avatar uživatele

Kastor Pollux

off
JménoIvo
Věk45 let (Blíženci)
BydlištěPraha
Twitter@KastorPolluxCZ
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Kastor Pollux
plakát
Projekt Modrá kniha
20. června 2019
další názory k seriálu

Tajemné a skvělé

Aidan Gillen. Fantastický herec. Už jen kvůli němu stojí zato seriál vidět. Ale nejen kvůli němu. Tohle drama odehrávající se v Americe v 60-70 letech je sice volně, a to volně je důležité, inspirované odtajněnými dokumenty z USA, přesto podle mně nabízí zajímavý vhled na téma UFO a jiné "nevysvětlitelné" záhady tehdejší doby. Project Blue Book byla oficiální operace americké vlády, jejímž cílem bylo bezpochyby za každou cenu nalézt jakékoli přijatelné vysvětlení, v té době zjevně těžko pochopitelných a vysvětlitelných, úkazů a fenoménů, souhrnně označovaných jako UFO. Těžko říct, jestli "odtajněné" dokumenty skutečně obsahovaly jakékoli konkrétní a relevantní důkazy, které by dokázaly jasně říct, jak to všechno bylo. Pokud si někdo dal tu práci a četl uvolněné dokumenty Projektu Blue Book, o čemž silně pochybuji vzhledem k 2 tisícům stranám textu a 94 svitkům filmů, gratuluji a vsadím se, že tam v podstatě nic zásadního nebylo. To ale vůbec nevadilo scénáristům, kteří vytěžili z minima maximum. Byť je z každé epizody cítit pro-americká propaganda, respektive anti-ruská, tehdejší doba prostě taková byla a podle mně to atmosféře seriálu jen přidává. Mně osobně se nejvíc líbily epizody 5 a 10 "Foo Fighters" a "The Washington Merry-Go-Round", které lze z dnešního pohledu jen těžko považovat za uspokojivě vysvětlené a vyvrácené, ve smyslu potvrzení že se jednalo čistě o přirozené, přírodní a fyzikálně smysluplné fenomény. Ačkoli podle mně seriál nepřinesl nic převratného, je skvěle natočený, úžasně zahraný, budete se bavit a místy i trochu bát a nemá podle mně příliš smysl hledat v tom něco víc.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Dva a půl chlapa
3. března 2015
další názory k seriálu

Charlie je holt jen jeden

Charlie je prostě učebnicový hochštapler, kurevník, ochlasta a bonviván...takže v podstatě nemusel nic hrát, jen byl přirozený, byl sám sebou...a byl skvělý. Ashton není vůbec špatný, jen ve srovnání s Charliem je to druhý čaj..

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Hra o trůny
2. března 2015
další názory k seriálu

GRRM je zvrhlý magor..

George Martin musí být šílený. Prostě musí. To nejde jinak vysvětlit. A zároveň je geniální. Ačkoli, kde je hranice mezi genialitou a šílenstvím? Možná právě v tomhle seriálu..
Když jsem poprvé viděl první díl, ke kterému jsem se dostal v podstatě úplně náhodou a víceméně omylem a vzpomínám si na to jako by se to stalo včera, okamžitě jsem věděl, že jsem v háji. Věděl jsem, že od kompu jen tak neodejdu, dokud bude na co koukat. Dokud neuvidím všechny dostupné epizody a trailery a teasery a upoutávky a perličky z natáčení. A že budu trpět jako zvíře při čekání na novou řadu. A ejhle, přesně jak jsem si to uvědomoval, tak se také stalo.
Nejvíc mě zpočátku zničilo a zároveň navnadilo, když jsem si jako největšího klaďase a oblíbence vybral Seana Beana jako lorda Starka ze Zimohradu a oni ho setnuli. Přiznám se, že do poslední vteřiny jsem si myslel, že se to prostě nemůže stát. Vždyť je to hergot hlavní postava, ty přece neumírají. Ale on fakt umřel! Z toho jsem byl úplně hotový. Vzpomínám si, že jsem musel odejít ven a asi hodinu jsem chodil po okolí a rozdýchával jsem to.
Ale abych jen nebrečel kvůli Starkům, právě ta nejistota, právě ta možnost, že kdokoli kdykoli může zemřít, je podle mě hranicí geniality, která seriál Hra o trůny tak dramaticky odlišuje od zbytku. Nemluvě o stovkách postav, o rozsáhlém světě, o magii a tajemstvích. Žádný jiný seriál prostě nemá tak propracovaný příběh plný zvratů a tak rozmanité prostředí, které se navíc může kdykoli dost zásadně změnit. Abych to zkrátil, do GoT (čili do Hry o trůny) jsem se totálně zamiloval a propadl jsem jejímu kouzlu. Do premiéry páté řady zbývá asi měsíc a mám pocit, že už to nemůžu vydržet. Nejde to. A to se raději vůbec nezmiňuji o další Martinově knize Vichry zimy. Protože to bych už zešílel kompletně. :D

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %