špatně, ale ta postava je tak otravná a hloupá, že jsem měl tendence scény s ním přeskakovat. Nepřeskakoval, ale měl jsem.
Vlastně všichni hrají vcelku dobře, ale přitom se na to vlastně nedá koukat. Prostě nemají co hrát. Postavy nudné a dialogy mizerné, plné klišé a žalostně nevtipné. Jednoduše: obrovský potenciál prodrbaný nejhorším možným způsobem.
Malé plus jen za Daniela Radcliffa, který ze své postavy dokázal aspoň něco vykřesat, ale to bohužel nestačí, aby to seriál zachránilo.

(viděna celá první série)

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
40 %
plakát
Dva světy
17. března 2019
další názory k seriálu

Výjimečný kousek!

Musím říct, že jsem se seriálem ze začátku prokousával velmi ztěžka- bylo to pomalé a velmi zajímavá myšlenka (dvoj)světa byla prezentována tak moc tajemně, až zůstávala v pozadí. Taky jsem měl problém s postavami- nějak mi neseděl Peter Quayle (typem postavy, zahrán je ale skvěle!) a "hodný" Howard, ten na mě v některých chvílích působil až tupě.
A pak se to stalo. Najednou se všechno rozjelo a začalo dávat smysl (nechápat špatně, tempo seriálu se nijak nezrychlilo). Špionážně dramatické sci-fi prostředí najednou začínalo dávat smysl, osudy se začínaly rozvíjet, tajemství rozkrývat a oproti původní skoronudě jsem zůstával trvale přikovaný k obrazovce. Nakonec i postava Petera Quayla začala dávat smysl, Howardovi narostly koule a ztratil tupý výraz v obličeji a skončilo to vydařeným polootevřeným finále. A nelituji toho, že nebude třetí řada- přestat se má v nejlepším.

Rozhodně doporučuji všem, kterým nevadí volnější tempo vyprávění.

první řada 80%
druhá řada 100%

(Viděno celé)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Terminátor: Příběh Sáry Connorové
17. března 2019
další názory k seriálu

Dobrá žánrovka

Stručně řečeno- poměrně povedená žánrovka s dobrým obsazením a slušným příběhem, podtržená správně zvolenou hudbou a dobrými triky.
Fanouškům sci-fi rozhodně doporučuji.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Angie Tribeca
16. března 2019
další názory k seriálu

Špička parodie!

Skvělý seriál parodující snad všechny myslitelné klišé a nešvary kriminálek. Občasná ztřeštěnost je podle mého jen šikovně schovaná nadsázka a za většinou vtipů (ať sebešílenějších) jde najít myšlenku a to silně oceňuji. Mile mě překvapilo, jak si Tribeca drží laťku a stíhá parodovat i vývoj děje.
Mírné zhoršení přinesla čtvrtá série v podobě zbytečných nových hlavních postav, ale na druhou stranu změna prostředí seriálu přinesla trošku svěžího větru.
Pro mě je Tribeca špičkou v žánru a snad i zůstane.
Plnou kvalitu parodie, podle mého názoru, docení hlavně zkušenější fanoušci krimi s kritickým myšlením.

Mimochodem- časté "štěky" známých herců dokážou potěšit :)

(psáno po shlédnutí 4. série)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Hannibal
25. února 2019
další názory k seriálu

Mňamky

Hannibal měl být seriálem, který měl být po mnoha stránkách jiný, měl šokovat a být neotřelý. To splnil, Ale iracionální chování postav schované za hlubokou psychologii a větší důraz na vizuální stránku oproti příběhové nemůžu tvůrcům odpustit. Nejsem typ diváka, který se zajímavým, ojedinělým a šokujícím zevnějškem nechá ošálit do té míry, že nevidí tu nelogičnost (a místy absenci) příběhu. Také se nemůžu spokojit se zápletkami postavenými na domněnkách a představách hlavních postav (u Willa jde až o magické schopnosti), místo na důkazech. V popisu seriálu by spíš mělo být "mysteriózní thriller".

(napsáno po shlédnutí 2. série)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
1/2
12