janulam11

off
JménoJana Moravcová
Věk
BydlištěBrno
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/jana.moravcova.77
Poznámka
Názory uživatelky janulam11
plakát
Předzvěsti
21. března 2023
další názory k seriálu

Co tím chtěl básník (scénárista) říci....?

Seriál představuje různé vysoce postavené, vzdělané, bohaté a mocné lidi z naší nepříliš vzdálené fiktivní(?) budoucnosti, ve které se na celé planetě obrovsky a katastroficky projevují klimatické změny. Všichni tito lidé jsou však, téměř bez výjimky, vykresleni jako nezralé, naivní a sobecké děti, ignorující realitu a spokojeně žijící své životy. Jen výjimečně některý z nich dojde k jakémusi "procitnutí", které ale stejně nemá žádný vliv na probíhající události. O skutečných katastrofách a tragédiích miliónů lidí se letmo dozvídáme pouze ze zpráv, které občas zaznějí v pozadí, podle hluku z demonstrací, probíhajících hluboko pod přepychovými apartmány, z kouřů stoupajících ze vzdálených požárů, popřípadě ze statistických hlášení umělé inteligence. Plytký, rádoby filosofický scénář, který nijak nezasáhne divákovy emoce (snad s výjimkou pár scén ve druhém dílu) a ani nepřiměje k zamyšlení. Psáno po třetím dílu, dál sledovat nechci.
(To, že fakt nemám ráda Daveeda Diggse, už byl jen poslední hřebíček) 😉

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Baghdad Central
11. ledna 2021
další názory k seriálu

Britská krimi v nezvyklých kulisách

Nečekaně dobrá temná britská krimi zasazená do dramatických kulis Iráku po pádu Saddamova režimu. I když by se to v tomto prostředí nabízelo, nejde o politické drama nebo špionážní thriller. Okrajově se seriál zabývá i těmito tématy, ale hlavní příběh začíná pátráním hlavního hrdiny po pohřešované dceři, pokračuje hledáním pachatelů dalších zločinů a vrcholí bojem o holý život. Už dlouho mě žádný seriál tak nepohltil, Výborný scénář na motivy stejnojmenné knihy, skvěle zvládnutá režie, úžasné herecké výkony, poutavé prostředí a kultura blízkého východu a v neposlední řadě i hudba, oceněná cenou RTS. Znalci blízkovýchodní problematiky by určitě mohli seriálu vyčítat určité zjednodušování a zkreslování historie, ale seriál svou kvalitou tyto nedostatky snadno převáží

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Noční recepční
2. února 2020
další názory k seriálu

Wow

Většinou názory nepíšu, ale silný zážitek z pilotu jsem musela hodit na monitor.

Díky SerialZone jsem právě objevila tenhle poklad :) (Když jsem ho propásla na ČT2)

Už první vteřiny pilotu mě uchvátily a po jeho skončení mě napadají jen samé superlativy, jako Super a Boží a Nej... (jako by mi bylo dvanáct :D)

Ale, aby to k něčemu bylo, pokusím se být trochu konkrétnější.

Myslím si, že se tu sešly všechny důležité složky.

Počínaje scénářem, který není dokonalý, ale je dost dobrý.
Stejně tak i režie.
Kamera a střih diváka chytnou a nepustí (například ze scény Arabského jara v ulicích Káhiry jsem měla pocit, jako by šlo o živé záběry).
A nakonec výborné herecké výkony všech, především Toma Hiddlestona. (zase jsem se platonicky zamilovala :D). Hugh Laurie se v pilotním dílu tolik neprojevil, ale doufám, že později dostane víc prostoru. Role padoucha mu sedí.

Tak, abych to shrnula, pokud by toto byl film (naštěstí ne), rozhodně by byl v nominacích na Oscary.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Doom Patrol
23. července 2019
další názory k seriálu

Chtělo by to terapii... ;-)

Tenhle seriál je pro mě spíš zklamáním (po shlédnutí téměř celé první série).

Potvrzuje můj názor, že sebelepší dějové zvraty a celkem originální show nezaberou, pokud nefunguje psychologie postav a chemie mezi nimi. A to zde, podle mě, vážně nefunguje.

Nevyužitý potenciál... Pohnuté osudy jednotlivých hlavních postav, (o kterých se postupně, díky flashbackům, dozvídáme docela hodně), z nich všech, až na Jane, zřejmě udělaly osoby v těžkých depresích.

Navíc s nulovou mimikou (kovová hlava, obvazy, facelift a výraz superhrdiny).

Opět, až na Jane.

Ale Jane, i se svými dalšími 63-mi osobnostmi to sama nevytrhne... ;-)

Ještě, že se občas objeví i vedlejší postavy a hlavně magor superpadouch.

Nicméně na první sérii se dokoukám, a možná dám šanci i pokračování ( a budu doufat, že v něm bude mít mnohem větší prostor The Chief... )

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %