Turmë

off
Jméno
Věk28 let — narozeniny slaví za 108 dní (Lev)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Turmë
plakát
Pán času
23. listopadu 2011
další názory k seriálu

Mad man with a box

Když se snažíte někomu vysvětlit o čem je Doctor Who, většinou z nás polezou jedny z nejbizardnějších vět, které můžete říct. „905letý mimozemšťan cestuje časem a prostorem v modré policejní budce z 50. let.“ – to nezaslechnete v souvislosti s jinými seriály. DW totiž není jako jiné seriály. Je to sci-fi ikona, britské kulturní dědictví, ale hlavně seriál, který vás dokáže chytnout a nepustit.

9. Doctor
Do seriálu se dostanu až po pár dílech. Je těžší zvyknout si na odlišný typ seriálu, než na který jsem zvyklá z americké tvorby. Všechno mi ale ulehčuje sympatický britský humor a neotřelé náměty epizod. Oba hlavní protagonisté mi přijdou docela sympatičtí. Při regeneraci „Devítky“ mě zabolí u srdce.

10. Doctor
Chvíli mi trvá vyrovnat se se změnou hlavního protagonisty. Asi tak do 4. dílu. Pak už jsem infantilně fanouškovsky zamilovaná do Davida Tennanta. Druhá série mi přijde kvalitou srovnatelná s první, i když se dále rozvíjí vztah s Rose. Po finále mám mírnou depresi.
Další řada přináší mnoho skvělých dílů (můj nejoblíbenější, nejen v rámci této řady, je „Blink“). Ve třetí sérii je nám představená Martha. Sympatická, chytrá, platonicky zamilovaná. Všechno tohle hraje v její prospěch, ale mě osobně přišla tak trochu nevýrazná. K tomu dojmu přispěla velkým dílem i společnice ze 4. série – Donna, moje osobní favoritka. Konečně společnice, která pořád nedělá na Doctora zamilované oči. Catherine Tate má skvělý komediální talent.
Při regeneraci Desítky roním slzy.

11. Doctor
Podle první fotek to vypadalo spíš na Emolorda než Timelorda a musím se přiznat, že jsem měla jisté pochybnosti o novém Doctorovi. Ale Matt Smith mi vytřel zrak. A sakra moc. Je to velmi talentovaný mladý herec. Eleventh je zábavný, šílený, mimozemský (9 a 10 jsou proti němu k nesnesení lidští) mimozemšťan, který ví, že motýlky jsou cool (Nahlédněte do svého srdce. Vy víte, že je to pravda.). Amy se řadí na čestné místo vedle Donny. A Rory… Přišel mi fajn i na začátku, ale když pak párkrát umřel a stal se z něj hrdina, získal si mé srdce.
5. a 6. série se v mnohém liší od předchozích. Přijde mi teď daleko na vyšší úrovni, co se technické a často příběhové stránky týče. Moffat je ďábel, ale i tak ho miluji. Pokud takto bude celý seriál pokračovat i nadále, budu velmi šťastný whovian.

Seriál má samozřejmě i své chyby. Některé epizody jsou slabší, triky občas vyloženě roztomilé (a nemyslím to moc v dobrém slova smyslu). Ale nedá se nic dělat. Doctor mě chytnul, nepustil a stal se mou velkou srdcovkou. Allons-y!

95 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
97 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 38 lidí
100 %
plakát
Merlin
18. května 2011
další názory k seriálu

The Prat & The Idiot

I pro mě je těžké uvěřit, že jsem tomuto seriálu dala 80%. Je to jen takové průměrné fantasy, plné klišé, s docela pěkně digitálním drakem a Anthony Headem v roli krále. Žádné veledílo, jen taková odpočinková výplň času.
Pomiňme ty „drobné“ odchylky od pověsti, koneckonců je to „fantasy“ a to si může dovolit o trochu víc (i když tolik lidí tmavé pleti v Camelotu a okolí…). Soustřeďme na ty největší.
Merlin není žádný bělovlasý moudrý stařec ve špičatém klobouku?! Artuš není ten legendární, všemi milovaný král?!
Ne, nejsou, a je to sakra dobře! Merlin je sympaticky přidrzlý vrstevník královsky rozmazleného prince Artuše, který se za „odměnu“ (po tom, co Artušovi zachrání život – poprvé a ne naposledy) stane jeho panošem (spíš otrokem). Všichni, kdo viděli alespoň pár dílů, mi jistě dají zapravdu, že herecké obsazení ústřední dvojce, bylo trefou do černého. Ti dva jsou prostě úplně zlatí, chemie mezi nimi je výborná, slovní bitky vtipně napsané a dobře zahrané – bromance jak poleno… Tihle dva jsou v postatě jediný pádný důvod, proč seriál sledovat. Jediný důvod, proč jsem mu dala 80%. Ale tento důvod stojí za to.

94 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
80 %
plakát
Sherlock
23. ledna 2011
další názory k seriálu

Bromance po anglicku

Když jsem se o tomhle seriálu dozvěděla poprvé, popravdě jsem nevěděla, co si myslet. Na jedné straně obavy z transformace zaběhnutého příběhu do prostředí vzdáleného na stovky let, na straně druhé uvědomění o schopnosti BBC tvůrců a talentu britských herců.
Teď po zhlédnutí můžu jen zatleskat a uznale smeknout klobouk. Přesunutí příběhu o víc než sto let se podle mě povedlo víc než dobře, zpracovaní dokonalé, skvělý scénář, obsazení perfektní.
Benedikt Cumberbatch má opravdu charisma na rozdávání a jeho pojetí složité hlavní postavy jako podivínského, arogantního génia, mi přišlo velmi věrohodné. Martin Freeman je v roli Watsona takový sympatický „ňouma“, který se ze všech sil snaží zvládat Sherlockovu povahu, ale většinu času může jen hledět s otevřenou pusou. Chemie mezi hlavními hrdiny je opravdu úžasná – podle mě jedna z nejlepší bromancí seriálového světa.
Netřeba dodávat, že pokračování se nemůžu dočkat.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
92 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
Doctor Horrible's Sing-Along Blog
23. ledna 2011
další názory k seriálu

Evil League of Evil

Dlouho jsem čekala na seriál, který by mě konečně „donutil“ napsat názor. Téhle šílenosti se to povedlo. Píšu „šílenost“, ale rozhodně nechci naznačovat nějakou choromyslnost tvůrců. Spíš je to takový ten pocit, kdy si po vydařené akci usmějete a musíte říct: „To byla ale šílenost.“. A přesně takový milý pocit jsem měla po zhlédnutí.
Neila Patricka Harrise jsem si oblíbila už jako Barneyho v HIMYM, ale tady mě totálně dostal. Co jiného na to říct, je prostě „awesome“. Felicie Day je taková ta roztomilá a sympatická „holka od vedle“, ale i její zpěv mi přišel příjemný. A Nathan Fillion mi do role vypatlaného ochránce města taktéž docela sedl. Proti obsazení v podstatě nemůžu říct křivé slovo.
Jako muzikál se tento projekt může pyšnit několika velice vyvedenými písněmi, disponujícími slušnou chytlavostí (Brand New Day nemůžu od zhlédnutí dostat z hlavy a Slipping mě pobavil i celkovou scénou).
Netypičnost (on-line seriál, padouch jako hlavní hrdina…) a zároveň úžasnost tohoto počinu, jsou atributy, které dokázal Joss Whedon spojit opravdu na výbornou. Jedinou chybu vidím snad jen v délce. Ani ne 45 minut pro něco takhle skvělého je zoufale málo. Snad se brzo dočkáme pokračování.

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %