avatar uživatele

venalce

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky venalce
plakát
The Escape Artist
13. listopadu 2013
další názory k seriálu

Mrazivé...velice mrazivé

Tohle je názorná ukázka poctivě odvedené řemeslné práce. Herecké výkony excelentní, skvěle vystavěný příběh, který po sobě nezanechává pachuť "a proč se tam stalo zrovna tohle?". Z atmosféry běhá mráz po zádech, úplně cítíte tu strašlivou bezmoc hlavního hrdiny. A to si ještě počkejte na ten stylový konec.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Once Upon a Time in Wonderland
11. listopadu 2013
další názory k seriálu

Pohádka pro deštivé dny

Tenhle seriál působí v letošní nabídce jako popelka, ale já mám pohádky ráda. Od druhému dílu jsem začala fandit Alice a Cyrusovi, stejně tak jako Srdcovému klukovi a Anastazii. Je to pohádkové ve všech ohledech, líbí se mi fantazie tvůrců i to, jak mají vystavěný příběh. Mělo by jít o uzavřené story, tak jen doufejme, že seriál nezruší dřív, než odvysílají všechny epizody. Bylo by smutné nedočkat se toho pravého pohádkového konce.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
80 %
plakát
Atlantis
15. října 2013
další názory k seriálu

Krásná, byť poněkud bezduchá podívaná

Ne, vážně, je to krásné na pohled, scenérie, kulisy i kostýmy jsou úchvatné, ale je to jen pozlátko na povrchu. Příběh je jedno velké klišé viděné snad už milionkrát, postavy odpovídají zažitým archetypům až příliš, jako by se jednalo o seriál pro děti. Ale pokud toužíte po nenáročné pohádce, která je zároveň pastvou pro oči, je pro vás Atlantis tou správnou volbou. Jen hloubku od toho nečekejte...ani náznakem ne.

29 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
60 %
plakát
Torchwood
26. září 2013
další názory k seriálu

Depresivní Doctor Who

Torchwood je svým způsobem protikladem Doctora Who. Zatímco Doctor nakonec všechno zvládne a se vším si poradí, lidé nejsou tak schopní a téměř jistě se jim něco pokazí. V seriálu tak vládne všudypřítomná a někdy až zbytečná pochmurnost. Jestli se vám DW zdál moc optimistický, jděte do Torchwoodu, tady si můžete být jisti jen jedinou věcí - kapitán Jack Harkness to přežije...vždy.

36 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
55 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
70 %
plakát
Ospalá díra
26. září 2013
další názory k seriálu

Mytologický mišmaš a sympaťák Ichabod

Zpočátku jsem byla skeptická k americkému pojetí apokalypsy, ale časem jsem propadla kouzlu tohoto seriálu, přestože ještě stále tu a tam skřípu zuby a protáčím oči nad neuvěřitelnou schopností Američanů vymyslet nějaký neskutečný mytologický blábol. Chválím ale netradiční záběry kamery a hlavně Toma Misona, který je jako Ichabod neskutečný sympaťák a už jen on samotný se svým skvostným akcentem je dobrým důvodem, proč se na Sleepy Hollow dívat. Doufejme, že se časem nestane jediným důvodem.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
80 %
plakát
Červený trpaslík
6. září 2013
další názory k seriálu

Jestli se chcete utlouct smíchy, směle do toho!

Po určitém počtu dílů silně návykové (u mě zhruba od 3. řady). Ideální jako oddechovka a zároveň parádní ukázka britského humoru. Vlastně tam není žádná ryze sympatická postava, ale stejně si tu bandu maníků zamilujete, jen co si na ně trochu zvyknete. Už si ani nevzpomínám, kdy jsem naposledy u nějakého filmu nebo seriálu slzela smíchy, ale u Červeného trpaslíka trvaly záchvaty slzoproudého a paralyzujícího smíchu i několik minut. Tohle je zřejmě unikátní seriálový úkaz: 25 let stále ti samí herci plus mnohaleté přestávky, a přesto to seriálu neubralo na kvalitě. Byly tu slabší řady 6 a 7, které napravila parádní 8., 9. řadu radši zapomenout, ale 10. je opět skvost. Co k tomu dodat? Snad jen: Hoši, dopřejte nám to potěšení a natočte další řadu...nebo dvě...možná tři až čtyři...

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Mazané služky
21. července 2013
další názory k seriálu

Vypadá to jako Zoufalky, ale nejsou to (tak docela) Zoufalky

Ano, klidně to přiznám, chyběly mi Zoufalky. A tohle je víceméně nahrazuje. Prostředí je poutavé, postavy zajímavé, příběh je správně dávkován, nemám si nač stěžovat. Pokud to nějak výrazně nepokazí, mohlo by to pár sezón vydržet.

29 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Pán času
5. července 2013
další názory k seriálu

Přišla jsem, viděla jsem a nevěřila vlastním očím...

Na co jsem se to celý život dívala, když jsem opomíjela tenhle britský poklad? Stejně jako mnohé, mě první série nepřesvědčila o tom, že se dívám na kultovní seriál, ale stačil jediný díl druhé série, aby byl můj osud zpečetěn. Tenhle seriál má obrovský potenciál, dá se do toho nacpat všechno, aniž by to působilo křečovitě. Který seriál tohle o sobě může říct? Důležité je, že se nebere vážně, a v tom je jeho největší plus (pokud nepočítáme skvělé herecké výkony a vymazlené příběhy). První série je prostě potrhlá a málokoho osloví na první zhlédnutí. Druhá až čtvrtá série jsou naprosto fantastické a zatím nepřekonané. V páté jsem si dlouho zvykala na nového Doctora, ale opakované zhlédnutí může dojem zlepšit. Šestá série měla s úžasně komplikovaný příběh, který chytil za srdce. Ale sedmou sérii radši zakopat a zapomenout. Z představitelů Doctora u mě vede Tennant, což ovšem neznamená, že ti ostatní jsou špatní, to vůbec ne. Za vedlejší postavy vyzdvihuji Rose, Marthu, River Song a hlavně Jacka Harknesse, který si mě získal v momentě, kdy se objevil na scéně. Celkově to tak trochu připomíná Muže v černém říznuté Stopařovým průvodcem s nádechem starých dobrých Star Wars, ale porovnávat Doctora s čímkoli jiným než se sebou samým je vždycky problém. Je to skvost. Není divu, že to Britové milují, dali do toho to nejlepší ze své seriálové tvorby.

Doporučuji díly:
1x02 (The End of the World)
1x09-10 (The Empty Child, The Doctor Dances)
2x01 (New Earth)
3x02 (The Shakespeare Code)
3x8-9 (Human Nature, The Family of Blood)
3x10 (Blink)
4x02 (The Fires of Pompeii)
4x10 (Midnight)
5x02 (The Beast Below)
6x00 (A Christmas Carol)
6x04 (The Doctor's Wife)
The Day of The Doctor + The Five(ish) Doctors Reboot
8x04 (Listen)
9x01-2 (The Magician's Apprentice, Thw Witch's Familiar)
9x11 (Heaven Sent)
9x13 (The Husbands of River Song)

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Defiance
27. května 2013
další názory k seriálu

Nečekejte od toho zázraky, ale...

V každém dílu se dočkáte poctivé dávky všech možných klišé na dané téma, nevynechají opravdu žádné. Ale jinak je to dobře koukatelný seriál ve stylu Hvězdné brány, který by nemusel urazit žádného fanouška pořádné sci-fi.

14 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
14 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
60 %
plakát
Čtyřicítka na krku
29. dubna 2013
další názory k seriálu

Myslíte, že to nemůže fungovat? Ale může...

Tohle je něco tak naprosto šíleného, že si po pár minutách řeknete, že to prostě nemůže fungovat. Jenže se díváte dál a zjišťujete, že to fungovat může i přes veškerou svou přitaženost za vlasy. Všechny situace a omyly by se totiž klidně mohly stát i vám a v tom je ten největší vtip. Celá tahle pestrá rodinka tu větších tu menších pošuků je kupodivu uvěřitelná. A pokud si rádi všímáte detailů, budete si lámat hlavu nad drobnými záhadami: Chodí vůbec nejmladší syn do školy? Nemá tak trochu maniakální nutkání sbírat věci (v lepším případě ledničky)? Co vlastně holky vidí na prostředním synovi? A co ty hlasy, které slyší otec rodiny? Mluvit o špičkovém hereckém obsazení ani nemá smysl. Takže pokud se chcete podívat na něco vtipného ale kvalitního, zkuste tohle.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %