avatar uživatele

emma53

off
JménoJana
Věk
BydlištěMaledivy
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky emma53
plakát
Poslední nepřítel
18. července 2014
další názory k seriálu

Last Enemy, The

Po zkouknutí mě jímá děs, že je něco takového možné, ale vůbec není těžké tomu uvěřit. Byla jsem nadšená hereckým obsazením a to především křehkou, ale odhodlanou Yasim, kterou hraje ne moc známá Anamaria Marinca a samozřejmě Benedictem, který mě k této další britské minisérii se sci-fi podtextem přilákal a vedl si bravurně jako ostatně vždy. Scénář sice malinko pokulhával, takže jsem párkrát nevěřícně kroutila hlavou, ale v konečném verdiktu musím uznat, že The last enemy mělo bezvadnou atmosféru a napínavé to bylo do poslední minuty, takže tenhle seriál i přes některá negativa moc ráda doporučím.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Zločin
18. července 2014
další názory k seriálu

Forbrydelsen

Je to opět jeden z velmi vydařených seriálu ze severské kinematografie. Sarah Lund s Janem Mayerem byla moc sympatická volba a ostatní herečtí protagonisté rozhodně nezůstali o nic pozadu. A navíc seveřani zkrátka umí navodit tu správnou ponurou atmosféru, která se linula celým dějem. Místy zajímavě propletené, někteří podezřelí odpadají, aby je vzápětí nahradili jiní, takže nuda to rozhodně nebyla a co určitě chválím, je skvělý český dabing. Finální část byla asi nejzajímavější a možná pro mnohé příjemným, nečekaným zakončením první série. Měla bych jen dvě menší připomínky, kde se jedna tak trochu týkala Sarah. Nemohu si pomoct, ale chvílemi mně připomínala svou přílišnou emancipovaností Julii Lescotovou z francouzského seriálu, ale to byla jen malá vada na kráse. Ale i tak to byl pro mě další moc příjemný zážitek letošního roku.


Forbrydelsen - 2012

Po čtvrtém díle jsem nadšená, rozjezd byl výborný, každý díl vás maximálně navnadí na zhlédnutí dalšího dílu a to je obrovským plusem. K Lundový mně Nikolaj jako parťák taky sedne skvěle a co mě osobně těší, je fakt, že na mě Sarah už nepůsobí jako Lescotka i když adrenalinu má stále plnou kapsu, ale je to konečně taky trochu žena.........
Tak a je konec zřejmě poslední série Zločinu a nebo taky ne a budeme překvapení dalším pokračováním. Celé vyšetřování a anabáze , které s tím souvisely jsem hltala zhruba do poloviny devátého dílu a tam se to seklo nejen nelogickým jednáním policie, kdy už bylo jasné, kdo je vrah, ale ani osobní život Sarah mi tam vůbec neseděl. Možná to mělo svůj význam k pochopení jejího závěrečného jednání, ale to už bylo něco na sílu, alespoň já to tak cítila. Ale přesto musím než souhlasit s tím, že Dánsko se ve světě seriálů, potažmo filmů jako takových, rozhodně neztratí

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Most
18. července 2014
další názory k seriálu

Seveřané nezklamali

Ačkoliv nechci, tak srovnávám trochu s Wallanderem, kde bylo nesporně velkou výhodou, že v každém dílu šlo o jiný příběh, takže jsem se neztrácela. Ale když se oprostím od srovnávání, tak tady jsem měla krizi asi v polovině pro přílišnou překombinovanost a pár nelogičností, ale to se během tří dílů vysvětlilo a ve finální části napětí bezvadně vygradovalo.
Klobouk dolů před Sofiou Helin, která hrála skvěle policistku Sagu, navíc se syndromem pro mě neznámé nemoci a projevující se opravdu velmi zvláštním způsobem. Kim Bodnia za ní sice trochu pokulhával, ale alespoň jeden z nich byl v uvozovkách normální.
Jinak vizuálně je to nádhera a letecké pohledy na Malmö, nebo Kodaň se spojujícím mostem mezi Švédskem a Dánskem nemají chybu. A o titulkovém songu ani nemluvě.

Tak mám za sebou i druhou sérii a musím konstatovat, že jsem nadmíru spokojená, protože byla ještě o level parádnější než ta první.
Mimo jiné klady jsem si vysloveně vychutnávala Sagu (ta je k nakousnutí) s Martinem, kterému se tady také dostalo daleko víc prostoru pro svojí postavu. Jejich dialogy byly příjemným a někdy prima úsměvným kořením.
Zkrátka dokonalé, bezchybné, takže za sebe můžu napsat, že s otevřenou náručí přivítám třetí sérii, protože ten téměř provokativní závěr druhé série po ní přímo prahne.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
79 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Město divů
18. července 2014
další názory k seriálu

Vizuální retro pochoutka

Nádherná vizuální podívaná, skvěle vytvořená retro atmosféra, krásní muži, pochopitelně v čele s Ikem (J.D.Morganem), krásné ženy, super bouráky a i když dějově to klouže trochu po povrchu, tak po zhlédnutí celé série musím konstatovat, že mě to nakonec chytlo a krásně se na to dívalo, takže pokračování vítám. Jako odpočinkový seriál určitě doporučuju.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Broadchurch
18. července 2014
další názory k seriálu

Pokračování bude vítané

Příjemná a pohodová krimi série se sympatickou, velmi dobře vybranou ústřední dvojicí, která pátrá po vrahovi Dannyho a kde se stává podezřelým téměř každý z místní komunity. Výborná Olivia Colman, kterou znám už z jiného filmu, kde byla taky skvělá a vynikající David Tennant, který zraje jak víno a o kterém jsem vůbec nepochybovala. Kdo ho jako herce nezná to může dost těžko posoudit, ale třeba v seriálu Single Father předvedl, jakým je dobrým hercem a už se těším na jeho další počin.
Co se tvůrcům povedlo, bylo i to, že všechny důležitější osoby z Broadchurch, které se nějakým způsobem ocitli mezi podezřelými, byly moc dobře vykreslené a postupně vyplouvaly na povrch i jejich temnější stránky života.
Závěr byl nad očekávání výborný i když ten tříminutový konec už tam nemusel být.jinak jsem byla nadmíru spokojená.
Jako velký bonus považuji i velmi příjemný vizuál a atmosféra vzájemné nedůvěry byla taky skvělá. A je to Anglie, pro tu mám slabost, to neodbourám, takže se už těším na druhou sérii.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Komplicové
18. července 2014
další názory k seriálu

Inside Men

Další krimi minisérie z Británie a opět velká spokojenost. Chválím za výběr tří hlavních herců a za skvělé vykreslení jejich rozdílných charakterů. Drama, kde ani tak nešlo o loupež samotnou, jako právě o postupné odkrývání povahy každého z této trojice, kde k tomu výborně napomohlo i prolínání časových rovin před a po loupeži. Za lepší považuju třetí a čtvrtou část, ale přece jen ten poslední puntík nebyl až tak podle mých představ a možná bych uvítala klidně i pokračování. Steven Mackintosh v roli Johna hrál svou proměnu velmi dobře, svého svým způsobem citlivého Chrise zahrál Ashley Walters taky bezvadně, ale stejně mně byl nejsympatičtější pár Marcus v podání mého oblíbence Warrena Browna s Ginou. Seriál, který rozhodně stojí za vidění.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Pád
18. července 2014
další názory k seriálu

Velmi příjemné překvapení

Mně se na Britech líbí, že v pravý čas dokáží přijít s něčím trochu odlišným a v tomhle případě se jedná o thrillerový žánr a navíc s psychologickou příchutí.
Hned od začátku totiž víme, kdo je vrahem a záleží jen na nás s jakými vnitřními pocity se vyrovnáme k muži dvou tváří, téměř vzorným otcem rodiny, ale který je současně i psychopatickým, sériovým vrahem. Jamie Dorman umí nastavit oboje kukadla dokonale. Myslím, že si tu roli docela užil, obzvlášť po boku zcela excelentní Gillian Anderson v roli Stelly Gibson, protože mimo jiné sledovat její tvář a výraz jejích očí, zabírané kamerou většinou velmi zblízka, bylo téměř fascinující a věřím, že mužskému oku i pohled na její stále krásnou vizáž bylo přímo potěšením lahodící oku.
Je vidět, že tvůrci si nejen výborně poradili se scénářem, ale i s celou atmosférou filmu, která byla znepokojivě mrazivá až do naprostého závěru a to nemluvím o precizním psychologickém vykreslení hlavních postav.
A to, že jsem téměř deprimovaně vzdychala, čekajíc na každý další díl svědčí o celkové kvalitě The Fall, alespoň já to tak vidím.

Závěr je natolik zajímavý, že přímo vybízí k dalšímu pokračování, což by mě nesmírně potěšilo.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
V odborné péči
18. července 2014
další názory k seriálu

Skvělá změna

Ale nevím, jestli ta pětihvězda není za to, že jsem mohla pravidelně docházet za charismatickým Gabrielem :-) Neotřelé, originální, velmi dobré herecké obsazení a i když bych každou sérii zřejmě hodnotila trochu jinak, nemohu si pomoct, celkový dojem byl nadprůměrný a v mnohém poučný, chcete-li inspirující. Takový psychologický, skvělý dialogový koncert pod jednou střechou.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Dates
18. července 2014
další názory k seriálu

Dates

Něco málo přes dvacet minut je tak akorát na malé odpočinkové epizody (třeba ke kávě) ze života lidiček, hledajících lásku, mnohdy sami sebe, komunikujících na různé úrovni s jejich věrohodným a nebo naopak nevěrohodným vyprávěním o sobě. Rande naslepo je docela zajímavý a neotřelý počin u kterého si odpočinete a na který se příjemně dívá.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Southcliffe
18. července 2014
další názory k seriálu

Southcliffe

Nečekala jsem tak silné, sice fiktivní, ale zcela reálně působící drama. Mně se při sledování Southcliffe například vynořil v mysli okamžitě Breivik z Norska a tam bylo těch obětí o hodně víc. Ale naplno jsem se chytla až po druhém díle a trochu jsem zápolila s prolínáním časových linií, to se upřímně přiznávám.
Tvůrcům se ale skvěle podařil ponor do pocitů a psychiky lidí, kterých se masakr nějakým způsobem dotknul, jak těch pozůstalých po tak příšerné události a nebo tady v tom případě i televizního reportéra, který se tam narodil. Možná by neškodilo věci, trochu víc rozvinout Stephanovu postavu například ohledně jeho mládí. Silně emotivně na mě zapůsobil Andrew v podání Eddieho Marsana, který zahrál otce zavražděné Anny maximálně věrohodně. A Shirley Henderson, moje oblíbená herečka už z filmu Zkrocení zlé ženy, tak té role Clarie sedla jak přišitá na míru.
Celkově to bylo po herecké stránce vynikající. Studená, mokrá a temná atmosféra celého městečka ještě víc umocnila ten smutek a beznaděj.
A konec byl přesně takový jako sám život, když se něco tak strašného stane.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %