avatar uživatele

Drekorian

off
JménoMarek
Věk34 let (Rak)
BydlištěOstrava
Twitter@Drekorian
Instagram
Facebookmarek.osvald
Poznámka
Pokud si mě chcete přidat do ICQ Contact Listu, uveďte v autorizaci "serialzone.cz", díky. Neznámé lidi totiž neautorizuji.
Názory uživatele Drekorian
plakát
Ajťáci
8. září 2009
další názory k seriálu

Zástupce sitkomové špičky

Pro mě jako ajťáka srdeční záležitost (málokdy uvidíte u nás na fakultě že v den premiéry nového dílu někoho, kdo nekouká na IT Crowd).

Trampoty irského flákače, jeho neurotického kolegy a jejich nadřízené, která šéfuje oddělení o jehož zkratce neví, co znamená si ale našly cestu i k těm, kdo jsou "pouze" počítačově gramotní.

Po první sérii vzniklo poměrně dost fanoušovských stránek, čile se diskutovalo a dokonce se začaly hodně prodávat i trička s motivy seriály, protože první série byla naprosto fenomenální.

Druhá už byla objektivně slabší. Jak už to často u sitkomů podobného formátu bývá, změnily se kulisy (víte, že většinu toho haraburdí, co mají Moss a Roy ve své pracovně darovali nebo zapůjčili geekové, kteří se o seriálu dozvěděli?) a ubyla velice silná postava - Denholm.

Nicméně, třetí série se podle mého vrací kvalitou zpět na vrchol a to navzdory ztrátě další z báječně potrhlých postav - Richmonda.

Některé hlášky (kupříkladu slavné "Have you tried turning it off and on again?") a dokonce i celé scénky (Denholm vyhlašuje válku proti stresu) lze prohlásit za skutečně kultovní.

Podle Wikipedie se čtvrté série dočkáme v roce 2010, takže se rozhodně můžeme těšit.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
80 %
plakát
4400
8. září 2009
další názory k seriálu

Věčná škoda

4400 navrátilců muselo několikrát bojovat hlavně se změnou formátu.

Málo se ví, že původně vše mělo začít a skončit televizním filmem (ze kterého se později stal pilot). Pak borci z USA Network vymysleli, že natočí čtyřdílnou minisérii (na základě úspěchu u diváků a dotazů typu "A to už jako bylo všechno nebo toho bude víc?"). Pak na zkoušku natočili plnohodnotnou třináctidílnou sérii a když se seriál pozvolna rozvíjel do stále větší a větší krásy, tak ho zabili Heroes s větším rozpočtem.

Věčná škoda, říkám vám. Stačila by jedna jediná série, která by příběh logicky dokončila nebo v případě nouze alespoň celovečerní film.

Každopádně sledovat rozvíjející se příběhy navrátilců, názorů společnosti a ně a pomalé rozkrývání toho, kdo za tím vším vlastně je, patří rozhodně k tomu lepšímu, co jsme na poli science-fiction mohli vidět.

Joel Gretsch se sice rozehraje až ve čtvrté sérii Jacqueline McKenzie prakticky vůbec, ale celkově 4400 nabízí sympatické, uvěřitelné hrdiny a neobsahuje příliš děr v ději, navíc díky malému počtu epizod nemáte pocit, že tuhle nastavovanou kaši už jste někdy jedli.

Navíc, kdo z vás by nechtěl být neobyčejný? :)

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Skladiště 13
7. září 2009
další názory k seriálu

Nová Eureka?

The SciFi Channel (později SciFi, nyní Syfy) zoufalé hledá další Eureku, která boří rekordy sledovanosti a nutno říci, že se mu to zatím nepovedlo.

Ačkoli Rockneho S. O'Bannona si velice vážím za skvělý Farscape a nevážně laděné Lebkouny, Warehouse 13 se podle mě zlatým písmem do žádné síně slávy nezapíše.

Nejvíce podle mě seriálu škodí přílišná komornost (hlídačů skladiště, které obsahuje tolik nebezpečných věcí, že by to dokázalo zničit svět je celkem pět, s jejich šéfovou, která se objeví jenom když ji zrovna nikdo vidět nepotřebuje, šest) a hlavně logické lapsy. Ty pravděpodobně mají navozovat komediální charakter, ale příliš se to podle mého názoru nedaří.

Svým složením si určitě příznivce najde... minimálně jako prázdninová výplň jinak nesnesitelného sucha.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %