efvendy

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky efvendy
plakát
Dominion
13. září 2015
další názory k seriálu

Oko potěší, ducha zabaví

Na konci první série jsem si myslela, že seriál neprodlouží. Ne že by byl tak nezajímavý, ale žádný trhák se nekonal.
Je patrné, že tvůrci se k 2. sérii postavili trochu jinak. Zejména v 1. řadě nepřekonatelný strach z opuštění chráněného území, nebo nemyslitelné paktování se s posednutými... a to jim umožnilo si daleko víc pohrát s příběhem i s postavami. Jen co se Alex s Michaelem odtrhli od poměrně nudného dění ve Veze, seriál nabral obrátky (i Gabriel si urval pěkný kus pozornosti pro sebe). A neztratil je ani po desátém dílu druhé série.

Už teď si troufám prohlásit, že dvojka je daleko lepší, a stojí za to se na seriál podívat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Knihovníci
10. prosince 2014
další názory k seriálu

Knihovníci

Není to hodnocení seriálu, spíš jen prvních dvou epizod. Kdo má rád filmy s Flynnem, ocení i seriál, protože používá stejné schéma, rychlý spád, přiměřeně napínavý příběh plný magie a tajemství proložený občasnými vtípky a - jak jinak - vodopádem slov. Noví Knihovníci rozhodně nejsou nudní, myslím, že nám ještě ukážou, co se v nich skrývá. Jestli v někom měli tvůrci dobrou trefu, tak je to Strážce. Mezi Flynnem a Eve to skvěle funguje. A jedno velké plus originálního znění - představitelé hlavních rolí mají výrazné a příjemné hlasy.
Pohodová zábava pro volné chvíle a pro každého. :-)

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
73 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
90 %
plakát
Deadbeat
2. září 2014
další názory k seriálu

Zatím dobrý, kámo!

Poměrně vtipný a úsměvný seriál, kde občas zazní vulgarismy a sexuální narážky, které, aspoň ze začátku, balancují na hraně nechutnosti. Z mého pohledu je to asi tak jediná věc, která seriál sráží dolů. Nikdy z toho nebude trhák, ale nepředpokládám, že byste seriál přestali sledovat někde uprostřed série. Po nějaké době totiž zjistíte (zejména v porovnání s potvorou Camomile), že hlavní postava je v jádru milý, i když trochu neotesaný mladík, kterému nikdy nikdo nic nedal zadarmo (teda kromě trávy od kámoše Roofieho), který nechce nic jiného než kousek lásky a štěstí, a vy mu prostě držíte palce.

Hodnocení epizod S01 balancuje mezi 60 a 80%, ale myslím, že si i těch 80% zaslouží.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Lovci zločinců
11. dubna 2014
další názory k seriálu

Zraje jako víno!

Tahle hláška mě napadá, když se dívám na třetí sérii PoI. Já osobně patřím do té části diváctva, kterou seriál zaujal od prvního dílu, ale musím souhlasit i s druhou skupinou, která tvrdí, že seriál má pomalejší rozjezd. Nicméně záhady okolo Finche a Reese jsou natolik silné, že udrží diváka u obrazovky do konce první série, a pak už není o čem polemizovat. Seriál nabízí zajímavé a silné charaktery, rozvinutou mytologii, některé díly jsou spíš výplní, ale kombinace epizodních zápletek s hlavními liniemi příběhu tady funguje dobře… a proto bezesporu patří mezi nejlepší akční seriály, které teď můžeme sledovat.

Při zpětném ohlédnutí k začátkům je těžké uvěřit, kam až se PoI dokázal posunout. :-)

93 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
93 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Temný případ
26. února 2014
další názory k seriálu

Excelentní!

I. série:
Mohla bych seriál označit jediným slovem a vypovědět přitom téměř všechno.
Vypracovaný, dynamický příběh, v každé epizodě je nám záměrně podsouván, mnohdy zavádějící, příběh, abychom ho vzápětí v dalším díle opustili kvůli něčemu dalšímu, ještě většímu, temnějšímu a napínavějšímu.
Dvojka představitelů hlavních postav předvádí vzrušující herecký koncert a nasadila laťku tak vysoko, takže si jen stěží dokážu představit, že by jejich následovníci z 2. série byli stejně dobří nebo dokonce ještě lepší.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
20 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Případy 1. oddělení
24. února 2014
další názory k seriálu

Česká kvalita

Po Cirkusu Bukowsky tady máme další zajímavý počin ČT.
Zatím každá epizoda má hlavu a patu, s každým dílem se divák víc seznamuje s 1. oddělením, a je postupně vtahován do pracovních i osobních vztahů v oddělení. Charaktery jednotlivých postav jsou dobře vykreslené, věřím každému herci jeho roli, což se rozhodně nedá říct u ostatních českých seriálů. ;-)
Další přidanou hodnotou kromě zpracování podle skutečných případů (vč. seznámení s realitou policejní práce) jsou i postavy vyšetřovatelů, postavené na reálném základě.

Asi bych měla být radši, kdyby scénáristům došly (skutečné) náměty, ale sobecky se přeju, aby Případy 1. oddělení ještě dlouho neskončily.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Kyberagent
23. února 2014
další názory k seriálu

Mohlo to být lepší

Na počátku jistě byla chvályhodná myšlenka, tak trochu říznout PoI a Chucka, nicméně se to moc nevyvedlo. Ne že by seriál neoplýval náměty a vedlejšími linkami, jen je nedokáže dobře využít.
Myšlenka zajistit velkýmu silnýmu cvičenýmu chlapovi ochránce ženského pohlaví mi vykouzlila úsměv na tváři hned v první epizodě, a pak už jen zbývalo počkat, kdy se do sebe zakoukají, a zazvoní zvonec a pohádky tedy seriálu bude... samozřejmě, že takhle jednoduché to není, ale bohužel zápletky jsou celkem banální, obvykle je jasné, jak epizoda dopadne už někdy v polovině, chování ústředních postav také nikoho nepřekvapí, ale ani nenaštve. Dialogy nejsou špatné, herecké obsazení se povedlo, zvláště LOSTí Sawyer. :-)

Celkově je to průměrná ale koukatelná zábava.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %