avatar uživatele

BugHer0

off
JménoVojta
Věk
BydlištěChlumec nad Cidlinou
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele BugHer0
plakát
50 m2
27. ledna 2021
další názory k seriálu

Skvělá turecká podívaná s charismatickým hlavním hrdinou

Turecké seriály běžně nesleduju, ale tohle mi náramně sedlo. Engin Öztürk zde hraje Stína, nájemného zabijáka, který udělá pro svého šéfa Serveta takřka cokoliv. Servet se Stína ujal už v dětství, po smrti jeho rodičů, takže je pro něj jakýmsi novým otcem. Stín žije ve sladké nevědomosti a myslí si, že pro něj Servet dělá první poslední, ale ten ho tak trochu zneužívá na praní svého špinavého prádla. Stín hned v prvním díle prozře a zjistí, že všechno není tak růžové, jak to vypadá. Ve snaze uprchnout před Servetem a jeho nohsledy se dobelhá do malého opuštěného krejčovství, ve kterém shodou okolností krátce před tím zemřel místní krejčí, který v obchodě zároveň bydlel. Obyvatelé čtvrti se domnívají, že Stín je ve skutečnosti krejčího ztracený syn Adem a uvítají ho s otevřenou náručí, což se Stínovi náramně hodí. Začne se ve čtvrti velmi rychle zabydlovat a najde v ní nový domov. Zároveň ale musí být opatrný a dále žít v utajení, protože kdyby se někdo z jeho okolí dozvěděl o jeho temné minulosti, bylo by zle...

Seriálu hodně pomáhá charismatický Engin, kterému ta role skvěle sedí. Dělá srandy, hláškuje a zároveň pátrá po své identitě a snaží se zjistit, jak to s jeho rodiči všechno bylo. Čtvrť je ale plná dalších zajímavých postav. Vyniká hlavně tamní mukhtar (něco jako starosta) jménem Mukhtar – dobrák, který cítí povinnost pomoci každému, kdo pomoc potřebuje, jeho dcera a cukrářka Dilara, pochybný kšeftař Mesut, mrzák Civan, kterého trápí zničená fotbalová kariéra a další. Seriál skvěle balancuje na hraně komedie a dramatu a zároveň je také dostatečně akční. Vytknul bych snad jen "karikaturnost" některých postav a Stínovo občas trochu násilnější přejímání Mukhtarových mouder. Jinak mě ale Turecko velmi příjemně překvapilo!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Misfits: Zmetci
20. listopadu 2009
další názory k seriálu

Jedna z nejlepších seriálových novinek letošní sezóny!

Po dvou dílech musím dát 9,5/10. Perfektně natočený britský seriál. Postavy jsem si rychle oblíbil, nechybí správně ulítlej humor a líbí se mi, že to není v duchu Heroes, kdy se všichni snaží zachránit svět. Tady si chce parta mladých delikventů spíš zachránit p*del po tom, co udělali v prvním díle... Výborná kamera a střih, atmosféra, co by se dala krájet, originální nápady a především skvělý soundtrack! Nezbývá než všem doporučit. Snad jen pokud nesnášíte sprostou mluvu, tak vám ten seriál nemusí padnout do oka, ale i tak se aspoň na první díl zkuste podívat, protože tuhle podívanou byste si rozhodně neměli nechat ujít! Snad tvůrci tempo i nadále udrží...

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Taková moderní rodinka
3. října 2009
další názory k seriálu

Příjemné překvapení...

Tak musím taky přidat názor. Já ani nevěděl, že se tenhle seriál chystá. Pak jsem někde narazil na obsah a přišlo mi, že to bude docela nuda. Zaujalo mě jen to, že je to točeno stejným stylem jako moje oblíbená Office US tj. formou mockumentary.

Kouknul jsem na první díl a skvěle jsem se bavil. Není to kalsický sit.com pro mainstreamové publikum s prvoplánovými vtípky. Několik scén mě skvěle pobavilo a postava "cool" táty Phila je prostě geniální. Proto jsem se taky pustil do překladu tohoto seriálu. Druhý díl se mi líbil stejně nebo možná dokonce o něco víc než pilot, takže jsem nadmíru spokojen a všem doporučuju. Seriál mě zaujal mnohem víc než třeba Accidentally on Purpose, který se mi taky líbí, a mnohem víc než Cougar Town, na kterém nechápu, co lidi na pilotu tak opěvovali. Proto tak vysoké hodnocení. :-)

92 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
October Road
11. června 2009
další názory k seriálu

Silné drama se skvělým soundtrackem

Skvělý dramatický seriál z dílny ABC. Pokud máte rádi romantické drama, které se hodně soustředí na vztahy mezi hlavními postavami, určitě vyzkoušejte. Když si přečtete, o čem seriál je, určitě se budete divit, jak mu to může vystačit na dějové vyplnění 19 dílů. Úplně bez problémů. Pořád se něco děje, můžete se těšit na překvapivé zvraty a výborný soundtrack, který skvělý dojem ještě umocní. U sledování seriálu se vám dost často objeví spokojený úsměv na tváři a pro citlivější jedince se dokonce najde dost příležitostí k pláči. I já jsem si asi u dvou dílů zabrečel, což se mi v poslední době stává snad jen u Grey's Anatomy (Chirurgů). Seriál mi přirostl k srdci i proto, že jsem se nedávno pustil do jeho překládání. První sérii už jsem přeložil a co nevidět se vrhnu na druhou, takže neváhejte a začněte se dívat. Mrzí mě, že byl seriál ukončen, protože na konci zbylo pár nedořešených otázek, což by prý mělo být napraveno dotočeným závěrem na oficiálním DVD druhé série... Všem seriál vřele doporučuju!

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %