avatar uživatele

IvcaSammet

off
JménoIvuš Rainbow Head
Věk27 let
BydlištěBrno // Uherské Hradiště
Twitter@IvusRainbowHead
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/ivus.rainbow.head.2
Poznámka
Názory uživatelky IvcaSammet
plakát
Skandál po anglicku
8. března 2019
další názory k seriálu

A Very English Scandal

Kromě dokonalé herecké dvojice A Very English Scandal nabízí vynikající námět se scénářem, který jak pobaví, tak rozbrečí. Po dlouhé době zase něco od BBC, co mě chytlo už v první sekundě a nepustilo až do té poslední. Krásný rozjezd, který se v později promění v pořádné drama a nakonec završí soudním procesem, je pro mě přímo dokonalá kombinace. Ben Whishaw a Hugh Grant mi k sobě sedli jako už dlouho žádná jiná dvojice, a jejich herecké výkony mě naprosto okouzlily. S každou další epizodou se dalo napětí krájet čím dál víc, navíc protože Ben Whishaw i Hugh Grant patří mezi mé nejoblíbenější herce, občas jsem zapomínala na spravedlnost a uvažovala, komu vlastně "fandit". Nikdy předtím jsem totiž na tuto událost nenarazila, a tak to pro mě byly nervy až do úplného konce. A Very English Scandal je opravdu skvěle zpracovaná minisérie, na kterou se znovu podívám s velkou radostí. Škoda, že se tvůrci rozhodli natočit "jenom" tři epizody.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Queers
8. března 2019
další názory k seriálu

Queers

Bohužel se musím přiznat, že jsem čekala trochu něco jiného. The Man on the Platform mě dokonale navnadil, očekávala jsem, že v podobném stylu budou vyprávěny i zbylé epizody. Ty byly ale spíš jenom slabším odvarem. I přes to, že každý příběh obsahoval nějakou tu pointu, myslela jsem si, že postavy budou vyprávět o tom, co si museli jako homosexuálové prožít za "peklo" v různých dobách. Proto pro mě bylo zklamáním, když byla většina příběhů jenom popisování "obyčejných" románků, které si tyto postavy kdysi prožily. Dalším mínusem bylo to, že epizody nešly chronologicky po sobě, tedy od nejdávnějších dob až po současnost. Celkově Queers určitě není špatný seriál a moc ráda se k němu vrátím, třeba dokonce i své hodnocením změním, když už budu vědět, co od seriálu čekat, ale kvůli té neustálé "omáčce" okolo, kdy jsem se při sledování více méně nudila, momentálně lepší hodnocení opravdu dát nemůžu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Nathan Barley
8. března 2019
další názory k seriálu

Nathan Barley

Tak si říkám, jestli mi chybí smysl pro humor a nebo jestli je Nathan Barley tak stupidní, že to ani není vtipné. Já jsem se totiž zas až tak nebavila. Pár vtipných scén se sice povedlo, reputaci seriálu ale nakonec zachránily až poslední dva díly. Pilotní verze mě sice taky nijak zvlášť neuchvátila, ve finále ale nakonec byla daleko lepší než celý seriál. To, že nebyli tvůrci schopní přetočit scény z pilotu, které znovu použili v seriálu, mluví za vše. Herecké výkony byly sice skvělé, celkově mi ale ušla nějaká hlubší pointa a primitivní humor založený na sprostých slovech mi taky nic moc neříká. Na druhou stranu jsem se ale naučila velký počet anglických nadávek, to se musí uznat.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
20 %
plakát
Zkáza Dejvického divadla
8. března 2019
další názory k seriálu

Zkáza Dejvického divadla

Na Zkázu Dejvického divadla jsem se těšila jako dítě na Vánoce, ale měla jsem z ní i trochu obavy. Já "Krobotoviny" moc nedávám, většinou mě jeho pointa úplně vyletí oknem. Nakonec jsem ale byla absolutně spokojená, celé kino se smálo od začátku až do konce a i přes to, že bylo celé obsazení na druhé straně republiky, po skončení všichni hlasitě zatleskali (Kino Hvězda, Uherské Hradiště). Samozřejmě se ale Zkáza Dejvického divadla nemůže brát absolutně vážně, aby se divák dokonale pobavil. Závěr byl sice hodně podivný i na mě, ale protože jsem v takovém stylu čekala celý seriál, nakonec bych asi byla zklamaná, kdyby to skončilo jinak. Z dokonalého hereckého koncertu si ale neodpustím vypíchnout Jardu Plesla, kterého považuju za našeho nejtalentovanějšího herce a právě Zkáza Dejvického Divadla mě v tom zase utvrzuje. Bála jsem se, že budu těch tří set litovat, nakonec jsem ale tak nadšená, že kdyby to za týden nevysílali v televizi, zašla bych na to do kina znova.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Foylova válka
29. dubna 2018
další názory k seriálu

Foyle's War

Další vynikající anglický detektivní seriál, který si mě získal hned na první případ. Foyle's War mě ihned zaujal svým námětem, protože detektivek z druhé světové války opravdu moc není. Netušila jsem, co přesně od seriálu čekat, po první epizodě jsem se ale od sledování nemohla odtrhnout. Kromě vynikajícího scénáře a krásného zpracování za to určitě může z velké části i herecké obsazení. Michael Kitchen je opravdu obrovský sympaťák, na jehož filmografii se v budoucnu určitě zaměřím. I Honeysuckle Weeks a Anthony Howell mi byli sympatičtí hned na první pohled, a právě proto jsem si sledování seriálu tak užívala. Já osobně jsem divák "rýpal", kterému jen tak někdo nesedne, a ve většině případů si najdu alepoň jednu hlavní postavu, které mi něčím vadí, tentokrát se tak ale naštěstí nestalo. Všechny díly si držely svou kvalitu, ať už v období za války nebo po ní, a i když mi v některých dílech přišlo, jako by případy posunuli až na druhou kolej, na celkovém dojmu to nijak neubralo. Přiznám se, že jsem měla z dílů "po válce" trochu strach. Přece jenom byl děj založen na vyšetřování případů v průběhu války, proto jsem úplně netušila, co od v podstatě uzavřeného děje seriálu čekat. Foyle's War ale v žádném případě nezklamal a dokázal naservírovat dalších devět pětihvězdičkových případů. Je sice pravda, že jsem ze začátku nemohla zkousnout poválečné rozdělení původního tria, návrat Sam "zpět do služby" mě ale nakonec přece jenom uspokojilo. Samotný závěr seriálu mě ale trošku zklamal, přece jenom jsem doufala, že se Foyle na konci vzdá své funkce jednou pro vždy a bude mít svůj zasloužený klid. Bohužel nejsem zrovna fanoušek otevřených konců, protože pak vždycky zbytečně doufám, že se tvůrci k seriálu třeba jednou vrátí. Každopádně bych jim ale přece jenom chtěla poděkovat za obsazení Andrewa Scotta, díky kterému jsem seriál objevila. Foyle's War je opravdu skvělý seriál, který rozhodně doporučuju shlédnout a který okamžitě řadím do top desítky. Díky, pane Foyle, bylo mi potěšením Vás poznat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
V kruhu koruny
29. dubna 2018
další názory k seriálu

The Hollow Crown

The Hollow Crown je další filmovou perlou, kterou může natočit pouze BBC. Výprava i kostýmy jsou vynikající, veršované texty dodaly hře dokonalou atmosféru (i když mi díky tomu spousta detailů unikla, Shakespearovskou angličtinu jsem se ještě louskat nenaučila), kterou navíc doplňuje spousta neuvěřitelně geniálních hereckých výkonů. Přece ale jenom seriál nebyl úplně dokonalý, kamera mě vcelku často lezla na nervy (hlavně teda příliš blízké záběry) a samotná délka dílů občas zabíjí všechno, o co se tvůrci snažili. Ke konci epizody mi přišlo, že už to vyloženě jenom natahovali, aby toho do seriálu dostali co nejvíc. Už dvě hodiny mi přijdou jako zbytečné natahování, ale u dvou hodin a půl jsem měla co dělat, abych zvládala udržet pozornost. Ráda bych ale vypíchla například zpracování bitvy u Azincourtu, za mě je to jedna z nejlépe zpracovaných bitech, které jsem kdy na plátně viděla.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Quacks
29. dubna 2018
další názory k seriálu

Quacks

Ze začátku jsem nevěděla, co od seriálu čekat, takže mě docela překvapilo, že seriál není zas až tak úžasně vtipný, jak ho většina kritiků popisovala. Nakonec mě ale seriál přece jenom svým způsobem pobavit dokázal. Na druhou stranu se mi líbí, že ze seriálu neudělali čistě "stupidní" komedii, které se člověk sice zasměje, ale ve finále z toho dějově nic nemá. Některé vážnější scény dodaly seriálu tu pravou atmosféru. Přiznám se, že jsem si na seriál ze začátku musela trochu zvyknout, ale jakmile jsem se do toho dostala, začal mě docela bavit.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Čtvrtá hvězda
17. září 2017
další názory k seriálu

Čtvrtá hvězda

Původně jsem neměla v plánu seriál sledovat, protože mi už podle ukázek přišel jako hrozná hovadina. Nakonec jsem se ale rozhodla, že si Jardu Plesla a Ivana Trojana nenechám ujít ani tady a rozhodla jsem se na seriál podívat. Ze začátku se mi seriál spíš nelíbil, ale přece jenom jsem se u některých scén a hlášek dobře pobavila. Na Krobotovy věci si vždycky musím nějak zvyknout, aby mi nakonec sedly. Proto jsem asi v polovině sledování přerušila a s odstupem času pak shlédla Čtvrtou hvězdu v kuse. Některé epizody byly příběhově slabší, ale ve finále jsem se u Čtvrté hvězdy skvěle pobavila.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Reportérka
15. září 2017
další názory k seriálu

Reportérka

Další rádoby kriminálka, která se České televizi prostě nepovedla. Kromě Jiřího Bartošky, který jako jediný celý seriál táhl, bych na seriálu hledala pozitiva asi velmi dlouho. Opiercingovaná a neuvěřitelně arogantní Tereza Voříšková mi sledování poměrně hodně ztěžovala, protože jsem na ni měla alergii jenom co se objevila na obrazovce. Stále nedokážu pochopit, kde přesně vznikl ten zlom, kdy se z absolutně neschopné reportérky stane profesionálka, za kterou budou všichni bojovat i kdyby je to mělo stát místa ... S každou epizodou šla kvalita úplně do kopru ... Nějak nedokážu pochopit význam komentářů na kameru a vnitřním hlasům, které plynulost ještě více roztříštily. Celkově Reportérku hodnotím 5%, za Jiřího Bartošku ale přidávám dalších 5%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
10 %
plakát
Garrowův zákon
15. září 2017
další názory k seriálu

Garrow's Law

Seriály ze soudní síně mě hodně baví, obzvlášť ty historické, ale musí být dobře natočené. Garrow's Law je vyloženě učebnicový příklad toho, jak by měly takové seriály vypadat. Nádherná výprava, výborné herecké výkony, skvělý scénář, vynikající případy i zápletky. Já osobně nesnáším cokoliv, co se týká romantiky, ale musím se přiznat, že mě románek Williama Garrowa a lady Sarah Hill zaujal víc, než bych si kdy uměla představit. Obzvlášť pak linka ve třetí řadě, kdy se jednalo o opatrovnictví Samuela. Přesto, že se jedná o seriál ze soudní síně, těšila jsem se spíš na rozuzlení právě této zápletky než na samotné rozsudky. Je až neuvěřitelné, jaké zákony platily v osmnáctém století, a co všechno bylo považováno za normální a naopak nepřípustné. Garrow's Law není jen lahoda pro divácké oko, je to taky seriál, který nenásilně poučí o minulosti až by si to divák sám uvědomoval.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %