avatar uživatele

ceri

off
JménoMartina
Věk34 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky ceri
plakát
Eden of the East
21. července 2014
další názory k seriálu

Promarněná příležitost

Že kouzelný telefon není vůbec špatná věc nám dokázali svého času už Mach a Šebestová. Japonci však tenhle nápad posunuli na mnohem vyšší úroveň.

Postupně se odkrývající Hra (mimochodem velmi dobře vymyšlená) i systém Spasitelů, kteří se snaží (víceméně) o záchranu Japonska, je zajímavá a v rámci možností dost originální.

Problém celého seriálu je v tom, že se zbytečně dlouho zabývá Takizawovou ztrátou paměti (přičemž důvod, proč si jí vymazal je dost zklamání), naprosto zbytečnými postavami(prakticky všichni z Edenu) a životem Saki, místo toho, aby se Hra pořádně rozjela.

Chápu (teda alespoň v to doufám) závěrečnou pointu, která je opravdu pěkná. Bohužel to působí tak, že se celou dobu děje něco, co s hlavním příběhem nemá nic společného a jen občas se objeví nějaký náznak hlavní dějové linie, aby se nakonec až v posledních dvou dílech konečně prezentovala a hned vyřešila celá zápletka.

A to už nemluvím o tom, že logika si po většinu seriálu dává volno. Navíc některé snahy o vysvětlení (třeba Mr. Outoside) jsou naprosto mimo. Prostě mám pocit, že všechny postavy by mohly toho, čeho chtěly, dosáhnout mnohem jednodušeji jinými cestami (když už tedy mají tu neomezenou moc). Takže žádné promyšlená tahy a logické souboje mezi jednotlivými hráči tady nečekejte.

Za další průšvih považuju to, že většinu Seleccao ani nepoznáme. A ti, které poznáme, jsou sice zajímaví, ale většinou na celou Hru kašlou a věnují se svým osobním cílům.

Celkově mě seriál hodně zklamal, ale za nápad si to těch 50% zaslouží.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %