Pajky

off
JménoPavel Lepič
Věk36 let (Vodnář)
BydlištěUK
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Pajky
plakát
Ghosts
30. října 2022
další názory k seriálu

Ghosttown Abbey

K seriálu Ghosts jsem se dostal náhodou, když měla premiéru čtvrtá série. Tvůrčí skupinu, která za seriál stojí, neznám a na seriál jsem narazil díky tomu, že jsem dokoukal jiný seriál s Charlotte Ritchie v hlavní roli. A jsem rád, že se to stalo.

Mladý pár zdědí chátrající panství na venkově. Alison se při opravách zraní a od té doby je schopná vidět duchy. A v jejich domě přebývá velmi pestrá plejáda duchů, kteří jí budou dělat společnost.

Ghosts je skvělá, typicky britská zábava. Humor mi sedí a naprosto vyhovuje, nejde o velké výbuchy smíchu, ale spíš o úsměvné situace do kterých se postavy dostávají. Skvěle právě v těchto situacích funguje fakt, že každý z duchů je z jiné historické doby a má jiné zkušenosti se světem. Každá postava je originální a má něco do sebe, takže není těžké si je oblíbit.

Celou skupinu jsem si oblíbil velmi rychle a v jejich společnosti jsem rád strávil všechny série. Mrzí mě, že je pátá řada poslední a Ghosts mi budou chybět. Na druhou stranu to bylo pěkné rozloučení a uzavření vánoční epizodou stálo za to. Jsem rád, že jsem Ghosts objevil a jsem zvědav na další projekt, která tahle skupina vytvoří.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
The Other One
27. září 2022
další názory k seriálu

Cathy & Cat

Cathy Walcott přijde o otce, ale díky tomu získá sestru. Právě na jeho pohřbu totiž zjistí, že její otec měl v podstatě druhou rodinu a ona má nevlastní sestru, která se také jmenuje Catherine.

Další z britských jednohubek, které jsou krátké a přesto dokáží pobavit. I když musím uznat, že mi ten humor kolikrát přišel dost cringy. Na druhou stranu, když si na ten humor člověk přivykne, tak ho postavy začnou bavit o něco víc a je z toho příjemné sledování. Cathy a Cat se postupně sbližují a jejich společné chemii nelze nic vytknout, jen Marcus je hrozná postava. Zatím jsou natočené dvě série a kdo ví, třeba se dočkáme třetí.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Na pohodu
1. září 2022
další názory k seriálu

Na pohodu

Feel Good je takový zvláštní kousek, který asi nesedne každému. Podle názvu by samozřejmě měl vyvolávat hlavně ty pozitivní pocity a člověku docela příjemně utíká, pokud se mu zalíbí. To však nutně neznamená, že vyvolává jen ty pozitivní pocity.

Mae Martin je komička, která seriál napsala a sama si zahrála hlavní roli, což mi je sympatická a druhou polovičku ji hraje Charlotte Ritchie. Řeší se hlavně jejich vztah, ale dojde i na traumata z minulosti a obě postavy si musí vyřešit v sobě, co vlastně od života chtějí.

George mi přišla hlavně na začátku docela otravná a k Mae se chovala docela podivně, ale když si otázku vlastní orientace, tak se její postava změnila. Oproti tomu Mae byla celou dobu hodně destruktivní, což samozřejmě vychází z toho, že jde o nejistou osobnost. Celkově ten jejich vztah byl hodně zvláštní, ale zároveň dostatečně zajímavý, aby mě udržel u sledování.

Dvě krátké série jsou tak akorát. Řekl bych, že je to spíš drama než komedie, i když samozřejmě prostředí stand-up komiků přinese nějakou zábavu. Vedlejší postavy mají své kouzlo a třeba takový Phil v paměti uvízne.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Případ Roubal
24. srpna 2022
další názory k seriálu

Soudní proces Roubal

Nechal jsem se nalakát Devadesátkami a doufal jsem, že se v Čechách podaří další krimi z té doby založená na skutečnosti. Navíc mě lákalo obsazení, Hynek Čermák mě baví a tahle role mu sedne jako ulitá, škoda jen, že nemá víc prostoru se do toho naplno položit. Vlastně to působí tak, že víc než o Roubala, jde v téhle minisérii o postavu zástupkyně v podání Kamily Trnkové.

Největší problém vidím v tom, že jde o zpracování soudního procesu a ten bohužel nedokáže nabídnout takové drama, jako by nabídly samotné případy. Čekal jsem víc z těch případů než jen dokazování viny či neviny. Chybí tomu prostě něco navíc, něco co by seriál vystrčilo ze zástupu podobných dramat. Bohužel z toho ve finále vypadne jen průměrné soudní drama, které se zakládá na skutečnosti, ale podle mě jí nedokáže pořádně vytěžit. Je to škoda, protože to mohlo dopadnout o dost líp.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Woodstock 99: Totální provar
14. srpna 2022
další názory k seriálu

Festival, co se nepovedl

Zvláštní, že až do sledování dokumentu jsem o Woodstocku 99 nějak výrazně neslyšel. Přitom tam byl line-up snů, který by lákal i mě. The Offspring, Limp Bizkit nebo Red Hot Chili Peppers v té době na vrcholu sil.

Na začátku přišla skvělá myšlenka - zopakovat legendární festival. Jenže pak už se to začalo kazit. Jen těžko se vám podaří zopakovat atmosféru "míru a lásky", když máte line-up plný rockových a metalových hvězd. I tak to však pořád může být skvělý festival, pokud by byl dobře zorganizovaný. Jenže to se nestalo a když k tomu připočtete i fakt, že na všem se bude šetřit, aby byl profit co největší, tak je recept na katastrofu na světě.

Pro dokument se podařilo oslovit široké spektrum lidí. Vyjádří se k němu účastníci, reportéři, organizátoři, hlavní hvězdy, ale především i dva hlavní promotéři akce. Je pro mě šokující, že ti dva ani po letech nepřiznají špetku zodpovědnosti a dokážou ostatním (a hlavně sami sobě) lhát o tom, kdo za ten provar byl zodpovědný. Jen těžko pak můžete vinit Freda Dursta, že dal rozzuřenému davu přesně to, kvůli čemu tam přišli. Co vlastně čekáte, že se stane, když na závěr festivalu rozdáte svíčky tomu samému davu?

Oceňuji, že to rozebralo celý festival den po dni a věnovalo se to tomu, co se tam dělo. Zpočátku hlavně hudebně, ale následně i tomu, jak to dopadlo. Podle mě dobře a poutavě zpracovaná dokumentární minisérie, která stojí za vidění. Je tady odpověď na otázku - Jak vypadá davová hysterie?

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Opuštěný
4. srpna 2022
další názory k seriálu

Barney ve světě gayů

Darren Star dostal po úspěchu Emily in Paris od Netflixu možnost na další seriál a rozhodl se vytvořit takový Sex ve městě pro gaye. Do hlavní role se mu podařilo dosadit jednoho z nejznámějších televizních herců, gayů - Neila Patricka Harrise. A tohle spojení mělo zaručit dostatek diváků.

Příběh není nijak objevný. Hlavní hrdina dostane kopačky a po dlouhém vztahu znovu objevuje svobodný život a s ním všechny radosti a strasti. To vše samozřejmě obsahuje spoustu klišé a některé z nich jsou více snesitelné a některé méně. Celkově to opět gay komunitu vykresluje hodně promiskuitně, nebo to alespoň na mě tak působí.

Je to sice zasazené do New Yorku, ale ten už ničím nepřekvapí a působí okoukaně. Neil Patrick Harris mi do té role seděl a měl kolem sebe sympatickou partu přátel. Na konci je samozřejmě lákadlo na pokračování, ale upřímně nevím, jestli si ji to zaslouží. Nebyla to nuda k uzoufání, ale taky nic u čeho bych nadšeně očekával další řadu.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Killing It
26. července 2022
další názory k seriálu

Snake hunt

Jeden z tvůrců je Dan Goor, který stojí za Brooklyn 99 a hlavní roli hraje Craig Robinson tedy Darryl z The Office. Takže se to klidně mohlo podařit a mohl vzniknout další hit a člověk tak nějak ví, co by mohl očekávat.

Ale spíš než to vznikla dost ujetá komedie, která sice není úplně hrozná, ale k dokonalosti má vážně daleko. Lovení hadů kvůli penežní odměně je super nápad a nebylo špatný. Dokud byla na scéně hlavní dvojice Craig & Jilian G tak to šlo, jenže pak je několik dílů věnováno nezajímavým vedlejším postavám a ty bohužel nedokážou příběh táhnout a působí zbytečně, což seriál sráží o něco níž. Přesto to dokázalo získat druhou řadu, tak uvidíme, co bude dál.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Devadesátky
20. července 2022
další názory k seriálu

Orlická přehrada

Případy 1. oddělení jsem nikdy nesledoval, takže jejich napojení pro mě nemělo žádnou přidanou hodnotu. Nicméně téhle minisérii jsem neodolal, po všech těch oslavných hodnoceních. Navíc doba devadesátek v čechách, kde všechno bylo možné, je vždycky lákavá.

Právě výprava do devadesátek byla špičková. Vytvořit tuhle retro atmosféru, to se jim opravdu podařilo na výbornou a je to největší plus seriálu. Navíc skvěle doladěná dobovou hudbou v závěrech. I když abych pravdu řekl, tak tady toho celkem na vytíkání moc není a nadšené reakce chápu. Akorát u toho Sokola jsem si nemohl zvyknout na vážnou roli, ale to může být jen můj problém. Jinak je to podle mě super dobrá televizní práce a po Orlických vraždách by si klidně dal i pokračování, které se v závěru nastínilo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Bosch: Odkaz
18. července 2022
další názory k seriálu

Mission continues...

Harry Bosch je jedna z mých nejoblíbenějších knižních postav a původní seriál považuji za jeden z nejlepších policejních seriálů alespoň poslední dekády, takže jsem se na spin-off/pokračování vážně těšil. Líbí se mi, že hned na začátek dostaneme rychlé zopakovaní toho, co se událo předtím a tím to pěkně navazuje na původní seriál. Takže se okamžitě cítím jako doma a od prvních minut vím, že si sledování užiju. Legacy nabízí to, co se mi líbilo u Bosche už dříve. Velké případy, které se budou rozmotávat celou sérii, aby došli k zajímavému vyústění. Žádné epizodní případy, ale poctivá vyšetřovací práce.

Výhodou je, že i předloha pracovala s myšlenkou, že Harry jednoho dne policii opustí a stane se soukromým detektivem. To znamená, že není třeba vymýšlení nového příběhu jen proto, aby mohl vzniknout spin-off. Místo toho se může využít jedna z novějších knih a první série hodně čerpá z The Wrong Side Of Goodbye (Odvrácená strana konce). Novou vrstvu tomu pak přidává příběh Maddie, která nastoupila k policii a přebírá rodinný odkaz.

Celkově kvalita neklesla a v podstatě by to mohla být další série původního seriálu. Jediný, co zabránilo úplně plynulému přechodu je časový skok, během kterého se odehrály věci, které se nijak nevysvětlují (novej pomocník, nebo zmizení přítele Maddie). Navíc mají štěstí, že byla rovnou objednána i další řada, protože za ten cliffhanger bych je vážně nenáviděl, pokud by neměla přijít odpověď.

První dvě epizody druhé řady uzavírají příběhovou linku z předchozí série a pak už se naplno rozjíždí případ Lexi Parks a to je případ krásně zamotaný a nesmírně zajímavý. Když vezmu v potaz, že jde o devátou řadu (7 v původním seriálu), tak mě fascinuje, že to má pořád takovou kvalitu. I když Michael Connelly napsal víc než dvacet knih s Harrym v hlavní roli a na jejich kvalitu si také nejde stěžovat. Navíc si na seriál dohlíží a tak kvalitní předloha dělá kvalitní podívanou. Nemohu se dočkat další řady a jsem zvědav, kam se seriál posune, protože závěr nastínil pár zajímavých možností.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Advokát
27. června 2022
další názory k seriálu

Lincoln Lawyer

Fanoušci knih od Michaela Connellyho, se mohou radovat. Nejdřív přišel Bosch a nyní dorazil i Mickey Haller a z vlastní zkušenosti můžu říct, že jeho soudní případy jsou vážně zajímavé a těším se na jejich zpracování.

Myslím, že se seriálu podařilo oprostit od filmu, kde hrál hlavní roli Matthew McConaughey. Všiml jsem si, že mnoho lidí na internetu kritizovalo obsazení herce mexického původu. S tím osobně nemám problém, protože tentokrát se to drží předlohy, v knihách je Mickey Haller na půl mexičanem, po své matce. Takže myslím, že lidem spíš vadí to, že se nevrátil McConaughey. Nicméně podle mě je většina obsazení trefená dobře, i když jsem si nepředstavoval, že hned dvě postavy budou „šeptat“.

Sám Connelly několik prohlásil, že kvůli právům na postavy se nestane, že by došlo na crossover Bosche a Hallera. Což je sice škoda, ale naprosto to chápu. Lincoln Lawyer má však i tak dostatečně zajímavé postavy, hlavně ústřední čtveřice a jejich vztah, je dobře napsaná. Předloha The Brass Verdict je vynikající kniha a zpracování se podařilo na výbornou. Mám takový pocit, že po další řadě půjdu s hodnocení ještě výše.

Jak jsem si myslel, tak po druhé řadě o něco navyšuju hodnocení. Není překvapení, že zpracování knížek od Connellyho u mě boduje a Mickey Haller se slušně dotahuje na svého staršího bratra - Harryho Bosche. Druhá série se zakládá na knize The Fifth Witness a předlohy se drží velmi dobře.

Opět jde o skvělé soudní drama, které lemují příběhy zajímavých postav a dobře se to balancuje, takže se není na co stěžovat. Pokud vás tenhle žánr baví, tak si tohle užijete. Nebyl jsem nadšený z rozdělení série na dvě části a nejspíš bych se obešel i bez návštěvy Mickeyho matky, ale jinak nemám co vyčítat a už se těším na třetí řadu a zpracování knihy The Gods of Guilt.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %