Kratos91

off
JménoRobert Valenta
Věk33 let
Bydlištětaková vesnička, ze které bylo možná vidět Greenpeace na elektrárně :D
Twitter
Instagram
Facebookhttp://facebook.com/valenta.robert
Poznámka
Názory uživatele Kratos91
plakát
Survivor Česko & Slovensko
21. ledna 2022
další názory k seriálu

Nepoučitelná Nova

V následujících řádcích se vyjadřuji čistě z osobního pohledu, který byť je to psané po shlédnutí první epizody, tak nejspíše bude souhlasit i na celou sérii. Nikoho nebudu nutit s ním souhlasit, každý ať si sám určí, do jaké míry to je či není pravda atd....

Byť nemám nakoukanou celou historii amerického Survivora, tak se řadím mezi tu skupinu, která pořad má mezi oblíbenými a když je možnost, podívám se. Když tu byl nepovedený pokus s Markem Vašutem, to jsem ještě minul. U Robinsonova ostrova jsem ovšem šanci dal a bylo to takové nemastné neslané. Proto když Noa zkusila "restart" a pojmenovala to prostě a jen Survivor, tak jsem doufal, že ten restart tomu pomůže a že i naše produkce dokáže přijít konečně s kvalitní verzí. Bohužel to opět nasvědčuje tomu, že se to nestalo. Ale popořadě...
Samotný nápad na soupeření fanoušků proti "celebritám" nezní špatně, v jiných zemích, i v té americké, to tak je. Nicméně u nás bych pod pojmem celebrity čekal trochu víc, než namydlené youtubery, modelky a účastníka Love Islandu, které většina národa opravdu nezná a tudíž je nelze považovat za celebrity. Korunu tomu přidává zbytečně vysoký počet soutěžících, který se zastavil na čísle 24.
Když se člověk podívá na onu jedinou odvysílanou epizodu jako takovou, tak je těžké najít poziiva, ale jsou vidět hlavně jen negativa. Například taková stopáž.
U amerického Survivora je člověk zvyklý, že je krásně sestříhaná epizoda, která v necelé hodině dokáže ukázat vše podstatné, zajímavé a vůbec vše, co mají lidi na té show rádi. A je jedno, jestli je v obsahu souboj o odměnu/imunitu i s kmenovou radou, či se tyto věci objevují ob díl. Bohužel, Nova mermomocí nasadila svoji osvědčenou dlouhou stopáž, jako tomu je u jiných show a tudíž tu máme epizodu o 140 minutách, které by se přitom mohly sestříhat na polovinu, kdyby se vynechala hromada zbytečností....takové medailonky soutěžících, to je věc, kde asi nikoho nezajímá, co dotyčný dělá, proč tam je a bla bla bla....dále hlasování kmoenové rady je zbytečně natažené, slyšíme názory snad všech, vidíme hlasovat všechny, včetně jejich cesty k hlasování a zpět, což se taky dá krásně sestříhat. Každou chvíli zbytečná grafika s logem...každý by dokázal najít minimálně jednu věc, která tam je zbytečně natahovaná. Je to sice po první epizodě, ale když vidím, že i následující epizoda má stejnou stopáž, tak se bojím toho, že celá série bude zbytečně natahovaná a bude uspávat.
Co naopak natahované není a je toho tam nedostatek, tak jsou záběry z táborů. Díky všem těm medailonkům na ně není moc času a proto máte 10s záběr z jednoho, 10s z druhého a tak pořád dokola, nevidíte tam nic uceleného. Samosebou při každé změně tábora nám je naservírovaná grafika s logem kmene, přitom stačí vložit nápis do záběru.
Soutěže jsou možná jedna z věcí, které se tomu nedají úplně vytknout, ale bez chyby to taky není. Zahraniční produkce (nejspíš?) nepřipravila dlouhé soutěže a tak se všechno muselo odehrávat na kola. Tím pádem tu máte disciplínu, kterou sledujete pořád dokola a neuvídíte nic nového. Škoda mluvit o kameře, která to taky moc dobře nezabírá. A zcela nechápu, proč tam u soutěží cpou nějakou grafiku s fotkama, která hodně připomíná grafiku z MMA a podobných soutěží.
Zcela nechápu důvod, proč se nezůstalo u nějakého zaběhlého schématu soutěže o imunitu/odměnu a kmenová rada....nevím, koho napadlo, že se po souboji o imunitu musí poražený kmen ještě utkat o individuální imunitu, jejíž vítěz následně při kmenové radě, které z nepochopitelných důvodů přihlíží druhý kmen, určí člověka, který se s "vyřazeným" utka v duelu, kde až poražený ostrov opustí. Za mě je to opravdu zbyteně naplácané.
Co se týče moderátora, Ondra to prostě neumí tak, jako Jeff, ale to nikdo nepředpokládal. Problém je, že ani to málo, co se od něj očekává, neumí podat s přesvědčivým výkonem.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
20 %
plakát
Applikace
8. března 2017
další názory k seriálu

Dvojitá recenze

Při psaní této recenze jsem musel celý text rozdělit na 2 části, vzhledem ke změně v pořadu.

1) Applikace před 4.březnem 2017
Až do tohoto datumu jsem byl velkým fanouškem Applikací. I při zredukování původní moderátorské dvojice šlo o zajimavý počin TV Prima, díky kterému jsem objevil hromadu zajimavých vychytávek a aplikací. Za mě 80%

2) Applikace od 4.března 2017
Tímto datem šly Applikace totálně do sraček. Už začátkem roku bylo Mikolášem Tučkem avízováno, že rozvázal s Primou spolupráci na postu moderátora Applikací. Tímto udělala Prima velikou chybu. Applikace se totiž rozhodli pozměnit a s tím i moderátorské posty, které teď obsadila naprosto nesympatická dvojice kreténů. Narozdíl od Tukana, tato dvojice ví o technologiích kulový, snad ani neví, o čem mluví...jen to celé odžvatlají. Snaží se z Applikací dělat humorný pořad, což se jim opravdu nedaří. Co jsem měl na původních Applikacích rád, byly recenze, které aplikace vždy představily, popsaly funkce, výhody/nevýhody....jenže tady si teď připadám, jako malé děcko, co sleduje Youtubera streamovat to, jak paří PC hry....v nových Applikacích 5 minut sledujete to, jak si ti dva šašci hrajou s aplikací, o samotné aplikaci se přitom nedozvíte vůbec nic. Do toho nějaké testování odhlučnění sluchátek, které porovnávají s polštáři....no jako to je solidní propad....

Ať se na mě původní redakce nezlobí, ale můj aktuální stav hodnocení pro tento pořad se dostal na 0%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
0 %
plakát
Temný Kraj
7. března 2017
další názory k seriálu

Jak to vidím

No...tak se nám Prima pustila do dalšího krimi seriálu. A ejhle, ono to není zase tak špatné. Po nedávném Poldovi, který měl inspiraci v jiném seriálu, u tohoto nelze určit, jestli je originální nebo ne. Každopádně Lukáš Vaculík v roli těžce nemocného kriminalisty řeší případy v místě svého dětství, do toho dává za vyučenou mladým, kteří občas zakolísají.
Jedinou výtku bych měl k dělení všech případů na dvojdíl. Být to u nějakých zajimavých případů, tak je to v pořádku, ale po 8 dílech si uvědomit, že vlastně člověk viděl 4 případy....na těch 8 hodin mi to příjde moc, i Columbo měl trošku delší stopáž, ale nedělilo se na díly. A stále hledám důvod, proč je seriál prezentován se psem, který tam je jen jako pomocník při těžkých chvílích v nemoci, ale do případů se moc nezapojuje. Ale jinak jak říkám, seriál lehce příjemně překvapil.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Robinsonův ostrov
9. února 2017
další názory k seriálu

Co já na to po 22 epizodách

Je těžké říct objektivní názor na Robinsona. Problém je totiž v tom, že člověk vždy spadne ke srovnání se Survivorem. Aby taky ne, přecijen to ze Survivora je přejaté.
Když začnu u moderátora. Na začátku byl hrozně prkenný, robotický výraz čtený ze scénáře. Při první epizodě to navíc vypadalo, že byl synchronně ještě znovu nadabován ve studiu. Postupně se ale lepší, ačkoliv stále tam je to robotické čtení, hlavně na kmenových poradách se mi to jeho vyjadřování moc nelíbí.
Co se týče soutěžících, je jasné, že mají nakoukaného Survivora a že v něm budou hledat inspiraci. Problém je, že oni se v tom inspirují až moc a všechno dle toho jen kopírují, neumí přijít s ničím svým, čím by se do průběhu zapsali.
Co se týče soutěží, k těm člověk výtku nemá, jsou postavené dobře. Horší to je už se scénářem jako takovým, u Survivora se vyřazuje v každé epizodě. Tím pádem je sice na ty 2-3 dny kratší stopáž, ale alespoň nepadá tak rapidně tempo pořadu. U Robinsona je ten problém, že v jedný epizodě je kratší scéna se soutěží o odměnu, zbytek epizody jsou jen nudné a zdlouhavé pasáže z táborů...ve druhé epizodě je to stejné s tím, rozdílem, že tentokrát se jede o odměnu a na konci je vyřazování. Tím pádem ty zdlouhavé pasáže z tábora zabírají většinu epizody a to pořad dost sráží. V 6.epizodě dokonce zcela nepochopitelně byla kmenová rada ještě za světla a jeden soutěžící měl 2 hlasy díky nějaké speciální odměně...jako cože?

UPDATE: Ep.11
Zatím se to stále odvíjí stejným tempem, sem tam něco lepšího, sem tam k horšímu. Dnes trošku nepochopitelný čin ze strany produkce (asi snaha udělat zvrat a překvapit soutěžící), kdy po sloučení a žranici nastala výzva, kde z 12 soutěžících zůstalo 9, pro zbylé 3 najednou vznikl Ostrov vyloučení - až podivný výmysl, jak zbytečně vyloučit 3 naráz, aby se následně 1 vrátil zpátky....upřímně už teď bych se ani nedivil, kdyby bylo v plánu toho jednoho z nich vrátit až do úplného finále, aby produkce zamíchala kartama.

UPDATE: Ep.22
Po delší době přidávám další část názoru. Jak je člověk zvyklý, že u Survivora je 15 epizod, tak tady už by člověk doufal v konec, takže představa, že nás cca 30 epizod je děsná. Už neplatí roztáhnutí soutěží a kmenovky na 2 epizody, už to natahují víc a víc. 22 epizoda a stále mají před sebou víc jak 10 dní, děs. Každopádně, v tomhle díle se vrátila po kmenové radě Petra. Další krok, který shledám absolutně nelogickým. Kdykoliv v Survivoru musel někdo z lékařských důvodů z ostrova, byl prostě vyloučen. Ale tady Petra zmizela, několik dní byla mimo, zatímco se všichni vyřazovali....a najednou když jich zbývá 6 (+ na ostrově vyloučení), tak ji tam pošlou zpátky....

UPDATE: Ep.27
No tak i v Robinsonově ostrově došlo na tradiční soutěž ze Survivora...jídlo. A že by to bylo zajimavé? Bylo by, kdyby jim na talíř dali něco originálního a ne jen kopírovali stejná jídla, co byla v Survivorovi. A nevím koho toho napadlo, ale cpát jako odměnu hlas navíc? Vcelku zbytečnost, stejně jako neustálé natahování.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
50 %
plakát
Capture
19. listopadu 2013
další názory k seriálu

Catch me if you can!

Na tuto reality show jsem byl zvědavý již od oznámení. Po shlédnutí první epizody jsem byl spokojen, neboť jsem dostal to, co jsem očekával - kvalitní show, která netrpí většími nedostatky. Pokud se vám líbí Hunger Games, tak se zkuste podívat i na toto, samozřejmě to budete mít okleštěné o zabíjení a krev :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Comeback
1. listopadu 2013
další názory k seriálu

Husťan

Jedna z mála věcí, kdy Nova nešlápla vedle. Seriál sice ve své druhé polovině již začínal ztrácet, ale i tak se u něj člověk dobře bavil.
P.S.: Dle plánu, co TV Nova chystá do roku 2018, se počítá i s případným pokračováním.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
QI – Na vše máme odpověď
1. listopadu 2013
další názory k seriálu

QI

Opět se jednou jedné z českých televizí podařilo přijít s nápadem převzít úspěšný zahraniční pořad a prezentovat ho u nás. Jenže bohužel, do vkusu českého národa, pro který je letní hit Babovřesky a Kameňák, se tento pořad nehodí. Tohle by mělo sledovanost jedině v případě, že by se toho chytla nekvalitní TV sNová, co by z toho udělala rychlokvašku v papundeklovém studiu . Vážná škoda tohoto pořadu, mohli tomu dát druhou šanci se pořádně chytnout, stejně jako tuto šanci využila Partička

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Hra o trůny
1. listopadu 2013
další názory k seriálu

“There is only one god and his name is Death.

Dlouho jsem váhal, jestli se do tohoto seriálu pustit. Ne tak kvůli kvalitě, ale spíš kvůli tomu, že jsem neměl načtenou knižní předlohu a bál jsem se toho, abych to pak nesrovnával mezi sebou. Nedávno jsem se ale kamarádem nechal přemluvit ke spoluúčasti na "maratonu", kdy postupně o volném víkendu sjedeme vždy celou řadu. Sice stále knihy nemám přečtené, ale jedno vím jistě, u tohohle díla se kvalita seriálu knížce jistě vyrovná. Sice dle mě vždy první polovina každé série poněkud pokulhává v památných momentech, ale vždy v následující polovině je to dostatečně vynahrazeno.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Angry Birds Toons
1. července 2013
další názory k seriálu

Toons

Když jsem si jednou na svém iPadu všiml, že má být v rámci her Angry Birds uváděno něco, co má název Angry Birds Toons, moc jsem toho nečekal. Když jsem ale shlédnul první tři epizody, přišel jsem na to, že to není zase tak špatná záležitost. Ano, má to sice své mouchy, není to pro každého, hlavně nadchne spíše fanoušky herní série. Rozhodně doporučuju shlédnout těm, kteří mají rádi kreslené skeče, ale zrovna neholdují Happy Tree Friends kvůli vysoké míře brutality.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Pevnost Boyard
28. června 2013
další názory k seriálu

Retrovzpomínka

Tak díly Coolu jsem měl možnost vidět jak UK, tak i US verzi. No, nevím nevím, jestli to už je prostě tím, že jsem věkově starší, nebo tím, že se US snaží tvořit remakovat, rebootovat a účastnit se všeho, co má nějaké jméno (UK verze se ještě zkousnout dala).

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
1/2
12