avatar uživatele

Šidla

off
JménoPetr
Věk32 let
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Šidla
plakát
Čarodějky
29. března 2013
další názory k seriálu

Žádné čáry máry...

Čarodějky jsou dalším seriálem který jsem sledoval už na základní škole jako možná většina z Vás. Jde tu tak trochu o jiná kouzla než na která jsme zviklí z pohádek nebo filmů a právě tohle mě na seriálu upoutalo asi nejvíce - je více fantasy než by kdo čekal. Abych se přiznal tak moc nemusím první tři série. Nevím čím to je ale Prue je mi celkem nesympatická - ale to je jen můj názor. K ostatním sestrám nemám co vytknout, bezvadně se doplňují hezky se na ně kouká a nechybí ani "kouzelnický" humor který je často spjatý s jejich mužskými protějšky. jak se seriál blíží ke konci děj graduje a na konci sedmé série jste příjemně překvapeni. Co se týká série osmé tak ta má i své mínus ale Piper, Phoebe a Paige to vždy udrží a vrátí "na správnou vlnu". A protože jsem milovníkem fantasy a právě takových seriálů - myslím seriálů o kouzlech - moc není hodnotím vysoko.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Smallville
16. března 2013
další názory k seriálu

Asi nikdy neztratí jiskru...

Pamatuji se že jsem vždy spěchal ze školy abych stihnul v Tv další díl seriálu Smallville. Je to jeden z těch seriálů na kterých člověk vyrůstal podobně jako na Gilmorových děvčatech, Hvězdné bráně nebo později Lovcích duchů. K hereckému obsazení, ději a celkovému pojetí seriálu nemám moc výtek, hlavní představitelé jsou v pohodě ale opravdu nejvíce jsem si oblíbil Chloe. Když to vypadalo že ve čtvrté řade umře myslel jsem že se na seriál dokonce přestanu dívat. Když se teď ohlédnu zpět na desetileté putování se Smalville tak musím říct že (alespoň pro mě) byly nejlepší série asi od čtvrté po osmou. Tím nechci tvrdit že v prvopočátcích se mi seriál nelíbil to vůbec ne ale bylo to takové pořád na "jedno brdo". A co se týká konečných epizod seriálu tak už myslím začínal pomalu ztrácet šmrnc. Zejména téma kriptoňanů se mi příliš nezamlouvalo. Je podle mě dobře se seriál ukončili řadou desátou a dočkali jsme se velkolepého finále. Také jsem rád že se stanice CW odhodlala k natáčení dalšího hrdinského seriálu a to seriálu Arrow. Prozatím vypadá že Smallville v mnoha ohledech předči, i když Smallville už vždy zůstane mým oblíbeným ne jen školáckým seriálem.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Black Books
21. února 2013
další názory k seriálu

Víno, knihy a cigaretka...

Všechny kdo by se chtěli podívat na tento pro mě skvělý sitcom musím varovat, že pokud nemáte rádi britský humor tak se vám Black Books líbit nebude. Tenhle seriál je humorem přímo nabitý, doslova kypí z každé věty kterou někdo na scéně řekne. Hlavní role, Bernarda Backa se Dylan Moran zhostil tak jako nikdo nikdy před ním. Postava je mu řekl bych ušitá na míru a co se týká Mannyho a Fran tak Manny je tu ten hloupý, Fran ta chytrá, (někdy je i naopak ) a Bernard ? ... cigárko, vínečko ..no to uvidíte sami. Nebudu Black Books více vychvalovat je to jednoduše skvělé britské dílko. A jak už zde bylo řečeno tak po shlédnutí posledního dílu vás zamrzí že toho už neuvidíte více.
Ještě jedno varování : nedoporučuji aby se někdo díval na (nejspíš) fanouškovskou dabovanou verzi, sice se dabéři snažili ale originál, zvláště hlasy je mnohem lepší a těch dílů zase není tolik aby je člověk nemohl zkouknout s titulkami ne ?

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Tudorovci
16. února 2013
další názory k seriálu

Zpátky do Anglie...

Je to tak trochu sporné. I když se toho divák hodně dozví o Anglické historii, jsou tu nepřesnosti na které jsem přišel až po shlédnutí seriálu jako celku. To ovšem musím pominout a hodnotit seriál nezaujatě, v tomto směru je to jednoznačně skvělé dílko. První dvě série se přirozeně zaměřují na nejznámější sňatek Jindřicha a to s Annou Boleynovou a musím přiznat že mi to sem tam připadalo trochu zdlouhavé a až příliš ... jak bych to řekl "politické" následující série narozdíl od předchozích pěkně dosípaly a člověk se nenudil. K hereckému obsazení, když přehlédnu to že J. Rhys Meyers není příliš historicky podobný Jindřichovi VIII tak pojal roli skutečně bravurně a společně s v vévodou ze Suffolku (Henry Cavill) a snad všemi manželkami v čele s charakterní Kateřinou Aragonskou prostě není co dodat. Myslím, že série se postupem času pořád vylepšovaly a divák se nemůže dočkat konce, když jsem to vyděl poprvé nemohl jsem se dočkat kdy konečně Jindřich zemře. No podtrženo, sečteno ten kdo chce seriál využít pro přípravu do dějepisu či do anglického jazyka uspěje tak na 70% ale ten kdo si chce užít skvělé historické drama rozhodně nebude zklamaný.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Pravá krev
9. února 2013
další názory k seriálu

Opravdu výjimečné dílko...

Pravá krev je jeden z mála seriálů kterým není skoro co vytknout, nebýt druhé série, která podle mě byla trošku slabší, tak je seriál díl od dílu lepší a lepší. Výborní a charizmatičtí herci ze kterých jejich role přímo vyzařuje (např. Alexander Skarsgård alias Eric Northman je myslím tahounem celého seriálu), skvělá atmosféra a vždy brilantní a napínavé zakončení série. Když pominu velké plus, že je seriál natočen podle knižní předlohy - což je dnes velice populární, tak se jedná s Hrou o Trůny o jeden z nejlepších kousků HBO, také si troufám říct, že je Pravá krev tím nejlepším "upírským" seriálem vůbec - a že jich není zrovna málo. A proto mu nemůžu dát menší hodnocení než to nejvyšší. Taktéž doufám, že seriál nezklame a jeho už v pořadí šestá série bude následovat své předchůdce a bude ještě lepší.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Svatyně
26. ledna 2013
další názory k seriálu

Velice dobře vymyšlené...

Svatyně, seriál ze světa monster a zvláštních mutací, lidí a tvorů, které svět nikdy nevyděl, seriál který by podle mě měl vidět každý fanoušek sci-fi a tak trochu i fantasy. Je na něm poznat kreativní ruka Amandy Tapping, a hraní a hostování herců ze seriálů Hvězdná brána to dokazuje. Hlavní postava Helen Magnusová je do detailu vyšperkovaná, a je tahounem celého seriálu. Čiší z ní přímo genialita a to že se její postava (v podstatě nesmrtelná) dožívá tak vysokého věku aniž by zestárla otevírá další a další náměty v podobě Jacka rozparovače, Sherlocka Holmese nebo Nikoly Tesly. Právě epizody zaměřené na dobrodružství oné pětice znáních postav mě nejvíce bavily. Seriál se svímy velice poutavímy epizodami (až na pár výjimek) ubíhá velice rychle, herci jsou sympatičtí a nechybí ani humor obzvláště dobrý ze strany Helen, Henryho nebo Tesly. Jsem rád a zároveň zklamaný že seriál skončil, byl mu vymyšlen opravdu napínavý a důstojný konec. A tak musím hodnotit vysoko hlavně díky Amandě Tapping která ztvárnila svou roli doktorky Magnusové opravdu bravurně.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Hvězdná brána: Atlantida
20. ledna 2013
další názory k seriálu

Nad očekávání !

Už je to nějaký ten pátek co jsem se k Atlantis dostal. SG-1 jsem měl moc rád a byl jsem příjemně překvapen když jsem dokoukal první díly Atlantis. Je tu poznat obrovský skok od SG-1, s nástupem nových technologií a taky nejspíše naditější šraitoflí tvůrci dokázali že má Hvězdná brána ještě co nabídnout. Herci kteří tvoří nový hlavní tým - jsou velice, až nadmíru podobní SG-1, což byl brilantní krok tvůrců seriálu. Seriál sem tam obohacují svou přítomností staré známé tváře z SGC a to nemluvím o dobře vymyšleném hlavním protivníkovy. Pro mě, je myslím Atlantis dokonce v některých ohledech lepší než SG-1, možná je to tím že tady nemá armáda až takovou pravomoc. No nebudu to natahovat, seriál se prostě povedl a jsem rád že ho nenatahovaly více než na natočených pět sérií, tím si seriál udržel originalitu a kvalitu dílů na dobré úrovni.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Cena za lidskost
20. ledna 2013
další názory k seriálu

Se srovnáním....

Ano, i když jsem věděl že se jedná o remake tak jsem až takovou podobnost s britskou verzí nečekal.Remake britského seriálu, hmm.. jsem tak trochu na rozpacích, verze od BBC je ve všech ohledech rozhodně lepší než americký remake.Možná jsem předpojatý protože jsem ji vyděl dříve než americkou, ale je to tak. Americké verzi něco chybí, nedokážu přesně určit co to je. Možná je to ona záhadnost a nebo americkou verzi kazí prostě to že je americká. Pro toho kdo vyděl předchozí verzi nemůže být seriál žádným překvapením, proto jsem se u něho spíše nudil. Ovšem je tu možnost že se Američanům vyhne nešťastný konec tak jako se to stalo Britům. A jenom proto abych to zjistil se na něj dokoukám. Musím hodnotit že je téma převzaté a znovu natočené, a i když neříkám že je seriál přepracován špatně tak tohle téma je pro mě prostě britskou záležitostí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Cena za lidskost
20. prosince 2012
další názory k seriálu

Něco nového...

Velice dlouho jsem o tomhle seriálu nevěděl, ovšem mám rád britské seriály a tak přišlo i na něj. Po prvních dvou epizodách jsem byl nadšen. Téma bylo neokoukané a nechyběla ani špetka britského humoru- ale opravdu jen špetka.Po první tři série si seriál držel kvalitu dílů celkem v jedné rovině až na vyjímky které byly o něco lepší. Příjemně se na něj koukalo a radost mi udělala i jeho záhadnost. Čtvrtou sérií seriál ztratil na kvalitě co mohl a zdá se mi že tvůrci začali vařit z vody. Je pravděpodobné že za to může odchod dvou, respektive tří hlavních představitelů na konci třetí a začátku čtveré série. Je také otázkou jestli tvůrci měli v plánu ukončit život Johna Mitchella jelikož jeho protagonista měl skoro jistě na konci třetí série (rok 2010) začít natáčet na Novém Zélandě filmového Hobita. A i když musím říct že seriál šel se čtvrtou řadou do kytek tak předchozí tři byly nadmíru dobré a proto ho kvůli nepovedenému konci neodsuzuji...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Hra o trůny
15. prosince 2012
další názory k seriálu

Knihy na obrazovnách...

Zpracování tohoto seriálu podle knižní předlohy je jedno z nejvíce zdařilých jaké jsem kdy vyděl, místy je seriál podle mě lepší než kniha samotná. Výběr herců byl a je bezchybný (Lord Stark jako Sean Bean - lepší jsme si snad nemohly přát). Tento výpravný, napínavý a dech beroucí seriál bych doporučil všem kteří mají rádi fantasy a tajemno a dobu onoho "temného středověku". Prozatím máme za sebou dvě série z nichž ani jeden díl nebyl špatný ani nudný. Prostě natočit knihy jako seriál byla brilantní volba HBO a v současné době je to pořád více v kurzu. A jelikož všechny knihy ještě nejsou dopsány, myslím, že se máme na co těšit.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %