avatar uživatele

liskulka.lida

off
JménoLískulka
Věk
BydlištěJižní Morava
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/lidka.liskulka
Poznámka
Názory uživatelky liskulka.lida
plakát
Liga mužské moudrosti
28. prosince 2021
další názory k seriálu

Burani vs feministky

Prve napíšu, že hodnotím po pilotním dílu. Na další už se opravdu dívat nechci.
Těšila jsem se na nějaký nadhled a přidanou hodnotu jako u seriálu Most.
Dostalo se mi jen buranství.
Seriál si vytkl za cíl naštvat feministky a podkuřovat boomerům, kteří se děsí toho, že by jednou ženy mohly být brány stejně vážně, jako oni. A vzhledem k tomu, že v Česku je obrovský nepoměr mezi boomery a feministkami, seriál bude mít určitě obrovský úspěch.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
10 %
plakát
Příběh služebnice
28. září 2017
další názory k seriálu

Němý výkřik

"Spala jsem, a tak jsme to dopustili. Když obsadili Kongres, nevzbudili jsme se. Nevzbudili jsme se, ani když obviňovali teroristy a měnili ústavu. Teď jsem vzhůru."
Ten příběh. Ze začátku si říkám, že by se to stát nemohlo, ale je to tak blízko. Je to tak skutečné. Co je naše svoboda? Může skončit lusknutí prsty a rázem se stát "služebnicemi", což je načančaný výraz pro sexuální otrokyně. I když ne úplně. Spíš pro živé inkubátory.
Z venku všechno vypadá krásně. Ideálně. Zvýšená porodnost, zlepšení životního prostředí. Z blízka vidíme tyranii, která k tomu vedla, znásilňování, zabíjení, mučení. Jen vlivní můžou obcházet zákony, které sami psali.
Nevím, co mě ohromilo víc. Jestli příběh celého seriálu nebo jestli vynikající herecké výkony. Elisabeth Moss jako Offred nemohli vybrat lépe- dokonale ovládá výraz a nemusí mluvit, abychom slyšeli její zoufalý výkřik. Joseph Fiennes a jeho uhrančivý pohled velitele, který si může dovolit i vzít cokoliv, bezohledně.
Co říci závěrem? Celý seriál jsem viděla s pusou otevřenou, zatajeným dechem a husí kůží. Rozhodně budu sledovat druhou sérii.

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Koruna
17. ledna 2017
další názory k seriálu

Koruna má přednost

Mým hlavním motivem ke sledování the Crown byl Matt Smith (můj nejoblíbenější Doktor). Očekávání jsem příliš vysoká neměla, od Netflixu nic nesleduji a historickým seriálům moc neholduji.
Možná proto mě to absolutně dostalo a pohltilo.
Herecké výkony jsou brilantní. Matt Smith v roli prince Philipa nezklamal, dokázal skvěle zahrát Philipův šarm, charisma, inteligenci, ale taky trochu pošramoceného ega a žárlivost, která dala jeho postavě ohromnou jiskru.
Král Jiří se tu objevuje jen chvíli, přesto jsem si ho zamilovala (k čemuž mi pomohl i můj oblíbený film- Králova řeč). Když umíral, tak mi to bylo líto, přestože jsem věděla už od začátku, že to tak dopadne- mělo to být o Alžbětě.
Churchill- nevím, kde mám začít. Geniálně natočený, zahraný. Je to muž, který je svým duchem ohromně silný a dravý, ale bohužel uzavřen do křehké skořápky, která jeho duchu nestačí. Tento paradox vystihl John Lithgow, který za tuto roli dostal Critics' Choice Television Award.
A v neposlední řadě, Claire Foy září ve své roli Alžběty II. Ze začátku je z ní plachá, zamilovaná dívka, která však rychle dospívá, stává se z ní královna a je velmi tvrdá- v první řadě sama na sebe. Ví, jaká je její úloha- a je jedna z mála, která to ví, přestože jsou na ní tlaky i z řad jí nejbližších, snaží se v každé situaci udělat to nejlepší, byť to znamená jít proti své rodině. Neustále jí všichni připomínají abdikaci jejího strýčka. Tato událost byla sice populární u prostého lidu, ale pro královskou rodinu to byla tragédie. Herecký výkon je vynikající, což potvrzuje i ocenění Zlatým glóbem.
Celkově se mi líbí, že se nezaměřují jen na královskou rodinu, ale vmíchávají do něj i geopolitickou situaci, proto je tam i vládní úroveň. Proto poslední ocenění, které tu zmíním je Zlatý Glób za nejlepší drama, který si tento seriál rozhodně zaslouží!
Dávám 90% jen abych mohla později zvedat hodnocení.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
The Living and the Dead
5. září 2016
další názory k seriálu

Kvalitní duchařina

Na tuhle duchařinu jsem se opravdu těšila- zvlášť, když v ní hrál můj oblíbený Colin Morgan (kterého jsem od dob Merlina velice postrádala). A na rozdíl od většiny seriálů jsem se celkem nezklamala. Tudíž budu chválit.
Líbí se mi herecké výkony, prostředí, soundtracky, které doplňují hororovou atmosféru. Také jednotlivé příběhy i mysteriózní hlavní příběh, který se prolíná celou sérií.
Co bych vytkla, tak jsou příliš dlouhé díly, kdyby se zkrátily, měly by větší spád a lépe by se udrželo napětí.
Celkové hodnocení dávám: 70%.

29 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
iZombie
24. května 2016
další názory k seriálu

Varování: začíná óda na iZombie

Vlastně se divím, že jsem sem ještě nenapsala.
Vzhedem k tomu, že mám ráda takový mix sci-fi a krimi (ale víc sci-fi než krimi), tak i tenhle seriál jednoduše zapadal do mého gusta.
Zápletky jsou geniální- ať už jde o všední život zombíka nebo řešení vražd.
Je pravda, že linie s Majorem je trochu rušivá, protože ten pesimistický a lehce narušený chlap je tam prostě navíc.
Zato Clive je dokonalý zabedněnec, kterému nepříjde divné, že jednou Liv krade, potom žárlí, je z ní elitní voják, další den striptérka, potom mluví cizí řečí a zakončuje to dokonalou znalostí hráčů basketbalu. Jinak se mi líbí, že v tom seriálu je, protože hraje příjemně kladnou postavu.
Když jsem nakousla změny "nálad" Liv, musím říct, že se mi to líbí, jak je každý den jiná, ale vlastně to propojuje, takže je i částečně svá. Pro tu herečku to musí být hroznej maglajs, protože prostě nemá stálou postavu. Za to zaslouží uznání za skvělý výkon.
Koho jsem si zamilovala je Ravi, skvělej chlap, s dokonalým přízvukem a humorem- s tím humorem samozřejmě souvisí i Blaine, který má v seriálu nenahraditelnou roli.
Další óda musí jít bezesporu na přípravu mozku. Přiznávám, že se celý týden těším na iZombie, jen abych viděla, jak tentokrát bude Liv připravovat mozek, vždycky se mi sbíhají sliny a je to tak krásně bizarní, až je to kolikrát moje nejoblíbenější scéna z celého dílu.
Jedinou výtku, kterou mám bylo, že jsem prostě nemohla pochopit propojení zombiismu, utopium a Max Rager. To jsem pochopila až na konci druhé série.
Čímž končím svoji Ódu na iZombie. Všem doporučuji shlédnout tento bezkonkurenční seriál, máte se na co těšit!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Stitchers
24. května 2016
další názory k seriálu

Dokonalé vyvážení

Musím přiznat, že ze začátku jsem byla extrémně zvědavá, co je to za seriál a myslela jsem si, že mě nebude bavit, že to bude průměrné. Ha! Opak se stal pravdou!
Seriál mě chytil, ale abych řekla pravdu, tak nějak nevím ani čím- možná právě proto píši na konci druhé série a ne dřív.
Zajímavé je bezesporu napíchnutí na mrtvolu, projeté vzpomínky, co se mi líbí, tak jsou ale i detektivní případy (ač krimi nějak extra neholduji). Postavy jsou skvělé, charaktery pečlivě vybrané tak, aby k sobě ladili, lehký humor je osvěžující a "akční" scény jsou taky povedené.
Vztahy mezi postavami se mi líbí. Není to nic šokujícího, vyvíjejí se přirozeně, netlačí na pilu a není to seriál, který by byl založený pouze na nich.
Líbí se mi i vedlejší linie s hledáním Kirstenina otce a jsem hrozně zvědavá, co z toho vyleze.
Je to prostě dokonalá balance sci-fi, krimi, postav, herců a příběhů, všechno se odehrává s lehkostí, bez jakékoliv hysterie, takže to působí přirozeně, uvěřitelně.
Víc takových seriálů!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Supergirl
24. května 2016
další názory k seriálu

Superkladňačka

Já jsem čekala na hodnocení až do konce první série. Vím, že se hodně lidem Supergirl nelíbí, ale mně pohltila.
Už jen tím, jak je hrozně milá. Je to odpočinkový seriál, který je superhrdinský, s morálním ponaučením na konci a je předvídatelný. Ovšem mně to nepřipadá jako zápor. Právě naopak.
V záplavě seriálů, kde všichni někoho nebo něco obětují kvůli někomu jinýmu nebo kvůli sobě, kde všichni něco řeší krvavě, protože přece není jiná možnost, je Supergirl velice příjemnou změnou.
Je to seriál, který si pustíte, když máte špatný den a potřebujete zlepšit náladu.
Herecké výkony hodnotím kladně. Melissa je skvělá a hraní upovídané, možná trochu zbrklé, ale neskutečně milé Supergirl, jí sedne. Cat Grant je velice zajímavou postavou- kombinace sarkasmu, urážek a ponaučení, je velmi osvěžující. A musím zopakovat, že její hláška na seriály CW je nesmrtelná- a obecně crossover s Flashem byl jeden z nejlepších dílů.
U přesun na CW se obávám, že seriál bude po vzoru dalších superhrdinských seriálů temnější, což je hezký u jiných seriálů, ale u Supergirl by pokazila právě tu atmosféru, kterou mám ráda, proto doufám, že se to měnit nebude- a jediná změna budou častější a větší crossovery.
Abych jen nechválila- jednu chybu přeci jenom má- a to jsou pětivteřinová prázdna mezi scénami, která mě dovádějí k šílenství. A nejsem si úplně stoprocentně jistá jejím vztahem s Jamesem, připomíná mi to jiný vztah v Arrowovi, ale tak dejme tomu šanci :)
Podtrženo sečteno- nějaké mouchy má, ale přílišná poctivost a kladňáctví seriálu, jím rozhodně nejsou.

Jen tak dál, Supergirl!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
V.I.P. vraždy
14. dubna 2016
další názory k seriálu

Nikdy víc

Musím se přiznat, že po nadprůměrně dobrých českých detektivkách jsem očekávala poměrně vysoký standart.
A pak jsem se začala dívat.
Nepochopený mladík, výrazná hlavní postava, nesympatická.
Vlastně nikdo jiný na jiných případech nepracuje, ale ani mu nepomáhá. Což je po předchozích Případech 1. oddělení ohromný šok.
Po třech dílech jsem to vzdala, vůbec se mi to nelíbilo, je to podprůměrné a absolutně neuspokojivé. Nevrátím se k tomu. Patrně nikdy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
11. února 2016
další názory k seriálu

Zklamání

Zatím můžu říct, že seriál je horší než film. A kdo mi neskutečným způsobem vadí je hlavní hrdinka. Je hysterická, do všeho se vrhá po hlavě. Všichni do teď dělali všechno špatně, teď přijde ona- hvězda- a všichni si z ní mají sednout na zadek. Jakmile to neudělají, jsou špatní.
Tento seriál měl velký potenciál, bohužel většinu z něj tvůrci a hlavně hlavní postava, promrhali. Seriál je podprůměrný a já ho sleduji jen proto, že doufám v lepší díly, než které odvysílali do teď.

85 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
77 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
40 %
plakát
Angel from Hell
31. ledna 2016
další názory k seriálu

Nemastný- neslaný

Po čtyřech dílech můžu říct, že pořád cítím takové napětí a čekám, že to bude větší zábava a stále čekám, kdy přijde ta zajímavá andělská část. Ta ovšem nepřichází a jen pár momentů u mě vyvolá úsměv. Hlavní postava je nevýrazná, nezajímavá a spíš trapná než vtipná. Mrzí mě to, protože to vypadalo jako zajímavý nápad, který byl ale mizerně proveden. Přestože to má jen 20 minut, tak už po pěti minutách se koukám na hodinky a říkám si, jak dlouho mám ještě tuhle šílenost vydržet.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
30 %
1/3
123