avatar uživatele

mysan

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele mysan
plakát
Pravěk: Nový svět
1. března 2018
další názory k seriálu

Takhle to nefunguje

Už to tak vypadá, že co nemá nálepku americké nebo kanadské produkce, to si ji zaslouží. Jako příklad lze zmínit IT Crowd nebo předělávku resp. bohapustě přetočení filmu REC. Vše, co není "americké" a zaznamená úspěch automaticky neaspiruje na to, aby to amíci a jejich severní sousedé zkoušeli udělat líp.

Původní Primeval sice taky nebyl bůhvíjaký seriál, ale nezaměnitelná stopa britské produkce tam byla patrná. Skvělý herecký počin Bena Millera alias věčně nakrknutého a ironického šéfa, jakoby podtrhoval onen britský humor. A tak to mělo zůstat.

I když taktovku nad seriálem držela Amanda Tapping či Martin Wood (Hvězdná brána), seriál nedosáhl kvalit svého předchůdce. Ani nemohl.

Herecké výkony nebyly vyloženě špatné, ale herecké obsazení prostě nezaujalo. Když v původní verzi Ben Miller nikdy nezklamal, museli takovou postavu použít i zde. Geoff Gustafson v roli Kena Leedse se toho však zhostil poměrně dobře. To byl však jediný charakter, který mi více utkvěl v paměti. K ostatním "hrdinům" jsem si během seriálu žádnou vazbu nevytvořil - a to je chyba, která postihla nemálo diváků a znamenala konec seriálu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Firefly
1. března 2018
další názory k seriálu

Nedoleštěné zlato

Je zajímavé hodnotit seriál 15 let po jeho natočení. V té době by asi působil daleko lepším dojmem, ale ani dnes nelze říct, že by byl vyloženě old school.

Mix postav je velmi mile nakombinován, ale přeci jen manželské/nemanželské duo Washe a Zoe mi zde moc nesedlo. Ne že bych nebyl na černošky, ale scény se Zoe mi přišly nejslabší.

Jaký byl prapůvodní záměr Josse Whedona a jestli měl vymyšlený nějaký hlubší děj, to se už nedovíme, ale i to málo, co bylo natočeno, bylo netradiční, atypické....a hlavně dobré.

Zas tak dobré, jaké je zde hodnocení seriálu, to ale nebylo. Začátek je fajn, uvede člověka do děje a vykreslí mu +- prostředí, ve kterém se svět Firefly odehrává. Divák si zvykl, že první díly jsou takové spíše rozjezdové, pak přichází taková šedá výplň a na konci hurá do akce a rozuzlení. Tak to bylo i zde, po prvních pár dílech, kdy Joss nasadil vysokou laťku, kvalita dílů lehce upadla a nebýt dobře napsaného scénáře a dialogů, byly by některé díly vyloženě nudné.

Nicméně jak už jsem psal, kdyby byl seriál o dost delší, možná by tyto slabší díly nepůsobily tak okatě.

Každopádně za netradiční námět, kvalitní výběr herců, dobře napsaný scénář a poměrně dobře ukončující film se dá hodnotit tak za 70%. Ty slabší díly nedovolí dát víc.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Pravěk útočí
22. ledna 2018
další názory k seriálu

Opravdu útočí pravěk?

Myšlenka, že naši zemi ohrožují pravěká monstra, je docela lákavá. A první díly jsou opravdu spíše o tom, ukázat divákovi, které potvory kdy žily.

Když se hned zpočátku překousne fakt, že jde o britskou produkci (tedy rovnou můžete svá očekávání snížit), pak se seriál rozjíždí velmi povedeně. První zádrhel nastane rovnou při skončení první sezóny a začátku druhé. Najednou, jako by šlo o úplně jiný seriál. To samé při přejití z druhé sezóny na třetí. Ale tyto tři série byly ještě zlatým hřebem oproti tomu, co přinesla čtvrtá a pátá. To byla vyloženě nuda, kterou zachraňovala snad jen Jess.

Když se k tomu přičte neustálé měnění hlavních postav, což nemusí být zákonitě problém, ale zde to problém je, a velký. Stávající gardu nahrazují novými aktéry, kteří však ve vás nezanechají žádné emoce a jsou neslaní nemastní.

No a světe div se...ano, seriál opět končí otevřeně.

40%, ale ok, jsou to britové, tak 50%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Odyssey 5
22. ledna 2018
další názory k seriálu

Nedokončené dílo

Myšlenka totálního vyhlazení lidstva, kdy přežije jen partička vybraných lidí, která si zrovna lítá na orbitě a dostane šanci této zkáze předejít, byl tím hlavním důvodem, proč jsem se na seriál začal dívat.

A vskutku, začátek seriálu napovídal, že to bude fajn podívaná. O napětí nebylo nouzi. Jak se však dál prokousáváte dějem, napětí opadá, až nakonec není žádné, protože víte, že sledujete poslední kapitolu seriálu a otázek máte stále mnoho.

Seriál je kvalitativně poplatný době, kdy se natáčel. Žádné super efekty čekat nelze, ale to byste přehlédli...pokud by se vám dostalo alespoň toho finále...ale nedostane.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Láska ve hvězdách
27. října 2017
další názory k seriálu

Stejný a přesto jiný

Je evidentní, že měl seriál nakročeno k pokračování, ono už je to takový evergreen dnešních seriálů. Nevíme, jaký bude mít úspěch, tak radši natočíme míň a necháme si vrátka otevřená, kdyby to náhodou trhák byl.

Nechali je pootevřená i zde, ale na rozdíl třeba od Invasion, které má 22 dílů, je tato stopáž absolutně ideální pro udržení napětí a svižnost děje.

Když člověk odhlédne od témat, která byla v té či oné míře použita v jiných ufo-human seriálech, tak to je rozhodně počin, na který se vyplatí podívat.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Invaze
16. října 2017
další názory k seriálu

Invaze aneb když se žádná nekoná

Někteří zde hodnotí, že první půlka seriálu je nudná a rozjede se to v druhé půlce. No já hodnotím přesně obráceně. Je pravda, že neustálé přetahování o to, kdo, kdy a proč bude hlídat děti, časem docela omrzí, ale to hlavní, a to napětí, zde nechybí. Po polovině však seriál nabere zcela jiný směr a napětí z první půlky je fuč.

Jestli měla mít první série víc dílů nebo měla být druhá série, určitě by se hodila, protože jsme se vlastně za celou dobu nedověděli to hlavní. CO jsou zač?

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Dominion
8. března 2017
další názory k seriálu

Když nedostanete to, co očekáváte

Problém celé věci netkví v tom, že by byl seriál vyloženě špatný / nudný, to ne, problém tkví v tom, že u většiny popisků seriálu se dočteme, že andělé bojují proti lidstvu.

Hned jsem si představil, jak by takové boje mohly vypadat a čekal jsem zajímavou řezničinu, která tu ještě nebyla. Lidé proti andělům...kdo vyhraje? Na film jsem se předtím podíval a již konec toho filmu byl takový divný.

Namísto toho ale divák vidí, že by andělé mohli smést lidstvo během pár sekund, kdyby se jim chtělo, a spíše než o nějakou válku, jde o intrikování. Dobré intriky jsou kořením každého seriálu, ale pokud chceme vidět VÁLKU MEZI NEBEM A ZEMÍ, pak je intrikování o moc mezi prostými lidmi na škodu. Jo kdyby byl seriál postaven resp. popisován jinak, budiž, ale já jsem fakt čekal mlatu, které se mi nedostalo.

Seriál končí otevřeně, ok no, teď snad všechny seriály končí otevřeně, protože nikdy domovské stanice neví, zda budou mít cash na další díly nebo ne.

Sumasumárum 70% za Anthonyho Heada a za některé fakt pěkné kousky (herečky) v seriálu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Nebezpečná identita
30. ledna 2017
další názory k seriálu

Neuvěřitelná show

Docela nemohu pochopit, jak tento seriál nemohl mít sledovanost. Málo nahoty, sexu, úchylností jakožto hlavní atributy pro nynější seriály, které táhnou? No ale ten samotný děj!

Je to seriál, který aspiruje spíše na oslovení dámského publika, ale není to žádná slaďárna. Má to zápletku, napětí a i když jsou jistá místa, kde divákovi nastíní nějaký problém a odpovědi se mu dostane třeba až po deseti dílech, přičemž některé souvislosti už vám vyprchají z hlavy, tak není o zvraty v ději nouze a ani jeden díl vás vyloženě nezklame.

Hodně nadějných seriálů končí, protože své esa vybouchají předčasně nebo se z původně nadějného jasného děje stane docela překombinovaná akce jako v případě Hrdinů nebo ještě hůř seriál nevyvrcholí, ale spíše vyprchá a dojem z něj je nakonec takový neslaný nemastný. To však není tento případ.

Zde se podařilo skloubit skvělý námět, zajímavé a krom Michelle i neokoukané dobré herce, seriál baví a poslední díl je vskutku vševysvětlující a napínavý. Samozřejmě sice končí otevřeně a některé otázky měly být zodpovězené v případné druhé sérii, ale to hlavní se rozuzlilo, takže to nakonec až tak na překážku není. Jen kvůli nepokračování seriálu dávám za 90%, pokud by i druhá série měla podobný ráz a celý děj se uzavřel, byl by to aspirant na stovku.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Uneseni
5. listopadu 2016
další názory k seriálu

Unesen...ale jen první polovinou seriálu

Tento seriál mě velmi rychle pohltil. Většinou je člověk u ufo sci-fi napínán, jak ti mimozemšťani vypadají, tady to víme prakticky hned. Takže karty se vyloží na stůl poměrně záhy. Nicméně tu nejde o to, co jsou zač, jak vypadají, ale co chtějí.

Seriál atypicky prostupuje skrz 4 generace, což je zajímavá myšlenka, která má své výhody, bohužel i nevýhody. První dvě generace (cca 1.-5. díl) byly famózní. Hodnotil bych tak za 90%. Skvělý úvod do děje, nádherně vykreslené dobové reálie a hezky se rozjíždějící děj. Zde člověk musel dávat pozor, jelikož sem tam seriál přeskočí o pár let dopředu a najednou vidíme jiné herce. I tak se nám ale autoři snažili dávat vždy nějaké vodítko, abychom věděli rodinné vazby, kdo je kdo. Občas to nebylo lehké, ale dalo se. Co je však důležité...zde napětní gradovalo, rostlo a osudy jednotlivých postav byly dobře vymyšleny. Taky skoro každá postava měla svůj časový prostor. Co je však nejpoutavější na těchto prvních pěti dílech, je fakt, že zde vidíme prvky náhlého překvapení. Jako by se Hra o trůny inspirovala zde.

Ve druhé polovině seriálu už mimozemšťany tak často nevidíme, některé osudy postav jsou velmi ochuzené (třeba Jacob). Začínal jsem mít blbý pocit, že konce nebude tak epický a měl jsem pravdu. Co prvních pět dílů začalo, nedokázalo dalších pět dílů proměnit ve strhující podívanou. Nebudu prozrazovat finále pro ty, co seriál neviděli, ale nenadchlo mě to. Končí to v podstatě otevřeně, cíl mimozemšťanů možná splněn, ale pak si člověk řekne, co proboha dělali těch cca 50-60 let? Vždyť by se jejich cíl dal splnit za pár let při množství unesených lidí. A hodně dalších takových drobností lze najít. To ale vychází z podstaty, jak vměstnat do deseti dílů tolik generací.

Nakonec tedy kvůli nudnějšímu konci hodnotím za 70%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Ajťáci
1. listopadu 2016
další názory k seriálu

Zkusili jste to zapnut a vypnout?

...nejčastější hláška v seriálu.

Přenést britský humor na prostředí IT bylo velmi zdařilým tahem Grahama Linehana. Opět zde byl použit formát typu "najdi crazy trojici", která při smíchání vytvoří výbušnou a zábavnou atmosféru /jako u Black Books/.

Bohužel mi to připadá, jako by drtivou většinu humoru vytřískali na první sérii, která mi taky přijde nejlepší. V dalších sériích už to tak slavné nebylo a taky už ani tak nešlo o věci okolo IT, ale spíše o to, smíchat charakterové vady protagonistů a uvařit z toho "srandu". Hodněkrát celý děj směřoval k jednomu většímu gegu, ale těch menších, kterých bylo v první sérii hodně, těch ubylo.
Celé to završuje poměrně zdařilý film.

Určitě skvělý seriál, který vás dostane hned svou první epizodou. U té jsem poprvé brečel smíchy. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
1/3
123