avatar uživatele

hanicom911

off
JménoHanka
Věk31 let (Blíženci)
Bydliště"Pařezová chaloupka" ukrytá v mechu a kapradí
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
zde přes zprávy
Názory uživatelky hanicom911
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
1. září 2014
další názory k seriálu

Legen..počkej si..dární

HIMYM je, jak by řekl Barney "Legen..počkej si..dární". Carter Bays a Craig Thomas odstartovali seriál rok po skončení Přátel a i když jsem byla jejich velký fanoušek, HIMYM mi k srdci přirostl mnohem více.
Celý nápad s retrospektivou, jak Ted hledal svoji dokonalou podle svých příšerně náročných a praštěných představ. Nerozlučná dvojice Marshmallow s Lilypad, která se snad nikdy nehádá a má svůj zajetý řád, přitom se nikdy nenudí. Barney je samostatnou kapitolou, takovým živlem, který rozproudí někdy usedlou partičku. Robin je asi jediná, která mi moc nesedla.
Nemá cenu tu vypisovat všechny úžasnosti seriálu, které tu zazněly už tolikrát, protože jediným zklamáním pro mě byla část poslední sezóny a především finále. Některé díly byly opravdu o ničem, sice se kouzlo nevytratilo úplně, ale příběhem nestály za nic :/ A finále bylo opravdovým zklamáním.. To, že matka zemřela je sice smutné, ale jako v životě všechno nekončí odchodem páru do západu slunce, ale pohřbít jí a po tom všem úsilí a martyriu s Robin jí nahradit? Vážně? Takže by bylo na místě přejmenovat na "Jak jsem poznal vaši matku a konečně se dočkal svojí Robin".
I když byl konec zklamáním, tak se nedá upřít jedinečnost celé party, zábavných situací a prvků (jako deštník, různé nápovědy, zvyky,..) které prolínají celý seriál. Takže celkem 90-95%.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Gilmorova děvčata
1. září 2014
další názory k seriálu

Gilmorky prostě vyloudí úsměv kdykoliv :)

Gilmorky jsou moje srdcovka. Rory i Lorelai jsou osobnosti s velkým "O" - ukecané, hyperaktivní, chytré, vtipné, originální. Držet s nimi krok je těžké i ze záznamu :D Není lepší způsob zahánění chmurů. A Starshollow je kouzelné, i když takhle nějak si představuju Bohnice :D (A to, že bych tam klidně začala bydlet mě teď samotnou děsí, protože to vypadá, že se sama cítím na Bohnice :D)
Osudy dospívající dívky a svobodné matky protloukající se životem a hledající štěstí. Jejich vztah matka-dcera je neuvěřitelný a hluboce doufám, že se svým dítětem budu mít alespoň z poloviny tak dobrý vztah a chraň Bůh, aby se jen trochu podobal vztahu Emily a Lorelai.

Můj obdiv tedy patří scénáristům za nápadité příběhy a naprosto úžasné dialogy/monology, výběr hudby, Lauren a Alexis za skvělý výkon. To nikdy neomrzí.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Prolhané krásky
31. srpna 2014
další názory k seriálu

Co to s těma holkama je?

Na "Lhářky" jsem se začala dívat po tom, co už byla odvysílána první a myslím i druhá řada, takže jsem toho zhltla hodně najednou. Příběh je opravdu unikátní a poutavý. Zažít to, co ty holky je celkem traumatizující, navíc když s vámi cloumají hormony a máte si užívat s kamarádkami a ne se courat po nocích a kopat hroby.
Jenže čím víc dílů jsem viděla, tím víc jsem si říkala "to jsou ty holky vážně tak zabedněný, že nevidí, co je do toho dostalo??" Začalo to malými tajemstvími, která má každý, ale přerostlo to do takové míry, že z jejich zadržování se dostali na psychiatrii a mnohá z jejich tajemství jsou vlastně trestné činy. Za každým rohem vidí bubáka (ať v podobě "A" nebo kohokoliv jiného) a podle mě oprávněně.
Puberťáci lžou až se jim od pusy práší, ale tohle je už fakt moc. To nedokážou poznat, kde je ta hranice a mají vyjít s pravdou ven? Že to bude mít své následky, ale to není to nejhorší, co je potká?
Za to, co teď napíšu mě nejspíš většina fanoušků ukamenuje, ale já tak trochu "A" fandím :D. Neschvaluju co dělá, jak to dělá, ale souhlasím, že jisté věci mají vyjít na světlo světa a jestli ty praštěný holky nedokážou mluvit pravdu..
Jinak, co se týče holek, tak vážně nemusím Hannu. Je sobecká, zbrklá a její úsudek je vážně k politování. Naopak Emily se mi zamlouvá - hodná holka, která nemá na růžích ustláno, ale dokáže se o sebe postarat. Aria mi taky ani moc nevadí, je taková neutrální, ale celkem ušlápnutá a myslím si, že kdyby chtěla, mohla by se projevovat více. Spencer je mozkem celé skupinky, ale měla bych ji raději, kdyby nepůsobila jako nový vůdce po Ali. K Alison samotné se ani nevyjadřuju, protože tu není dovoleno mluvit sprostě. Pro ni je život jen hra a je jí jedno, jestli díky jejímu tahu někdo prohraje.

Takže když to shrnu, nehodnotila bych seriál jako celek, ale po částech:
nápad, poutavost 90%
přehnanost, neponaučitelné lhářky 10%
vztahy holek, jejich kamarádství a rodina 80%
vývoj "A" 70%

Což odpovídá mým smíšeným pocitům na 60%, ale díky různým zvratům se moje hodnocení průběžně mění - někdy 80, 90 jindy 20, 30. Ale myslí, že to není na škodu. Jiným divákům se líbí část, která mě ne a naopak. Každý si z toho odnese něco jiného.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
84 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 19 lidí
60 %