avatar uživatele

market.f

off
JménoMarkéta Frömelová
Věk28 let (Váhy)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky market.f
plakát
Královská rodina
14. května 2015
další názory k seriálu

Royals.→ moc, zvrácenost, povrchnost

Po delší době mi to nedá a tak je na světě můj pohled na královskou rodinku.
Pohled do života fiktivní, vládnoucí rodiny je určitě zajímavé téma. Musím říci, že mě osobně se líbí cesta, kterou se scénáristé vydali. Faktem ale je, že všechna ta povrchnost, boj o moc, zkaženost té rodiny je trošku přitažená. Je super že se toho nebáli, ale sem tam ubrat plyn není na škodu. Hodně je to prezentováno jako černobílé, hlavně ze začátku.

A teď k postavám.Může se zdát, že jsou napsány hodně plitce a nevýrazně. Obzvlášť třeba královna nebo král.
Podle mě jsou ale všechny postavy naprosto skvělé. Tady bych vyzvedla výkony všech herců. To je prostě paráda sledovat. Většinu času opravdu máte chuť královnu prolískat a s králem zatřást ať se vzpamatuje. Mám opravdu ráda Elinor a Liama. Sem zvědavá kam se bude jejich linka ubíhat. Je to možná i tím, že tento styl postav (ironizující, sarkastičtí a přitom hodní) mám v seriálech v oblibě.

Seriál by měl podle mě dokázat diváka vtáhnout a vyvolat nějakou reakci ať už je to vztek nebo potěšení že ten daný pár je konečně spolu. Royals tohle pro mě naprosto splňují. Je potřeba se nato koukat s nadhledem, protože je to brané z těch nejhorších aspektů slávy a popularity. I když sem napsala něco málo kritického za svým hodnocení si stojím a těším se na další sezónu.

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
22 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Constantine
8. prosince 2014
další názory k seriálu

Zábava/zklamání

Když jsem poprvé viděla trailer, říkala sem si: WAU, zas něco do wathlistu (zároveň jsem si začala nadávat kvůli škole, ale to je vedlejší). Dlouho jsem se Constantinovi bránila a pak sem měla trochu volného času. Nedalo mi to a zkoukla jsem postupně všech 7 dílů.

Asi nejlíp vyjádří moje pocity tohle:
+ prostředí, efekty
typ hlavní postavy (sarkasmus spojený s nadpřirozenem já můžu)
děj

- výběr herců (snad krom Matta mi to prostě ze strany herců mírně pokulhává, ALE zas neříkám že jsou špatní a neumí hrát)

Něco mezi je potom scénář a vůbec směr kam seriál stylizují.Já vím trocha paradox, když sem napsala že se mi líbí děj. On totiž děj dílů zaujme a ty diváky dokáže přitáhnout. Aspoň mě, milovníka toho typu seriálů. Bohužel někdy sem se neubránila myšlenkám na Supernatural právě díky tomu jakou cestou seriál vedou, což je opravdu škoda.

Každopádně Constantine je ve svém žánru určitě nadprůměrný, proto si těch 80% zaslouží. (Aspoň podle mě.)

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Tři mušketýři
26. září 2014
další názory k seriálu

Nový kabát pro nesmrtelnou klasiku

Jak už tu bylo zmíněno (a myslím že víckrát), verzí Mušketýrů více či méně zdařilých můžeme najít spousty. Čím se teda tato liší? Čím si má přitáhnout diváky?

V první řadě bych podotkla, že tentokrát si zpracování vzala pod taktovku britská BBC. Už to naznačuje velmi dobrou kvalitu. Hodně mile mě překvapilo a potěšilo, když jsem viděla jako místo natáčení Čechy. No a samozřejmě pak tu máme samotné Mušketýry. Na tuto kombinaci herců jsem byla opravdu zvědavá. Na první pohled docela nesourodá čtveřice má bezvadnou dynamiku. Žertování přátelství, soudržnost....no zkrátka všechno funguje na 100%. A to je podle mě jeden základní předpoklad pro úspěch.

Tvůrci se nám snaží podat Dumasovu klasiku v moderním provedení s odlehčenými dialogy, nějakým tím popichováním, ale hlavně se poměrně dost drží předlohy. A tohle všechno by zkrátka bez správně zvolených herců nemělo šanci fungovat.

Styl vyprávění, načasování děje, postavy, herci, prostředí, kostýmy, dialogy, příroda a spousta dalších věcí dělá z tohoto zpracování opravdu kvalitní Seriál. Za mě si 100% oprávněně zaslouží a abych řekla pravdu, trochu mě mrzí těch ,,pouhých" cca 80% tady na serálzonu. No nicméně doporučuji a ať si názor utvoří každý sám.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Gotham
26. září 2014
další názory k seriálu

Batmanův svět trochu jinak

Co okamžitě upoutá na Gothamu je prohnilost, zkorumpovanost, nemilosrdnost a drsnost města, kde zločin hraje prim. Tohle prostředí dokonale utváří svým hereckým uměním snad všechny postavy. Nebudu se pouštět do toho, jak se kdo na danou postavu hodí. Je to hodně věc názoru.

Pilot nám ukázal, že laťka je nastavená hodně vysoko a já si myslím že bude jen a jen stoupa. O prodloužení nepochybuji a těším se, co si na nás tvůrci připraví.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Kravaťáci
26. září 2014
další názory k seriálu

Bromance

Ke Suits jsem se dostala docela náhodou. Po pilotu mi nezbývalo říct nic než WOW. Právnické seriály a celkově kriminálky u mě nedominují ale Suits mají něco, co mě chytlo. Je to samozřejmě jeho ironie a šmrc, s jakým řeší daný případ. (A teď se přiznejte kdo čekal že tam bude hlavní dvojka:D... no nic ehm :))

První série nás zavede do firmy, seznamuje nás s charakterem daných postav a tvoří vztah mezi hlavními postavami. Z těch se postupně stávají přátelé, kteří se doplňují a rozumí si. K tomu aby tohle fungovalo ale bylo potřeba najít správné herce. To se scénáristům povedlo na 1*. Díky nim se z řekněme lepšího nadprůměru stává neobyčejně vtipné, chytlavé dílko.

V dalších sériích pak seriál staví na tomhle základu a rozvíjí osudy firmy a i dalších pracovníků. To vše pěkně okořeněné vtipnými hláškami a popichováním. Na druhou stranu i když vás občas postavy naštvou svým chováním nebo směrem, jakým se ubírají, nemůžete je nemít rád.

Je pravda, že k naprosté dokonalosti jim něco málo chybí, ale za prostředí, obsazení, hlášky, styl a nápad si bez debat 90% zaslouží. (No možná i těch 95% ;))

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Hawaii 5-0
6. března 2014
další názory k seriálu

Akce s humorem

Hawaii se vymyká od ostatních kriminálek svým prostředím a vtipem. Ačkoliv je to remake tak se to Američanům povedlo. Na seriálu miluju krásné prostředí Hawaiiských ostrovů. Dalším plusem je pro mě špičkování nejen mezi McGarretem a Danym a pohodová nálada čišící ze všech herců. Doporučuji na oddych po rušném dni.:)

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Grimm
25. ledna 2014
další názory k seriálu

Liška, Vlk a Lovec.....

Nápad vzít si pohádky bratří Grimmů a na jejich základě udělat seriál mě zaujal na první přečtení. Ze začátku mi přišlo, že chemie mezi postavami skřípala. Nick byl takový nemastný neslaný a jediné co to zachraňovalo byl Monroe a podklad z pohádek bratří Grimmů. Jenže pak se herci otrkali a hned byla sehranost mnohem lepší. Naštěstí.

Máme tu jednoho Vlka, Lišku a Grimma. Co z toho dostaneme? Velmi dobře šlapající seriál. Chemie mezi postava je na jedničku. Z Nicka se vyvinul správný chlap, který se nebojí nakopat pár zadků. Všechno okořeňuje trocha znalostí Rossalee. Efekty jsou zdařilé a vraždy nenudí. Kladně hodnotím i zapojení němčiny.

Seriál má potenciál se ještě zlepšit a myslím že , když dostane šanci tak přiláká.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Ripper Street
28. prosince 2013
další názory k seriálu

Kvalita BBC je vidět

Tenhle seriál si mě získal během první epizody. Londýn 19. století obávající se návratu Rozparovače je úžasný. Hlavní trojce je velmi dobře obsazená. Každý z herců je jiný, ale společně se skvěle doplňují. Děj podbarvuje komplikovaná minulost tří hlavních detektivů. Nechybí zrada, láska i spojenectví. Jen škoda že seriál zrušili. Za mě 85% ale jelikož to nejde...

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
80 %
plakát
Sue Thomas: Agentka FBI
21. prosince 2013
další názory k seriálu

tým FBI

Tenhle seriál sem si jako mladší naprosto zamilovala. Je to něco trošku odlišného od klasických detektivek díky handicapu Sue. Líbilo se mi propojení odezírání a znakové řeči. Dalším velkým plusem je pro mě celý tým agentů. Každý je jiný, každý má své, jiné starosti, ale přesto spolu vytváří skvělou chemii. Poměrně zajímavé jsou i případy které řeší. Mimo jiné sem taky hrozně fandila vztahu mez Sue a Jackem.

Abych byla objektivní, chybky a menší nedotažené věci by se dali asi najít, ale já tenhle seriál přesto zbožňuji a ráda se k němu vracím. Seriál má prostě své osobité kouzlo.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Sherlock Holmes: Jak prosté
1. prosince 2013
další názory k seriálu

Prosté, Jak prosté

Elementary bývá často srovnáváno s Sherlockem BBC. A to je špatně. Elementary si jde svou vlastní cestou. Na tento seriál se dá pohlížet ze dvou úhlů pohledu. Jeden je právě srovnávací a druhý ... na ten je potřeba shlédnout trochu více dílů.

Jako plus hodnotím obsazení Lucy jako Joan. Díky ní má vztah hlavní dvojice byť trochu netradiční skvělou chemii, která se od začátku nádherně rozvíjí. Zajímavé jsou i případy jednotlivých dílů. Kdo mi ale moc nesedl, je představitel Sherlocka. Nemůžu si pomoct ale prostě ho nemusim. Kdyby to šlo tak za mě 75%, ale protože to nejde tak...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
1/2
12