koczi.ok

off
Jméno
Věk
BydlištěSan Piego
Twitter
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/robotchickencz
Poznámka
Názory uživatele koczi.ok
plakát
Perníkový táta
10. dubna 2012
další názory k seriálu

Nejlepší kuchař

Fu*k status quo, yo. Breaking Bad se od ostatních liší právě bouráním zaběhlých kolejí a nekompromisním vývojem děje i postav kupředu. Tvůrci se neptají "co kdyby", oni vám to natvrdo ukážou. Oni vám přenádherným záběrem červánek oznamují, že příchod drsné reality zítřka je stejně skutečný, jako ta rozpálená hlína, ve které se válí vaše držka. Následky přijdou, status quo neexistuje, odnesete si to, schytáte to, vy nejste Elvis, abyste žili věčně. Neptáte se, jestli zemřete. Ptáte se "kdy".

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Městečko South Park
9. prosince 2011
další názory k seriálu

10 důvodů, proč se dívat na South Park

1. Je to "ten sprostý seriál"?
Ne. Je překvapující, kolik lidí takhle o South Parku smýšlí, protože od roku 1999 žádnou epizodu neviděli. Jedná se o jednu z nejlepších současných satir a vulgarita je pro jeho tvůrce zcela podružná.

2. Epizoda stvořena za 6 dní
Je to tak, jednu epizodu SP vymyslí, napíšou, namluví a zanimují za necelý týden. Jednou z hlavních devíz je tedy bezkonkurenčně aktuální reflexe současného dění. Například narážky na dopadení bin Ládina se objevily již po dvou dnech! Třeba Simpsonovi se animují půl roku.

3. Převyšuje konkurenci
V posledních letech na poli animovaných seriálů nemá SP příliš silné soupeře. Archer či Ugly Americans jsou dobré počiny, ale stačí SP sotva po pás. A jak poslední roky vypadají Simpsonovi či Family Guy všichni víme.

4. Zdarma na webu
South Park je kompletně zdarma na oficiálním webu southparkstudios.com!
Pouze tři epizody (5x3, 14x5 a 14x6) jsou nedostupné kvůli ztvárnění Mohameda.

5. Dalších pět let
Nedávno se Parker a Stone dohodli na tvorbě SP až do roku 2016, je před námi tedy dalších 5 let seriálu!

6. You're Getting Old
Nejlepším důkazem, že seriály a tvůrci se postupem času mění, je paradoxně právě South Park. Porovnáte-li si epizody z let 2000 a 2010, jasně uvidíte tvůrčí i osobní vývoj Treye Parkera i Matta Stonea.

7. Kyle vs. Cartman
Chemie mezi postavami rozumného kluka a tlustého prevíta zdobí SP. Jejich vyvíjející se konflikt stačí jako důkaz, čím v běhu na dlouhou trať SP převyšuje seriál Family Guy.

8. The Book of Mormon
Parker a Stone letos uvedli na Broadway tento muzikál, který nakonec získal devět cen Tony včetně nejlepšího muzikálu. Vychází z epizody 7x12 a naznačuje, že tvůrci SP nejsou ledajací umělci.

9. South Park: The Game
Na druhou polovinu roku 2012 je oznámeno vydání hry pro PC, Xbox a PS3. Půjde o plnohodnoté RPG.

10. Doplnit znalosti
Abych vás dobře navnadil, pro rozjezd mohu doporučit např. tyto epizody:
15x7, 14x4, 13x3, 12x3 a 11x8.

Příjemnou zábavu!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
2 $ocky
8. prosince 2011
další názory k seriálu

Slušný začátek

Uběhla polovina první série a holky se rozjely dobře. Pobavíte se především díky skvělé Kat Dennings a jejím hláškám - to pro začátek stačí, na mnoha věcech je ale třeba ještě zapracovat. Osobně mi nevyhovují až moc jednoduchoučké zápletky a nepříliš zajímavé vedlejší postavy. Ale zatím to vnímám jako prostor ke zlepšování; doufám, že se např. brzy objeví další postava, jejíž osud a vztah k hlavním hrdinkám mě skutečně chytne a rozproudí se trošku děj atd., you know the drill.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
70 %