avatar uživatele

anjoa

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky anjoa
plakát
Under the Gunn
25. července 2014
další názory k seriálu

Under the Gunn

Under the Gunn je sólový projekt Tima Gunna. Asi nikoho nepřekvapí, že se podobá svému staršímu bratříčkovi Project Runway, ze kterého si bere to nejlepší i to nejhorší.

Projekt je založen na tom, že Tim Gunn předává třem bývalým soutěžícím Projet Runway – Nickovi, Mondovi a Anye – své mentorské zkušenosti a oni se sami snaží mentorovat členy svého týmu. Vybrat mentory se jim povedlo dokonale. Máme tu oblíbence fanoušků Monda, Anyu, jejíž vítězství celá řada fanoušků dodnes považuje za dosti kontroverzní a nakonec Nicka, kterého si nikdo nepamatuje:-) Tahle část s mentorováním mně osobně přijde nejslabší a klidně bych se bez ní obešla, ale co se dá dělat, když to je hlavní premisa pořadu:-)

Mám ráda Tima Gunna v Project Runway, tam je perfektní, má trefné připomínky a některé jeho pohledy jsou nezapomenutelné. Tady mi přijde, že se cítí v roli moderátora i mentora svých mentorů nesvůj. Jakoby to chvílemi nebyl on.

Tvorbě oblečení je věnovaná dostatečná pozornost, takový detail, který mi v posledních sériích Project Runway chyběl:-) Taky tu není tolik vypjatých zbytečných emotivních scén typu mrtvá matka, adopce, HIV, šikana. Nezbývá mi než doufat, že konečně v USA pochopili, že přespříliš emocí je na škodu. Neříkám, že se Under the Gunn emocím úplně vyhýbá, ale drama není na úkor tvorby oděvů.

Taky výběr soutěžících se docela povedl. Někteří z nich jsou talentovanější než soutěžící v Project Runway. Po dlouhé době jsem taky spokojená s vítězem soutěže. Konečně někdo, komu jsem od začátku fandila.
Oceňuju i poměrně originální témata. Bohužel tu zůstává i nešvar z Project Runway – stihnout co nejvíc věcí za co nejkratší dobu. Co by jim udělalo prodloužit některé úkoly na 2 dny – taková Steampunk nebo Unconvetional Vampire Challenge by si to vyslověně zasloužily.

Zřejmě aby Timovi nezacláněl nějaký jiný muž, tak tu máme čistě dámskou porotu, což je teda docela nezvyk. Všechny dámy jsme už někdy viděli jako hostující porotce, a proto jsem měla obavy, jestli dokážou utáhnout víc než jen jeden díl. No, nakonec to nebylo tak strašné, jak jsem čekala. Ale stejně: Kde je Zach Posen? Kde je Nina Garcia?

Objevilo se tu i další negativum – odsunutí rozhodnutí o tom, kdo soutěž opustí z poroty na mentory. K čemu tam pak ta porota vůbec je?

Pokud máte rádi Project Runway, tak dejte šanci i Under the Gunn. Když už váš moc nezaujme, tak poslouží alespoň jako výplň mezi sériemi.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Zkažená úča
25. července 2014
další názory k seriálu

Bad Teacher

Bad Teacher jsem sledovala současně se seriálem About a Boy. Chtěla jsem zjistit, jak se tvůrci obou seriálů poperou s přepracováním filmové (případně knižní) předlohy do seriálové podoby. Výsledek? Větší rozdíl už to být nemohl.

I když struktura obou seriálů je obdobná – hlavní hrdina udělá něco sobeckého, pak se na něj podívá dítě s výrazem ztraceného štěňátka a jako mávnutím kouelného proutku si hlavní hrdina uvědomí svůj odporný čin a upřednostní ostatní před sebou – tak u Bad Teacher to vyznívá tak nějak zoufale.

Pilot byl strašný, ale zároveň vypadal, že by seriál mohl směřovat trochu drsnějším směrem, s kontroverznějšími vtipy – prostě seriál, který je občas trapnější, než je žádoucí, občas úchylnější, než je tolerovatelné. Jenže to by tam nesmělo na každém kroku vystrkovat růžky morální ponaučení. Pak totiž moc nerozumím, jaké cílové skupině byl seriál určen.

Je docela problém, když nesnášíte hlavní postavu od prvního okamžiku, kdy se objeví na obrazovce. Ty její sexy přivřené oči, pootevřená pusa, to je něco tak strašného. Jasně, chápu, že to je přehrávání nejvyššího kalibru, ale taková Lilith z Femme Fatales to dělá taky a nepůsobí u toho jako nesympatická blbka. Na Meredith není sympatické vůbec nic. Kdyby to byla alespoň pořádná zlatokopka, která si hraje před bohatými muži na bezmocnou a hloupoučkou osůbku. Jenže tady je to naopak, ona tu hloupoučkou osůbku vůbec nemusí hrát, ona jí jednoduše je.

Vadilo mi i to, že si herci v podstatě zopakovali svoje předchozí role – Kristin Davis vystřihla Charlotte bez sexu a bez města, Sara Gilbert nerdovskou Leslie Winkle, Ryan Hansen svoje obvyklé týpky od dob Veronicy Mars.

Bad Teacher za moc nestojí, takže pokud seriál vynecháte ze svého watchlistu, tak o žádný seriálový hit nepřijdete.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
10 %
plakát
Bitten
29. května 2014
další názory k seriálu

Bitten

Nebudu to prodlužovat, a proto to nejdůležitější napíšu rovnou – na Bitten je špatně snad úplně všechno. Vydržela jsem tedy dokoukat celou sérii, protože co kdyby… Jenže co kdyby se nekonalo. Zbytek seriálu je naprosto stejný jako pilot, takže když vás nebavil pilot, tak věřte, že se to fakt nezlepší.

Když jsem přemýšlela, co napsat o jednotlivých postavách, tak mi došlo, že mi jsou všechny naprosto ukradené. To je podle mě to nejhorší, co se seriálu může stát – postavy, které vám jsou jedno. Když někdo z nich umře, tak prostě umře, nic zvláštního se neděje, protože vám zbydou další, stejně nezajímavé postavy s naprosto stejným výrazem ve tváři. O jedné se nicméně zmínit musím. Jestli měl být Clay romantickým hrdinou, který je vnitřně rozervaný, tak se to teda nepovedlo. Pro mě je to na jednu stranu psychopat, kterého bych rozhodně nechtěla potkat v temné uličce, a na druhou stranu jsem se nemohla přestat smát, když s tím svým podmračeným výrazem sděloval ostatním něco rádoby důležitého nebo si sundaval tričko. Mimochodem, na Clayovo sundavání trička by se tak krásně dala hrát nějaká chlastací hra.

Ani v Bitten se nelze vyhnout milostnému trojúhelníku. Chemie mezi jeho členy nefunguje – Elena nemá žádnou chemii ani s Clayem ani s Phillipem, ona ji nemá vlastně s nikým.

Já ani moc nepochopila celé to fungování smečky. Jak se vlkodlak stane členem téhle VIP smečky? Proč zrovna ona má právo rozhodovat o ostatních vlkodlacích, kteří nejsou jejími členy?

Seriál se strašně vleče, nebo spíš plazí. Pomalejší tempo by nevadilo, kdyby seriál přinášel zajímavé informace a zvraty, jenže ono se tam nic neděje. Vzít hezké lidi, nechat je párkrát svléknout, přidat digitální vlky, vážně na seriál nestačí. V seriálu chybí jakýkoli děj, a aby něčím zaplnili místo, tak se tam hlavní postavy občas promenádují naostro nebo mají sex. Pokud si totiž odmyslíte všechny ty nahaté scény a digitální vlky, tak vám moc nezbyde. Navíc docílit toho, že ty sexuální scény působí tak strašně asexuálně, to chce vážně talent:-)

Aby to neznělo až tak negativně, tak oceňuju, že se pokusili zpracovat téma vlkodlaků dospělejším způsobem – žádná střední škola, žádné první lásky, žádné smiřování se s nově nabytými schopnostmi. Všechny postavy už mají vybudovaný život, do kterého více či méně zasahuje jejich vlkodlačí podstata.

Překvapilo mě, že Bitten dostal další sérii, protože podle mě patří mezi ty horší seriály s nadpřirozenou tématikou. Takže další série už beze mě.

93 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
20 %
plakát
Láska ve hvězdách
29. května 2014
další názory k seriálu

Star-Crossed

Vyrostla jsem na Roswellu, takže když jsem viděla trailer na Star-Crossed, věděla jsem, že ten seriál musím zkusit. Už tehdy se mi sice moc nezdál ten integrační program založený na myšlence vybrat ze všech mimozemšťanů pár teenagerů a hodit je na střední školu, ale takové je prostě CW. U pilotu zafungoval faktor natěšenosti a vzhled Matta Lantera, protože jsem si z něj kromě Romana nic nepamatovala:-) Postupně jsem ale přestávala hypnotizovat Matta a začala si všímat nedostatků, kterých si mnozí všimli už dříve.

V seriálu mi dost vadí určitá nevyváženost dílů, kdy v jednom dílu se řeší milostný trojúhelník a v dalším vymazání lidstva z povrchu zemského. Naprosto stejná důležitost, že:-) Samozřejmě se seriálu nemůže vyhnout ani nešvar s oživováním zdánlivě mrtvých postav. Jak já tohle nesnáším.

Mimozemšťani bydlí v…kontejnerech? Na to, že Sektor má být nejstřeženější místo na Zemi, tak spíš připomíná holubník, žádný problém dostat se dovnitř a zase ven. Lidé za těch 10 let nebyli schopní odstranit nebo alespoň zabezpečit tu ztroskotanou vesmírnou loď? Atriánská sedmička má jenom čtyři členy? To mi připomíná 1. sérii Glee, kdy Santana, Brittany, Mike a Matt taky mohli jenom koukat a mlčet.

Tvůrci zkouší moji trpělivost s milostným příběhem – to je pořád "můžeme být spolu, nemůžeme být spolu, můžeme být spolu, nemůžeme být spolu" – a já na to fakt nemám, obzvlášť když se to každým dílem mění. U neustálých změn ve spojenectví hlavních hrdinů, které nevydržely víc jak jeden díl, už jsem skřípala zubama.

Herci už dávno mají svoje středoškolská léta za sebou a je to bohužel dost vidět. Řekněte mi, kde vypadají kluci ze střední tak namakaně jako Greg Finley? Je fakt k popukání koukat, jak Aimee hraje středoškolačku, když si pamatujete, že už kdysi dávno jednu v FNL hrála. Taky by měli vyhodit toho, kdo dělal Aimee make-up – vrásky, kruhy pod očima a růžově vymalované tvářičky – to je fakt děs.

Oceňuju, že se tvůrci snažili dát postavám nějakou hloubku a každý má nějaký příběh. To ale vážně nemůže být někdo normální, bez nějakého životního traumatu?

Jak už tady ostatní zmiňovali, tak Emery až děsivě připomíná Elenu z TVD, nejen vzhledově, ale hlavně chováním. Taky pořád neví, co by, pořád chce někomu pomáhat a všichni ji chtějí chránit. Roman je sice fešák k sežrání, ale kladnější klaďas už být snad ani nemůže. O Graysonovi snad nemá cenu se ani zmiňovat. Snad jen, že ten chudák Grey Damon zase hraje třetí kolo od vozu. Z postav mě tak asi nejvíc zaujali Julia a Eric. Tyhle postavy nebyly svázané tou epickou mezidruhovou láskou a nebyly si souzeny už od dětství a mohly si dovolit přidat do seriálu alespoň špetku humoru, který mu tak zoufale chybí.

CW u Star-Crossed předvedla to, co umí parádně, a to je hudba v seriálu, takže za tu plus. Taky se mi líbil způsob pěstování cypheru, tomu se říká recyklace:-)

Matt Lanter, Malese Jow, hudba a těch pár svítících vychytávek mi jednoduše k dobrému hodnocení nestačí.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
30 %
plakát
Plebs
29. května 2014
další názory k seriálu

Plebs

Plebs, aneb život nuzáků ve starověkém Římě. Seriál sleduje osudy dvou svobodných kluků Marcuse a Stylaxe, jejich otroka Grumia a jejich úpornou snahu zapadnout do víru velkoměsta. Kdybych měla Plebs přirovnat k nějakému současnému seriálu, tak mě hned napadá The Inbetweeners.

Ve své podstatě je Plebs velmi jednoduchý sitcom – Marcus se snaží zalíbit Cynthii, Stylax se snaží dostat někoho do postele a Grumio vždycky udělá něco hloupého.

Hlavní trojice tu řeší v podstatě běžné věci – jak se vecpat na orgie, jak se ulít z práce, jak se dostat přes hubatou otrokyni k sexy sousedce, jak sehnat jídlo zadarmo, jak přežít rodinné oslavy, prostě taková normálka. Kdyby byl děj situovaný do současného Londýna, tak by Plebs byl jen další z řady komedií o lidech kolem 20 let, kteří se snaží postavit se na vlastní nohy. Přidáním starověkých kulis tak seriál získal právě to něco, co ho dokáže odlišit od konkurence.

Všechny postavy jsou sympatické, ale nejlepší postavou je bezpochyby nicnedělající otrok Grumio. Ten ani nepotřebuje otvírat pusu, stačí jeho nenapodobitelný inteligentní výraz ve tváři:-) Taková lehčí variace na Baldricka. Z dalších postav určitě stojí za zmínku domácí, který se snaží vydělat všemi možnými i nemožnými způsoby, a rusovlasá otrokyně, která má víc rozumu než její paní. Ostatní jsou takové typické sitcomové postavy, které nijak nevybočují a plní svou úlohu.

Oblíbila jsem si scény, kdy si Marcus a Stylax dělají srandu z Waterboye/mana. Tyhle scény skoro pokaždé končí tím, že ten chudák řekne něco naprosto nevhodného a za ním stojí jejich šéfová. Taky se mi líbí, že herci na sebe reagují. Takže, když někdo z nich řekne něco vtipného, je vidět, že ostatní se smějí a ne že jen čekají na svoji repliku.

V epizodních rolích se tady mihne celá plejáda známých britských herců – Danny Dyer jako gladiátor či Adrian Scarborough jako kancelářský poskok.

Po dlouhé době je to pro mě sitcom, který mi sedl. Teda, ze začátku jsem byla docela v rozpacích, ale kvalita jednotlivých dílů má podle mě stoupající tendenci. Pokud přežijete občasný fekální humor (uznávám, že některé scény jsou vážně už za hranicí např. Grumio a nová tunika), tak ten zbytek není špatný a já se u téhle bandy naprostých lůzrů skvěle bavila.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Já a robot
31. března 2014
další názory k seriálu

Almost Human

Pilot Almost Human nasadil docela vysokou laťku, kterou si seriál bohužel nedokázal udržet. Sklouzl k epizodnímu řešení jednotlivých případů a ta naznačená hlavní dějová linka je úplně odsunuta do pozadí a v následujících dílech se k ní vrátí jen sporadicky.

Pokud bychom si odmysleli technologická hejblátka a svítící věcičky, tak Almost Human je klasickou buddy kriminálkou, kde do sebe hlavní hrdinové neustále rejpají, ale kdesi hluboko jsou ve skutečnosti nejlepší přátelé.

Co se týče herců, tak dokud si Karl Urban drží výraz "nenávidím celý svět", tak dobré, ale jakmile má zahrát nějakou emotivnější scénu, tak to trochu zavání průšvihem. Přesto si myslím, že byl pro roli Kennexe dobrá volba, protože v seriálu to není žádný vystajlovaný mladíček, ale chlap, co už má něco za sebou, což je pro mě u tohohle typu seriálu důležité.

Chemie mezi oběma herci funguje, jejich vzájemné špičkování je obvykle zábavné. A když si k tomu přidám holografické policejní pásky, sexboty, chromy, klony, tak je to fajn. Ale nahatého Kena v životní velikosti z hlavy už asi nedostanu:-)

Vedlejší postavy už tak zajímavé nejsou. Přijde mi, že všechny postavy z policejní stanice tam jsou jenom proto, aby tam byl taky někdo jiný než Kennex a Dorian. Do děje totiž žádným významnějším způsobem nezasáhnou. Samozřejmě, jak to teď bývá v kriminálkách zvykem, nesmí chybět potrhlý vědátor, v tomhle případě Rudy.

Nějak se mi nezdála finálová epizoda, která naprosto nenavazovala na předchozí epizody. Spíš mi to přišlo, že si FOX zase hrál s pořadím epizod, protože jesli tohle měla být plánovaná finálová epizoda, tak potěš koště.

A co je ksakru za tou Zdí?

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Dívka odjinud
31. března 2014
další názory k seriálu

Lost Girl

S Lost Girl je to těžké. V tomhle seriálu není nic dokonalé - nemá hvězdné osazenstvo, některé postavy vás budou vyloženě štvát, dějově je to občas bída, vizuál je dost laciný - ale když přistoupíte na to, že by to nemusely být vyloženě zápory seriálu, ale spíš jeho poznávací znamení, tak si ho možná i užijete. A možná taky ne.

Lost Girl je pro mě typický příklad nevyužitého potenciálu. Po pilotu jsem si říkala: „Sukuba. Konečně žádní upíři, žádní vlkodlaci, ale něco nového, něco, co tu ještě nebylo.“ Těšila jsem se na celý ten Fae svět, na boj světlých a tmavých Fae, Boino poznávání sama sebe a silné ženské přátelství ve fantasy seriálu. Ze sukuby jako hlavní hrdinky se dalo tolik vytěžit, ale to by se nesměl seriál změnit ve fantasy telenovelu.

V podstatě každá série načrtne docela zajímavou zápletku, která se ale v průběhu série rozmělní, aby ji nakonec zabily finálové epizody. Snad ani jeden finálový díl se nepovedl. Pokaždé přinesl většího a hrozivějšího zloducha, který ale nedokázal naplnit očekávání a ze kterého se vyklubal strašný tragéd.

Postava Bo mi není zrovna sympatická, což je u hlavní hrdinky docela problém. Já prostě ten sex-appeal Anny Silk nevidím. Tvůrci a já máme zřejmě dost odlišný názor na význam slova sexy. Bo je hezká, charismatická, ale sexy prostě není. A když je na sexualitě Bo založený celý seriál, tak to pro mě moc nefunguje. Vím, že byla Anna během natáčení těhotná, ale tvůrci to mohli zakamuflovat lépe, něco ve stylu Lilly v HIMYM. Ne, tady na to šli jinou cestou. Celou dobu dělají, že si diváci nevšimnou objemnější herečky. Pořád ji navlíkají do oblečků, ze kterých ji pomalu vypadávají prsa a u kterých má člověk pocit, že na ní musí zákonitě prasknout. Anna tak nevypadá sexy, ale spíš tlustě, obzvlášť vedle ultraštíhlé Ksenie Solo.

Milostný trojúhelník Bo-Lauren-Dyson je vlastně nejzajímavější částí seriálu. Jenže taky nedokážou udržet nějakou dynamiku a ty vztahy se vytrácejí. Dyson už tam je snad jen ze setrvačnosti, trošku ho chlapce vykastrovali a je to škoda. No, alespoň že se pořád nepromenáduje bez trička jako snad všichni vlkodlaci. Lauren je Lauren, přechytralá nudná doktorka, která všechno ví a všechno zná. Toho malého skrčka z baru nemůžu vystát. Jedinou postavou, která mě baví celou dobu, tak zůstává Kenzi. I když se navenek tváří jako drsňačka, tak do seriálu vnáší lidskost, vtip a nadhled. Taky mě baví Tamsin, která tak nějak samozřejmě působí jako sexy badgirl, o což se Bo stále zoufale snaží a vůbec jí to nejde. Teď už tedy neměla výraznější dějovou linku a už bohužel není úplně tou mrchou, se kterou musí ostatní chtě nechtě spolupracovat, přesto ta postava má něco do sebe. Mnohem radši než světlé Fae mám tmavé Fae – Vexe a Morrigan. Všechny tyhle postavy totiž přinášejí určité odlehčení, které seriál dost potřebuje.

Scénář seriálu je takový jednodušší:-) Za všechno podezřelé může vždycky Fae, a že těch Fae je fakt hodně, takže tvůrci můžou vytvářet nové a nové postavy snad donekonečna stejně jako v Grimm. Vizuálně je vidět, že je to z levnějšího kraje. Zápletky jsou průměrné, určitě by se z nich dalo při troše snahy vytěžit víc. Přijde mi, že každá série je horší než ty předcházející. Ve čtvrté sérii se tak svět Fae rozpadá na kousky. Dějové linky nedrží pohromadě, dobré nápady jsou pro jistotu utnuty už v zárodku, postavy se chovají divně, o nějakém vývoji nemůže být řeč.

Lost girl tak není ničím výjimečný seriál, ale vůbec bych ho nezatracovala. I přes všechna ta negativa, která jsem tady vyjmenovala, a že jich nebylo málo, Lost Girl má svoje lepší chvilky a v těch se bavím. Takže proč na Lost Girl stále ještě koukám? Z několika důvodů: zaprvé, jsem shipper páru Kenzi-Hale, což teď tedy asi nadobro padlo:-( Zadruhé, mě ten svět Fae ještě pořád láká a zatřetí, seriál obsahuje plno popkulturních odkazů a umí interpretovat některá zaběhnutá klišé s až neskutečnou nadsázkou.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Rewind
31. března 2014
další názory k seriálu

Rewind

Snažím se nehodnotit seriál hned po pilotu, ale když je jenom ten pilot, tak to prostě jinak nejde:-) Takže po zhlédnutí Rewind se vážně nedivím, že zůstalo jenom u toho pilotu.

Rewind je totiž strašně nudný a nezajímavý. Vůbec ničím nedokáže překvapit a z pilotu je zřejmé, že by takhle vypadal i zbytek série. Výběr herců taky nebyl zrovna příliš šťastný.

Co se týče postav, tak víc klišé asi přidat nemohli. Takže tu je hlavní hrdina s traumatem, jeho nejlepší kamarád, milovaná manželka, potenciální milostný objekt, banda vědeckých pošuků a tvrďák z armády, který samozřejmě háže kladným hrdinům klacky pod nohy. Prostě hlavní hrdinové vždycky zachrání situaci. Tahle jednoduchost možná fungovala za časů Stargate, ale v současnosti tyhle černobílé postavy prostě nemají velkou šanci na úspěch.

Mám ráda seriály o cestování časem, ale tady ten příběh je dost naivní. Dialogy jsou otřesné. Na těch hercích je občas vidět, jak ten text horkotěžko loví v paměti, a tu následnou úlevu, když si uvědomí, že to řekli přesně tak, jak měli:-)

Ani nelze říct, na koho měl být tenhle seriál cílen. Jestli na mladší publikum, tak tam není dostatek hezkých lidí:-), jestli na starší, tak je to zase moc jednoduché a přímočaré. Takže tohle dílo nemá nic, čím by mě dokázalo zaujmout.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
30 %
plakát
Ve službách FBI
28. února 2014
další názory k seriálu

White Collar

White Collar je trochu odlišný kriminální seriál, který se místo na vraždy soustředí na padělání, podvody, krádeže umění a jiné "umělečtější" zločiny.

Už od pilotu jsem byla ze seriálu nadšená, a i když moje nadšení postupně opadlo, tak White Collar stále patří mezi moje srdcovky. Už si snad ani nedovedu představit, že bych se nepotkávala s Nealem, Mozziem, Peterem nebo s ostatními. Je vlastně jediným z trojice seriálů White Collar-Castle-The Mentalist, u kterého jsem vydržela, a jsem za to ráda. I když se jedná o kriminálku, tak je pro mě skrz naskrz nabitá pozitivními emocemi. Žádné mrtvoly, žádné zbytečně násilné scény, žádné depresivní řeči. Navíc jako bonus Matt Bomer:-)

Není to vyloženě seriál s případem týdne. Poměr mezi osobními životy hlavních hrdinů a jejich kriminálními případy je tak akorát vyvážený. Postavy tak nejsou zaseklé na jednom místě bez možnosti dalšího vývoje, ale zároveň nejsou opomenuty ani zajímavé kriminální zápletky.

Neal a Peter tvoří výborný tým. Jsem vážně ráda, že White Collar opustil tolik oblíbený model – rozpustilý fešák vs frigidní agentka/policistka. Ta dynamika je pak úplně jiná, pořád se čeká, ne zda, ale kdy se hlavní postavy dají dohromady, což ve White Collar nehrozí. Líbí se mi to, co mezi sebou mají - ten vztah založený na vzájemné důvěře, ale i podezření. A i když nejsou spolu, tak ví, že se jeden na druhého mohou spolehnout. Bohužel zatím poslední 5. série tu dynamiku mezi nimi docela zásadním způsobem mění a podle mě ne zrovna dobrým směrem. Uvidíme, s čím přijde další série.

Neal je okouzlující podvodník, který vedle Petera pomalu dospívá. Peter je zodpovědný agent FBI, který sice není tak okouzlující jako Neal, ale svojí inteligencí mu šlape na paty, a kdyby nebyl tak čestný, tak by z fleku mohl s Nealem pracovat na druhé straně zákona. Zbytečně se tu nepředstírá, že jeden druhého nesnáší a že si teprve časem vypracují vzájemný respekt. Respekt mezi nimi je už od začátku.

Ani ostatní postavy za hlavní dvojicí nezaostávají. Každý z nich má svůj příběh, svoji roli v týmu a ani jeden z nich není nějakým způsobem vnitřně pošramocený. Peter má své zázemí ve své manželce Elizabeth, jejich manželství může chvílemi působit až odporně dokonale:-) No, a Neal má Kate, Alex, Saru, Rebeccu…:-) Ani Diana a Jones v seriálu nejsou jenom na okrasu.

Mojí nejoblíbenější postavou je jednoznačně Mozzie, malý plešatý paranoidní kriminálník. Snad všechno, co tahle postavička vypustí z pusy, je perla. Jeho interakce s ostatními postavami – obzvláště agenty FBI – je k popukání. Mozzie do seriálu přináší takový jemný humor a optimismus.

Pokud tedy máte rádi světlejší kriminálky s vtipem, tak je pro vás White Collar tím pravým.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Ospalá díra
28. února 2014
další názory k seriálu

Sleepy Hollow

Po pilotu to vypadalo, že se seriál bude ubírat směrem k jednomu hlavnímu záporákovi a informace o něm se budou odkrývat postupně. Časem se to změnilo na schéma jeden malý záporák – jeden díl, ale nezapomínalo se ani na hlavní dějovou linku s Molochem.

Příběh je plný náboženských motivů, odkazů na americkou válku za nezávislost, pekelných bestií a čarodějnic. Nebudu zastírat, že jsem neměla strach, že se ze Sleepy Hollow stane druhé Zero Hour, kdy tvůrci na sebe vrší jednu záhadu za druhou, až se do toho všeho zamotají a drama se nezáměrně změní v komedii. To se naštěstí nestalo a ze Sleepy Hollow se vyklubala dost chytlavá hororová fantasy záležitost, protože si i v té vážnosti dovede uchovat alespoň špetku humoru v podobě Ichaboda, který se neustále diví moderním vymoženostem.

Hlavní postavy jsou vesměs sympatické. Líbí se mi, že se vztah Abbie a Ichaboda drží zatím jenom na úrovni přátelství. Doufám, že do dalších sérií se nám nezmění na milostný trojúhelník Abbie-Ichabod-Katrina. A propos Katrina, někdy se mi zdá, že si s ní tvůrci neví rady a snaží se ji násilím nacpat snad do každého dílu, a to i když je tam naprosto zbytečně. To samé se dá říci i o policejním kapitánovi Irvingovi. Tak nějak jsem doufala, že se mezi ním a Jenny vyvine nějaký vztah a oni mu tam narvou rodinku.

Co mě teda vytáčí, je ta lehkost, s jakou nacházejí několik století skryté věci, mapy a jiná důležitá vodítka. Celé město je podkopané podzemními chodbami, o kterých vůbec nikdo nic neví, aby se záhy ukázalo, že o démonech ve Sleepy Hollow ví snad půlka Ameriky. Docela mi vadí i ta urputná snaha o vyváženost, takže tu je snad od každé rasy, pohlaví nebo handicapu zastoupena nějaká postava. Vyznívá to tak nějak zvláštně.

Nemůžu říct, že by mě finále nějak extra překvapilo. Přesně něco takového jsem čekala, ale i tak mě konec navnadil na další sérii. Ke Sleepy Hollow jsem přistupovala s nedůvěrou, o to víc jsem byla překvapená, jak mě seriál bavil.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %