avatar uživatele

sachista

off
JménoTimotej
Věk40 let (Beran)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele sachista
plakát
Dexter
10. června 2014
další názory k seriálu

"Hello, Dexter Morgan"

Všech osm sérií Dextera jsem poctivě sledoval. Dlouho jsem měl problém s tím, že mi žádná postava nepřirostla k srdci. Je to asi divné tvrzení, neboť všichni fanoušci tohoto seriálu jej mají nejspíš rádi hlavně kvůli Dexterovi, případně Debře. Samozřejmě spravedlnost v jeho podání má své opodstatnění, ale zkrátka jsem vůči jeho zabijáckému kouzlu, stejně jako vůči Debřině vulgární auře, odolný. Zlom u mě nastává ve čtvrté sérii s příchodem nejsilnějšího a nejmazanějšího soupeře. Trinity si mě získal okamžitě a John Lithgow jej zahrál doslova mistrně. Počet mých oblíbených postav se ještě zvýšil díky sedmé a osmé sérii. Yvonne Strahowski si dokonale střihla roli "femme fatale" a Isaac Sirko byl v podání Raye Stevensona neodolatelný záporák, jenž zákonitě musel vzbuzovat ambivalentní dojmy. Poslední série mi ale celkově přišla už poněkud slabší a s koncem nejsem spokojen vůbec. Sečteno a podtrženo, pro mě zůstává Dexter jako velmi kvalitní seriál, ale v mém osobním žebříčku nestojí úplně nejvýše.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Temný případ
5. června 2014
další názory k seriálu

Seriálová bomba roku 2014?

Temnému případu jsem se jako každý správný seriálový fanoušek nemohl vyhnout. Moje motivace byla navíc zvýšena vlnou euforie z hereckých výkonů M. McConaugheyho v roce 2013, které mu přihrály Oscara i Zlatý glóbus. Ve své herecké krasojízdě pokračuje i v tomto televizním počinu. HBO opět překvapilo a nabídlo divákům nový seriál - temné krimi, u nějž divák musí dávat bedlivý pozor na všechna jména a události a u nějž je velmi dobře propracovaná psychologie ústředních postav. Svezl jsem se na vlně všeobecné mánie, ale nepatřím k těm, kteří by seriál vynášeli do nebes. Je to rozhodně kvalitní, zajímavý počin s výtečnými hereckými výkony a tíživou atmosférou, avšak jako příznivce klasických krimi a detektivek bych očekával od posledního dílu a závěrečného rozuzlení něco jiného, propracovanějšího a šokujícího. Nepopírám, že to mohl být záměr tvůrců. Ale u mě to více než osmdesát procent zkrátka být nemůže.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Městečko Twin Peaks
5. června 2014
další názory k seriálu

Lynchovina se vším všudy

Městečko Twin Peaks se stalo fenoménem a ukázkovým dílem Davida Lyncha. Seriálu vtisknul svůj věrný, tuze originální styl, který mu dokázal vybudovat armádu fanoušků po celém světě. Jeho fantazie a nápady jsou neotřelé a nutí k přemýšlení, jež vede většinou pouze k jedinému závěru - žádný jednoznačný závěr učinit nelze. Kvalitní scénář, herecké výkony a nezaměnitelnou atmosféru podtrhuje vynikající hudební složka dvorního Lynchova skladatele. Ústřední melodii bych byl schopen poslouchat donekonečna.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
VyVolení
4. června 2014
další názory k seriálu

Slušný začátek, horší pokračování

Je poměrně obtížné hodnotit a komentovat stejným způsobem klasické seriály a televizní pořady či reality show typu Vyvolení. První série rozhodně vzbudila minimálně zvědavost u diváků napříč věkem, vzděláním, sociálním postavením. Především si myslím, že se mohou náramně bavit a to i v profesním slova smyslu psychologové a psychiatři, což mi někteří z nich i potvrdili. První série byla logicky nejlepší, protože byla první, přinesla do oblasti televizní zábavy něco nového. Hádky mezi Vladkem a Zvěřinou zvyšovaly sledovanost, stejně jako Emilovy mudrlantské řeči, jeho fičák se stal hojně používaným slovem. Je rovněž logické, že další série ztratily trochu dech, a proto ta poslední se mohla zachránit jedině návratem k té první. A potvrdilo se to, že Vladko zkrátka zaujal největší počet lidí a žádná podobně silná osobnost se v soutěži neobjevila. Ale nejspíš nazrál čas pro ukončení reality show tohoto typu a otevírá se tak prostor pro nový druh zábavy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Útěk z vězení
4. června 2014
další názory k seriálu

Seriál, který měl mít nanejvýš tři série

Prison Break vyvolal doslova divácké šílenství, jehož jsem byl rovněž účasten. Boj dvojice bratrů o holý život mě nadchnul a propadnul jsem mu stejně jako miliony dalších sledováním několika dílů za sebou během bezesných nocí. První série byla skutečně úžasná závanem něčeho nového, přece jen seriály, jejichž hlavní část děje se odehrává ve vězení, v TV příliš k vidění nebyly. U druhé série spousta fanoušků namítala, že se vytratilo ono kouzlo uzavřeného prostoru. Mně naopak připadalo, že byla ještě napínavější a zajímavější v tom, že na svobodě všem postavám hrozilo větší nebezpečí, než za mřížemi. Druhá série navíc do seriálu přivedla moji následně nejoblíbenější postavu - agenta Mahoneho. Třetí série se dala tolerovat z úcty k předchozím dvěma, ale čtvrtá série už byla hodně silným odvarem, spoustu dobrého pošlapala a převrátila naruby a raději neměla být nikdy natočena. Přesto se domnívám, že většině fanoušků zůstane navždy uchována příjemná vzpomínka na probdělé noci u prvních dvou sérií a čtvrtá zůstane zapomenuta a ignorována.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Byl jednou jeden... život
2. června 2014
další názory k seriálu

Nezapomenutelný seriál

Na tenhle seriál opravdu nikdy nezapomenu. Jako dítě jsem se na něj vždy nesmírně těšil a samozřejmě se nejvíc těšil na nějakou pořádnou akci. Líbilo se mi, jak jsou souboje s nejrůznějšími bacily vyobrazeny. A myslím si, že mi seriál dal poměrně slušný základ do prvouky a následně přírodopisu na základní škole. Proto bych jej chtěl jednou pustit i svým dětem.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Dobrodružství kriminalistiky
30. května 2014
další názory k seriálu

Podle seriálu by se dalo vyučovat

Vynikající a nezapomenutelný seriál, k němuž se kdykoliv rád vrátím. Oceňuji především věrohodnost, která zdobí každý díl. Divák se baví, je napjatý, pátrá a nakonec se dozví i něco z historie. A vše korunuje špičková hudební znělka Karla Svobody.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Marta a Věra
29. května 2014
další názory k seriálu

Bára Poláková

Nejsem typický divák sitcomu. Záměrně tenhle žánr nevyhledávám, ale když jsem se díval na Čtvrtou hvězdu, tak jsem dal šanci i seriálu, který ji ve vysílání střídal. Mám velmi rád Báru Polákovou, ať už jako herečku, zpěvačku nebo tanečnici. Ta mě nemohla zklamat. Myslím, že jim to se Sabinou Remundovou společně docela sedělo. Uznávám, že jsem se u toho neválel smíchy, ale elementární humor to mělo a lehký kritický podtext taktéž. Za nejvtipnější považuji druhou a čtvrtou epizodu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Taxík
29. dubna 2014
další názory k seriálu

Nabývání vědomostí je bezbřehé

Poměrně povedený vědomostní pořad, jenž je ozvláštněn omezeným časovým limitem, jejž představuje jízda v taxíku na krátkou vzdálenost. Aleš Háma je sympatický řidič a průvodce pořadem. Kdykoli mám čas, rád díky Taxíku zlepším svůj všeobecný přehled.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Nikdy neříkej nikdy
24. dubna 2014
další názory k seriálu

Povedený slovenský seriál

Jelikož jsem Čechoslovák, touží moje slovenská půlka osobnosti i po slovenských filmech a seriálech. Keby bolo keby mě zaujalo obsahem, takže jsem mu dal šanci. Musím konstatovat, že jako oddechovka se tento seriál náramně hodí. Větší hloubku jsem nehledal ani požadoval, zábavy bylo naopak dostatečně. Díky tomuto seriálu jsem poznal slovenské herce Miezgu a Koleníka, můj oblíbenec Luknár mě opět nezklamal. Klidně bych se díval i na třetí sérii, pokud se na ni naleznou finanční prostředky a herci budou ochotní pokračovat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %