avatar uživatele

Freeman001

off
JménoMartin
Věk50 let
BydlištěPraha/Jihlava
Twitter@m_rumler
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Freeman001
plakát
Král Tulsy
18. listopadu 2022
další názory k seriálu

Zábavné a na nic ai nehrající

Není to objevné, ale je to zábavné. Je to přesně tím, čím se to tváří, totiž tv gangsterka ošéfovaná skvělým týmem.
Taylor Sheridan (nominace na Oscara za scénář k Hell or High Water + vítěz ceny za režii z Cannes a tuna dalších cen). Pozval k tomu režiséra Allena Coultera (mimo jiné pár dílů Sopranos). No co vám budu vyprávět, prostě mafián staré školy začne budovat impérium s dost pozoruhodnými domorodci ve městě, který je takovým Brnem Spojených států. První díl mi dal vzpomenout na Lillyhammer a ukázal Stalloneho ve výtečné formě.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Hlava medúzy
16. ledna 2021
další názory k seriálu

Bezhlavá medúza

Řečeno slovy klasika: Nevím, co tomu vytknout dříve, zda chatrný děj, mátožnost postav... Naštěstí brněnská ČT ubrala na dronech, ale scenáristických minel je tam furt dost. Bolest českých seriálů je ta, ze se v nich musí všechno říct. A tak se dočkáme perel typu:
- Krebs s Macháčkem byli kamarádi z dětství.
- Takže odkud se znali, víme.
30 %
Ale jako komedii to v rámci guilty pleasure dám 😊

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Vraždy podle abecedy
31. prosince 2018
další názory k seriálu

Dark Poirot

Tvrdé jádro fanoušků Agathy Christie a Poirota či dokonce Sucheta jako Poirota to asi nepřijme a bude brát charakter tohohle Hercula jako velký úlet až za hranici přijatelného. Malkovich a hlavně scénáristka Sarah Phelpsová jdou dost proti kánonu nastavenému Davidem Suchetem. Je tu zapomenutý, opuštěný Poirot, o kterého už smetánka nemá ani trochu zájem. Není to ani Suchet, ani Ustinov a naštěstí ani Branagh. Je to dark Poirot... a mně to vůbec nevadí.
Řečeno s jedním kritikem: Christie na Vánoce - není nic víc uspokojujícího než krví nasáklé stopy těl, když trávíte poslední tradiční vánoční pudink.
A Rupert Grint už hraje skoro dospělé detektivy :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Nepohádky
10. listopadu 2018
další názory k seriálu

Zločiny, tragédie, sex a nuda

Po dvou dílech celkem průměr. Ty pohádky jsou tam tak nějak zdánlivě a zastoupené jen pár vnějšími znaky, vlastně to o pohádkách autoři jen říkají a tři postavy si nasadí prasečí masky a objeví se připomínka Červené karkulky. Toť vše. Příběh plytký, nedodělaný. Trochu vztahové drama, trochu krimi a vůbec ne thriller. Ačkoli to, zdá se, cílí na dospělé publikum, působí to jako napsané teenagery. Tohle se dost míjí nejen se mnou, ale i s tím, co si autoři myslí, že vytvořili.

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
40 %
plakát
Noční recepční
23. února 2016
další názory k seriálu

Big play

Oscarová režisérka, špičkový divadlení herec (a taky Loki, já vím, ale koukněte někdy na Hiddlestonova Coriolana z divadla Donmar), špičkový komik a příležitostný spisovatel a špička mezi tvůrci špionážních románů. Tenhle koktejl mohl skončit velikým průšvihem, nebo velkým úspěchem. Po prvním dílu je to na cestě vzhůru, mnohem výš, než leží Zermatt. Od první minuty prostě víte, že dřív nebo později se oba hrdinové střetnou v něčem, čemu se říká velká hra (nikoli prostá střílečka) a kromě života půjde i o ego. Zatím jsou oba schovaní za pěknými veřejnými fasádami (recepční a filantrop), ale tvůrci zjevně umějí dávkovat a tu a tam nechají "to pravé já" vykouknout. Velký příslib pro další díly a potenciální seriálový vrchol sezóny.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
80 %
plakát
Lilyhammer
1. února 2015
další názory k seriálu

Kmotr po norsku

Steven van Zandt je nejen skvělý hudebník, ale i parádní herec. Jeho seriál má humor, napětí i sentiment. A kromě vydařeného celku dokáže překvapit i maličkostmi. Třeba obsazením spoluhráče z kapely E Street Band Bruce Springsteena do maličkaté role... Mrkněte se, jak to žije 20 let po olympijských hrách v Lilehameru.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
The Passing Bells
31. ledna 2015
další názory k seriálu

Trochu bezkrevné

BBC umí seriály točit Jenže... tady jako by se umíralo bez kapky krve. Jde spíše o intimní drama dvou mladých vojáků, Všichni vojáci jsou kamarádi, nikdo nikoho nešikanuje, důstojnící jsou hodní a neponižují nikoho, naopak podporují své muže...
Přes to všechno jsou některé okamžiky mrazivé. Předpokládá to ovšem alespoň povšechnou znalost průběhu války. Když seržant burcuje před bitvou mužstvo se slovy, že teď přijde onen průlom, že teď Němec uvidí, zač je toho loket a uzaře svůj motivační proslov slovy “…zde, na Sommě”, padne znalému divákovi čelist, protože ví, že za pár měsíců se spojenci posunou asi o tři kilometry a sbírat budou přes půl milionu mrtvých. Protože ví, že se ocitl uprostřed britského traumatu, srovnatelného s tím, čím je Verdun pro Francouze nebo Kosovo Pole pro Srby.
Několik takových okamžiků jsem si “užil”, netuším ale, kolik z nás je tak citlivých duší. Každopádně pro milovníky “intimního osvětlení” je tento seriál zjevně určený a určitě si takový divák přijde na své.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Marco Polo
22. prosince 2014
další názory k seriálu

Pozoruhodné

Po prvních třech epizodách jsem mile překvapen. Napětí, atmosféra, ucházející herecké výkony.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %