Pajky

off
JménoPavel Lepič
Věk36 let (Vodnář)
BydlištěUK
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Pajky
plakát
Svět pod hlavou
20. prosince 2022
další názory k seriálu

1982 - Nejlepší pop art - ledňáček, kofola.

Vím, že se tvůrci inspirovali u seriálu Life on Mars, ale britský originál jsem neviděl, tak mi to nemohlo nic zkazit. Navíc české dobové reálie tomu dávají úplně jiný kontext.

A vyjít to nemohlo o moc lépe. Obsazení je skvělé, Neužil je sympaťák, ale opravdové terno se skrývá ve vedlejších rolích. Budař coby komouš Kléma je parádní, ještě o třídu výš je ale Martin Plachý v podání Ivana Trojana. Celá ta depresivní atmosféra ústeckého kraje v roce 1982 byla skvěle podaná a příběh byl vcelku zajímavý. K tomu je třeba přidat SNB, Majora Zemana, Ve stínu kapradiny nebo problémové živly a mix je kompletní. Mě akorát rušily halušky, kterými hrdina trpěl, chápu jejich účel pro příběh, ale i tak mi často přišly dost rušivé.

Stejně je to ale jeden z nejpovedenějších seriálů z českých stanic za poslední roky. Jen více takových!

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Co kdyby...?
10. prosince 2022
další názory k seriálu

Co kdyby...?

Dlouho jsem sledování animovaného Marvelu odkládal, i díky tomu, že po uzavření třetí fáze už mě tolik nebaví.

Nápad zní zajímavě - co kdyby se něco stalo, jak by to změnilo svět superhrdinů z Marvelu, který známe? Problém je, že provedení už tolik nenadchne. Animace není žádný zázrak a některé postavy si ani nejsou podobné, což je rušívé, když mluví hlasem originálních postav. Navíc, aby si to člověk mohl užít, tak musí mít Marvel nakoukaný. Nápady jsou tedy zajímavé a jako jednohubky se to docela dá sledovat, ale pokud by to člověk neviděl, tak by o moc nepřišel.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
FIFA: Pod povrchem
1. prosince 2022
další názory k seriálu

Korupce ve velkém

Zajímavý dokument, který do větší hloubky rozkrývá to, co zaznamenal každý sportovní fanoušek - tedy korupční skandály ve fotbale.

Začíná se vzestupem Seppa Blattera do funkce ředitele FIFA a pak už to začne odkrývat jeden problém za druhým a že se jich podařilo nashromáždit dostatek. Vždy mě dokáže fascinovat, jak si někteří myslí, že jsou nedotknutelní a jak jim nevadí lhát v rozhovorech na kameru. Oceňuji Netflix, že to nenatočil jednostranně a podařilo se mu získat rozhovory se samotným Blatterem a dalšími, kteří jsou do těchto skandálů namočeni. Jak bylo řečeno v dokumentu, tak problém FIFA je v tom, že se nechce změnit. Ano, Blatter byl odstraněn, ale nahradil ho Infantito - člověk, který si užívá posedávání v loži s Putinem a katarskými šejky. To vážně není cesta ven ve snaze se očistit a jsem zvědav, kdy vyplave další skandál a tím nemyslím debakl, kterým je pořadání Mistrovství v Kataru.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Halo
27. listopadu 2022
další názory k seriálu

Master Chief John

Halo byla docela očekávaná novinka, protože byl seriál založen na velmi úspěšné hře. Já vím, že ta hra existuje, ale nikdy jsem ji nehrál a tak jsem nevěděl, co od toho mám očekávat. A tím pádem z toho pro mě vylezlo docela zajímavé sci-fi, s několika slušnými akčními sekvencemi. Nedokážu říct jak moc je to povedená či nepovedená adaptace hry, ale věřím tomu, že si seriál můžete užít i bez toho.

Pablo Schreiber v hlavní roli je sympaťák a doktorka v podání Nataschy McElhone, má taky slušný vývoj. Jen je škoda, že tam je pár hluchých míst, kdy to vypadá, že se nic neděje a vedlejší linka s Kwan, jejíž směřování není dostatečně zajímavé. Závěr samozřejmě nahrává pokračování a já jsem vcelku zvědav na to, co přijde. Navíc vzhledem k tomu, že těch dobrých sci-fi opravdu není mnoho, tak může i Halo zaujmout.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Svět matek
23. listopadu 2022
další názory k seriálu

Cringy až to bolí

Motherland je britský komediální seriál a k tomu patří i to, že je místy tak cringy, že to bolí. Přesto však dokáže zaujmout a bavil mě sledovat.

Postavy mohou být vaši sousedi od vedle, kteří opravdu řeší každodenní problémy. Jde o opravdu nesourodou skupinu, která má společnou jen jednu věc - jejich děti spolu chodí do školy.

Ideální na nenáročné sledování, protože se tady neodehrávají žádná velká dramata a vše je podávané se snahou o vyvolání úsměvu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Blockbuster
14. listopadu 2022
další názory k seriálu

Poslední Blockbuster

Musím se přiznat, že jsem se na Blockbuster docela těšil. Nechal jsem se totiž nalákat na kombinaci zajímavého prostředí (doufal jsem v další Superstore) a slušného obsazení (Melissa Fumero a Randall Park společně mohli fungovat).

O to větší bylo moje zklamání, když pilot nezabodoval. A překvapivě největší zklamání přišlo právě od hlavní dvojice. Ani Timmy a ani Eliza nejsou zajímavé postavy a vůbec jim to nefunguje a bohužel ani jeden z herců není dobře využitý. Vedlejší postavy jsou zajímavější, jenže to nestačí. Navíc třeba takový Percy a jeho vztah s Timmy je snad to nejhorší, co seriál nabídnul. Bohužel zoufale chyběl i vtip.

Sérii jsem dokoukal, ale určitě nemám potřebu se prosit o další díly. Bohužel jeden z nejslabších seriálů, co jsem za poslední dobu viděl. Tenhle Blockbuster je prostě na zavření.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Moon Knight
10. listopadu 2022
další názory k seriálu

Marvel z Egypta

Zatím mě seriály, které vypouštěl Marvel na Disney+ docela bavily, ale už jsem jich začal být docela přesycený. I proto jsem Moon Knight docela dlouho odkládal, navíc pro mě celá zápletka kolem egyptský bohů nepatří mezi největší lákadla. Na druhou stranou se podařilo do hlavních rolí upsat Oscara Isaaca a Ethana Hawkea a to je obsazení, které dokáže nalákat.

A právě obsazení je pak největším kladem. Hawke si splní své v pozici záporáka, ale Oscar Isaac je naprostou výhrou pro zobrazení roztříštěné osobnosti, kterou má hlavní hrdina. Díky němu se daly postavy Marca a Stevena rozeznat bez problému. I bez toho tam bylo dost nepřehledných věcí, které si člověk musel přebrat po svém.

Akce nebyla špatná a závěr se očekávaně otevřel, aby mohlo být pokračování a Moon Knight se mohl zapojit do světa MCU. I tak mám ale po dosledování pocit, že by se vůbec nic nestalo, kdybych seriál vynechal.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Na seznamu smrti
6. listopadu 2022
další názory k seriálu

Navy Seal na cestě za pomstou

Amazon si připravil další seriál založený na knižní sérii a do hlavní role nastoupil Chris Pratt. Tak se teoreticky mělo jednat o další úspěch.

Chris Pratt je v pohodě a do role Navy Seala mi sedí, ale přesto to pro mě nefunguje tak dobře, jak by mohlo. Možná je to tím, že se celá konspirační teorie překvapivě jednoduše rozkrývá. Možná je to i tím, že mě ruší hrdinovi vzpomínky, které jsou dost zmatené a hodně časté.

Ale i tak si myslím, že asi největším problémem je, že ho Amazon uvedl po dvou žánrově velmi podobných seriálech a tím vytvořil očekávání, které mu podrazilo nohy. Jak Jack Ryan, tak i Reacher jsou lepší a Terminal List bohužel nemá nic navíc, čím by zaujal a přesvědčil o svých kvalitách.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Vítejte ve Wrexhamu
6. listopadu 2022
další názory k seriálu

Welcome to Wales

Příběh o tom, jak Hollywood dorazil do Walesu. Rob McElhenney přemluvil Ryana Reynoldse a společně koupili fotbalový klub Wrexham AFC a když se to dělo, tak jsem to zaznamenal a patřil jsem k těm, kteří se nad tím podivovali. I tak mě překvapilo, když se objevil docuseriál, který tuhle misi zaznamenává.

Ale musím říct, že jsem vážně rád, že tenhle seriál přišel. Protože podobně jako Sunderland 'Til I Die je zábava to sledovat. Seriál samozřejmě slouží jako promo pro klub a tak trochu i pro Wales a je nabitý pozitivní atmosférou. Funguje pro fanoušky fotbalu, ale díky tomu, že Rob a Ryan nejsou příliš zdatní ve fotbalové terminologie a je jim to vysvětlováno, tak to umožňuje nahlédnutí i pro ty, které fotbal tolik nezajímá.

Myslím, že závěrečnou epizodu si nemohli napsat lépe ani kdyby chtěli. Takové drama se jen tak nevidí a jsem rád, že bylo oznámeno, že přijde pokračování, protože budu rád sledovat jejich snahu o to navrátit klub do vyšších fotbalových lig. A mimochodem, jestli Sunderland byl skvělá výzva pro každého hráče fotbalových manažerů, tak Wrexham z 5. ligy je snad ještě zajímavější.

Stejně jako fungovala první řada tak funguje i řada druhá. Příběh o velšské Wrexhamu má prostě co do sebe a i když pár epizod působí jako zbytečně natažená výplň, tak to pořád zapadá do velkého celku. Navíc se konečně daří splnit dílčí úspěch a Wrexham se vrací do EFL. Třetí řada je jistá a jsem zvědav na to, jak se bude týmu dařit v kvalitnějším prostředí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Půlnoční klub
2. listopadu 2022
další názory k seriálu

Vyprávění historek u krbu

Hororové příběhy od Mikea Flanagana mě baví a Netflix mu štědře naděluje prostor. Po velkých úspěších s antalogickými Haunting přichází tentorkát se skupinou teenagerů, kteří mají diagnostikovanou nevyléčitelnou nemoc a nachází se v hospicu. A tihle teenageři se pravidelně scházejí v půlnoci, aby si užili tepla krbu v knihovně a vyprávěli si strašidelné příběhy.

Jenže ty příběhy nejsou zas tak strašidelné, ale spíš fungují pro dokreslování motivací postav, které je vypráví. To by mi až tak nevadilo, ale čekal jsem trochu víc duchařiny kolem (sídlo k tomu přímo vybízelo) a doufal jsem, že se budu víc bát. Osobně mě nejvíc zklamala čitelná linka se sektou a nevyužití postav duchů. Některé linky se uzavřou a některé zůstávají otevřené a bez odpovědi, kdyby náhodou měla být druhá řada. Celkově mám z finále takový mdlý pocit.

Jako neškodná zábava v období Haloweenu to funguje, ale nadšené recenze jako u předchozích seriálů od Flanagana se asi čekat nedají.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %