avatar uživatele

Šidla

off
JménoPetr
Věk32 let
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Šidla
plakát
Proč? 13x proto
4. února 2018
další názory k seriálu

Je to složitější něž se zprvu zdálo

Psát názor na tento seriál je vážně oříšek, je to složité, nervy drásající, dramatické, smutné a srdcervoucí. Je to ten tip seriálu který jak rozkoukáte musíte co nejdříve dokoukat, protože vám to prostě nedá. Nechci tu seriál opěvovat jak brilantně je natočen a podán divákovy, to se vážně jen tak nevidí. Chtěl bych tu vyzdvihnout to, jak celá první řada zapůsobí na diváka. Jak se divák dokáže (alespoň co se mě týká) ztotožnit s hlavní postavou, přes všechny rozdíly od mozkem vnímané fikce až po americkou střední školu, která se s našimi nadá moc srovnat. Myslím že nejsem sám kdo celou řadu zkoukl znova, aby si vše ujasnil a pochopil i to co nebylo na první poslech zřejmé. To co zprvu nechápal a ve finále pochopil.
Velice rád bych tento seriál doporučil dalším divákům, ale neodepřu si pochyby, varoval bych slabší povahy že by to s vámi mohlo emocionálně pořádně zamávat, a proto bych ho spíše doporučil divákům starším 20 let co už tu komplikovanost mladých lásek, kamarádských zrad a neúspěchů mají z větší části za sebou. Sám tento seriál doporučím jen těm, u kterých vím, že ho zvládnou strávit bez jakýchkoli následků.
A tak doufám, že kdo se do seriálu pustí, bude mít na paměti, že se jedná o fikci, která ač byla jakkoli bravurně natočena po 13 dílech skončí.
Tleskám Netflixu a přes všechny pochyby které mám, jim přeji ať se druhá řada vydaří, ač se podle mě té první nevyrovná.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Osmý smysl
12. června 2017
další názory k seriálu

Nemám slov....

Začalo to malými zmíňkamy na twitteru, pak to utichlo, loni byly zmíňky větší a letos ?,to co se na internetu strhlo po konci druhé série mě konečně přinutilo se na seriál podívat. A ano tohle byla trefa do černého, lidský náboj který jsem nikdy u žádného seriálu neviděl, nápad který je zprvu trochu zvláštní ale posléze vám to přijde tak normální jako udělat si ráno kafe. Obsazení herců parádní, chemie mezi nimi znatelná, nikdo z osmičky mi není nesympatický a to je velké plus.Hudba naprosto a vždy sedí k dané situaci a emotivně ji podtrhuje. Mohl bych tu pět ódy snad na všechno a i když je seriál místy trošku ukecaný i tohle divák potřebuje aby se dostal do děje. I když jsem věděl se seriál bude po konci druhé série ukončen tak jsem se stejně vydal do, teď už známého clusteru a sledoval, útrapy těch co jsou pronásledováni. S postavami naprosto soucítíte, fandíte jim a že je dílo tak otevřené rasám charakterů i sexuální orientaci z něj podlě mě dělá právě to co tolik lidí hledá. Bohužel jsem netušil jak moc mě tento seriál opravdu vezme za duši a tak po posledním díle prostě nechápu, musí tu být nějaký konec, přece to tak Wachowski nemůžou nechat ne ? No..., po tom co vydýchám to, že možná nebude žádné pokračování v jakékoli podobě, dám asi opáčko první i druhé řady, vánoční speciál nevyjímaje, (ten je naprosto bravurně natočen) a společně s ostatními fanoušky budu doufat, že se nakonec nějakého konce dočkáme, pro mě v jakékoli podobě, je tu dost možností, jeden jediný díl, film či přechod na jinou stanici ale asi nepřestanu doufat že ještě něco přijde (k peticím za obnovení jsem se připojil). Dávám nejvyšší hodnocení protože tohle stojí zato POCÍTIT !

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Legion
6. března 2017
další názory k seriálu

Psychedelické...

Opravdu není jednoduché se na tenhle seriál dívat :) . Ale tím nemíním nic špatného, naopak, právě onen psychedelický nádech seriálu je něco úžasného co se jen tak nevidí. Je to něco jiného než na co jsme zviklí v seriálech natočených podle komiksu, zvlášť co se týká právě Marvelu. Ten kdo alespoň viděl x-menovské filmy jistě pochopí hned v prvních minutách seriálu že tu máme čest s postavou dost podobnou právě filmové Jean Greyové (Phoneix - x-men poslední vzdor) ovšem předlohu Legiona bohužel neznám, ale říkám si, že tohle je určitě něco víc než nám známá Jean. Herecké obsazení, hlavně co se týká hlavních postav Davida (Dan Stevens ) a Lenny (Aubrey Plaza) je naprosto úžasné. Stevens se do role vážně vžil a to, co předvádí se dá rovnat myšlenkovým pochodům například z nám milovaného Sherlocka - ovšem více PSYCHO, a jsou to právě ony TELE.. schopnosti co dělají postavu velice zajímavou. Líbí se mi že se postava Davida vyvíjí a poznává za účasti diváka a to že ani sám David neví co se v jeho hlavě tak úplně děje. Jistě se najdou i tací, kterým bude seriál nebo některé epizody připadat nepřehledné ale v tom je podle mě prozatím kouzlo seriálu. Dále co se týká efektů, tak jsou na seriál dosti povedené, nemůžeme přece čekat triky jako v Hollywoodských velkofilmech. A tak si na konci každého dílu říkáte "co to sakra !" a kdyby, to bylo možné hned si pustíte další díl. Doufám že si seriál udrží vysoko posazenou laťku ať se máme pořád na co těšit.

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
73 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %
plakát
Galavant
5. března 2017
další názory k seriálu

Sing his name...

První série - Úvodní song.. to bylo prostě něco úžasného, chytlavého pozitivního, milého a komického. Musíte tenhle seriál brát asi trochu s nadsázkou, je tu velice dobře poznat spolupráce (či vlastnictví) stanice ABC a Disneyho. Jeden příklad na všechny - hudba od Alana Menkena který dělal a dělá hudbu k super disneyovkám ve spolupráci s Christopherem Lennertzem, z toho vzešly tyhle chytlavé songy. Herecké obsazení je dosti sympatické, i když mi trochu vadí princezna Isabella které to navíc sem tam trochu ujede s hlasem, ale co už, zbytek do parádně vynahradí. Jinak postavy vtipné, hvězdní hosté velice potěší jak hraním tak zpěvem a celý seriál je "od rány" a ani chvilku jsem se nenudil, také dějová linka je zdařile vymyšlená - to co se stalo hned v úvodu prvního dílu sem vážně nečekal. Už teď jsem litoval že jsou natočeny pouze dvě série.

Série druhá - It's...a...new season...Začátek stejně velkolepý jako u první řady,ba dokonce lepší. Druhá řada, řekl bych se nese v trochu více "kabaretním stylu" než řada první. Vtip opět nechybí, jak v dialozích tak přímo v písních. Atmosféra je... a snad jen tohle musím vytknout, více parodická a dochází sem tam k absurdním situacím, ale v pohodě se to dá překousnout, berete to jako čirou zábavu. Hvězdní hosté -" co studio stáli jmění" :D jsou příjemným zpestřením děje. No, jinak tu není asi nic co bych už v názoru na první řadu nenapsal. Sečteno, podtrženo, seriál rozhodně stojí za to zkouknout. Příjemně pobaví a uvolní a některé songy vám zůstanou v paměti asi nadosmrti.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Královská rodina
18. ledna 2016
další názory k seriálu

Shine right like a diamond....

Nebýt toho že jsem tak trochu britofil tak se nejspíš neodhodlám se na tento seriál podívat. Je sice z dílny USA ale má to britský nádech a britské herce a to mi v tomhle případě stačilo. Bohužel po prvních pár dílech první série mi to připadalo spíše jako hodně dobrá telenovela s pár dobrými dramatickými tońy a vtipnými situacemi. V tomto bodě bych hodnotil tak 50%. Ale s koncem první a nástupem druhé série seriál pomaličku ztrácí nádech telenovely a přibírá krimi zápletku navíc většina postav se obrovsky vyvinula a taktéž jsou parádně zahrané. I Když, sem tam je to sále trošku moc "SHINE" tak se na to velice dobře dívá a s hlavními postavami u konce druhé série parádně soucítíte a fandíte jim. Pár vtipných momentů stále potěší. Takže shrnuto ... Obsazení je velice zdařilé, také musím moc pochválit výběr hudby snad opravdu ke každé epizodě. Tak pokud mohu doporučit nevzdávejte seriál pokud se vám nebude ze začátku moc zdát, nevíte o co přijdete. Velké plus dávám za Liama (William Moseley) a Eleanor (Alexandra Park) ti dva to opravdu celé táhnou, bez nich by to nejspíše zůstalo u telenovely.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Letopisy rodu Shannara
9. ledna 2016
další názory k seriálu

Opravdu fantasy seroš...

Ano, fantasy ještě stále vládne světem, do kin míří jedno za druhým o Warcraftu se zmiňivat snad ani nemusím, a seriálový svět nezůstává pozadu. The Shannara chronicles je opravdu zdařilým dílem MTV. Jakožto milovníka fantasy nechápu jak mi mohla knižní série utéct ale jsem nesmírně rád že se něco takového dostalo na televizní obrazovky. Herecké obsazení je vcelku zdařilé taháci jako Manu Bennett a John Rhys-Davies dělají seriál něčím jiným než čistě teen záležitostí. Vizuální stránka je opravdu zdařilá a to nemluvím o tom že se seriál natáčí na Novém Zélandu...no paráda. Předlohu neznám takže hodnotím pouze na základě toho co jsem viděl ale zatím po čtyřech zkouknutých epizodách musím pět chválu a i když je tam někdy nějaká kýčovitá "muška" tak pro milovníky fantasy všeobecně je tohle povinné zkouknout. Doufejme že se The Shannara Chronicles časem nepokazí.

73 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
80 %
plakát
Až tam nezbyl žádný
1. ledna 2016
další názory k seriálu

Jen víc takových...

Deset malých černoušků ? Tole byla perla ! BBC opět zaválelo, ano typická Agatha, jde to z toho cítit po první minutě. Když jsem viděl první poutače od BBC na Twitteru už jsem věděl že se chystá něco výjimečného ! K sérii samotné - skvělé obsazení - herci excelují a není nic co bych jim mohl z hereckého hlediska vytknout, výprava, samozřejmě hudba a atmosféra, ach ta atmosféra která mi připomněla zlaté díly Poirota.I když předlohu znám, již dlouho jsem se k ní nedostal a i když detaily tam opravdu byly sem tam jiné tak musím říct že až tak dobře si knihu nepamatuji a proto byla minisérie vítané rozptýlení mezi svátky.

Opět a znova musím pět chválu na BBC a doufám že tohle není poslední minisérie které se dočkáme. jen víc takových.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Poldark
15. března 2015
další názory k seriálu

Po pilotu....

Na rovinu řeknu že to vypadá dost zajímavě a hlavně nadějně, jsem, řekl bych britofil tak to možná ovlivňuje můj názor ale opravdu mě to chytlo hned po prvním odvysílaném dílu. Trošku mi to připomíná Elisu z Rivonbosy ale opravdu jen trošku, není tu přehnaná červená knihovna a ono drama které vidíte jen u telenovel, je to prostě britské, zajímavé a napínavé. Uvažuji o tom že si seženu knižní předlohu.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Witches of East End
8. prosince 2013
další názory k seriálu

Tentokrát čtyři čarodějky...

Abych pravdu řekl seriál mi zprvu připadal jako by ho natočila stanice CW hezké tvářičky, pokus o znovuzrození Čarodějek. I kdy mi po prvních pár dílech seriál přišel jako když spojíte Secret Circle a a už zmíněné Čarodějky tak mě téma dost bavilo a nebýt někdy až přehnaně červené knihovny a oné říše ze které čarodějnice pocházejí - nechci napsat žádný spoiler protože - mi příjde trošku ujeté to odkud jsou - tak bude hodnocení vyšší.Tyto čarodějky mají rozhodně potenciál a ke konci série děj dobře graduje, obsazení je obstojné - nejvíce mě baví asi postava Wendy.

Jsem velice zvědavý co ze z Čarodějek z East endu nakonec vyklube.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Da Vinciho démoni
5. května 2013
další názory k seriálu

Další historický úspěch...

Tak trochu jako když spojíte Tudorovce a Saprtaka. Neříkám že to byl špatný tah spíše naopak, mohli by si ovšem odpustit mísy trošku "úchylnější" scény ale to je Sratz a s tím se musíme vyrovnat.
Jak už jsem naspal tohle můžeme srovnávat s málo seriály (nejblíže jsou podle mě opravdu Tudorovci a Spartakus) ale v Da Vinci's Demons se setkáváme s něčím novým a velice zajímavým. Ono už samo téma Da Vinci přiláká k obrazovkám dost zvědavců kteří si přejí vidět počátky Da Vinciho největších výtvorů Myslím že Starz má dobře našlápnuto, jen musíme doufat že si seriál udrží kvalitu i v následujících dílech. Pro originalitu a dobré herecké obsazení a opravdu luxusní hudbu které vévodí titulková skladba hodnotím vysoko.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
1/3
123