emJey (Miloš Janů)

off
JménoemJey (Miloš Janů)
Věk30 let — narozeniny slaví za 54 dní (Blíženci)
Bydlištěkousek za Prahou
Twitter@emJey1993
Instagram
Facebookwww.facebook.com/milajanu
Poznámka
Názory uživatele emJey (Miloš Janů)
plakát
Ztraceni
27. září 2015
další názory k seriálu

6 let s jasným cílem

Ztraceni, ach ty můj Bože. Pro začátek musím říct, že jestli něco nezapomenu, tak to je jednoznačně tento seriál. Jeden z prvních co jsem začal sledovat na naší Nově, a tak moc jsem se do toho zažral, že už jsem nechtěl čekat na to, až to u nás nadabují a začal jsem koukat na originál, to a Prison Break byly u mě první dva kandidáti na zkoušku mé angličtiny a schopnost číst titulky. Nicméně Ztraceni jsem v originálu viděl od 5. řady, PB od 3. sezóny.
Vadilo mi jak spoustu lidí nadávalo, že je to nečitelný, nedává to smysl a že to v podstatě nejde pochopit. Nevím kde se u těchto názorů stala chyba, nicméně, já nemám pocit, že bych něco z Lostů nepochopil.
První řada jasně nastínila problém toho co se stalo a v jakém prostředí se nejspíš budeme pohybovat, druhá přiblížila hlavně "Ty druhé" a následující sezóny prostě otevíraly dveře dalším příběhům, které se odvíjely od předešlých řad.

Nepříjemné momenty zažily všichni v roce, kdy stávkovali scénaristé, a to tak trochu ublížilo 4. řadě, díky které nejspíš i následující řady zůstaly ve zkrácené formě, každopádně i přes zrychlenější děj díky kratšímu formátu si nemyslím, že by něco někde nedávalo nějak moc smysl, naopak.

Já jsem rozhodně spokojený, důkazem byť i to, že Ztraceni co rok či dva sjedu znova, protože prostě vím, že je to kvalitní tvorba a dává mi to i určitý pocit pohody. Herci skvělí, děj prostě bezchybný a útočí přesně tam, kde nakonec všichni skončili.

U mě jediný problém, a to, že byli zrušeni.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Holky za mřížemi
27. září 2015
další názory k seriálu

Když HBO zařízlo Weeds.

Jestli jsem nějaký ten konec seriálu obrečel?
Ano, mockrát. Výjimkou nebylo ani to, když skončila legendární Tráva v čele s Nancy B.

Paní Jenji je mistryně v tom, jak duše jako já rozveselit a dát mi pocit, že na tom nejsem zas tak zle, jak si pořád můžu myslet. Při sledování Trávy jsem byl neskutečně dobře naladěn a na každý nový díl jsem nemohl dospat. Trávu jsem objevil docela se zpožděním, a tak jsem mohl všech 6 řad vidět v super rychlém maratonu, dvě následující už jsem sledoval klasicky díl co týden.

Proč to tak rozvádím. Nejspíš proto, že když jsem viděl její jméno na dalším projektu, nemohl jsem chvíli uvěřit, že od září 2012 neuběhne ani rok a Kohan přijde s další ideou. Tématika ženský věznice sice nebyla moje představa o další "Trávě", ale nijak jsem neváhal a pustil se do 1. série.

S Netflixem jsem také poznal, co je to vypustit "vše naráz", na což jsem opravdu také zvyklý nebyl. Ano, pak jsem objevil Hemlock Grove a Grace and Frankie, takže postupem času jsem si zvykl na tento formát.

Nicméně, první řada mi mohla zabrat dejme tomu 3 dny a už jsem potřeboval řadu druhou. Nemýlil jsem se v tom, že to bude perfektní. O letošní řadě můžu jen říct, že mi snad utekla ze všech 3 nejrychleji.
Naprosto miluju tu hereckou různorodost, kdy od holky co je na krátko, tu máme 60ti leté vězenkyně či unikát ve formě "Crazy Eyes". Nejsem moc velký fanoušek Piper, mě si tedy získaly jiné dámy a jeden pán, který si odskočil z Trávy do Orange. Dámami myslím samozřejmě Red, bez které by se to tak nějak rozpadalo, všechny Španělky, nebo promiňte, Hispánky. :D Maritza je skvělá, to musím říct. Krátké, ale přesto skvělé účinkování Vee.
Pan Healy samozřejmě také nedílnou součástí, jak by to tam ty holky bez něj zvládaly.

Prodloužení na léto 2016 pro mě nemohla být lepší zpráva. Děkuji

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
American Horror Story
27. září 2015
další názory k seriálu

Murphyho geniální mysl

Jestli přidat do mých TOP 20 American Horror Story, jsem moc dlouho nezvažoval. Bylo mi jasno po první epizodě. Řekl jsem si tenkrát, že tento druh tvorby tu opravdu hodně chyběl, takže Ryan udělal skvělý tah.

Opravdu co sezóna, to něco, co si budu dlouho připomínat. Bylo mi jasné, že když jsem se nejvíc zamiloval do Nip/Tuck, tak tady nemůžu udělat krok vedle, a tak jsem rád, že to tak i bylo.

První co se musí určitě vyzdvihnout do nebes, je obsazení tohoto seriálu. Mezi plejádou hvězd si opravdu každý najde svoji "lásku". U mě je to bezpodmínečně Jessica Lange. Ta si mě získala snad nejrychleji ze všech hereček, co jsem zatím na plátně viděl. To, že hrála v King Kongovi jsem netušil až do momentu zhlédnutí AHS. Takže po jejím odhalení jsem skoro hned začal hledat vše, kde se tato lady objevila a že toho není málo. Perfektní ve Frances, to jen abych nezapomněl, kde jsem ji viděl každým coulem, díky jejímu typickému držení cigarety či když ji na jazyku zbyde kus tabáku, no prostě pecka.

V Murder House měla prostor se ukázat, ale zdaleka ne tak moc, jak v následujících letech, ale i tak je nejvíc vidět a velice ceněnou součástí seriálu.
Jestli se dohadovat či byl Murder House či Asylum děsivější, nebo snad Coven a Freak Show? Dle mého jde v každé řadě prostě o osobité kouzlo jednotlivých témat. Mě si nejvíc například získal Coven, svojí všudypřítomnou sexy tématikou, děsem ani tak ne. Freak Show bylo dle mého zas velice propagováno, ale na velikosti řady se to moc neukázalo, nicméně obsazení Dandyho bylo moc good.

Za mě jedna z nejvíc milovaných věcí.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Živí mrtví
27. září 2015
další názory k seriálu

A tak to přišlo.

Rok 2010 byl pro mě docela dosti pochmurný z několika důvodů. V předešlé sezóně mi skončili Hrdinové, Odložené případy, Plastická chirurgie s.r.o., Ztraceni a Tudorovci. Všechny zmíněné jsem velice miloval, a tak jsem potřeboval "vyplnit" tuhle nemalou mezeru jiným, ale doufejme stejně kvalitním seriálem či samozřejmě vícero tituly. To se pro mě změnilo v době, kdy jsem viděl pilotní epizodu TWD. Byl jsem z toho velice nadšenej, protože mam nějak v krvi koukat v nejvyšší míře převážně na hororovej žánr, a tak když přišel konečně i takto laděný seriál, nemohl jsem být radši. Nemluvě tedy o tom, že další mé přání se vyplnilo o rok později s AHS, ale o tom třeba jindy.
Na TWD mě nalákala převážně tématika a hlavní producentské mega jméno Franka Darabonta. Žádný z herců mi nic neříkal, ale to mi v ten moment nevadilo, ačkoli je to pro mě v současné době přemíry novinek už priorita. Byl jsem zvyklý na to, že klasická sezóna seriálu má zhruba těch 22 epizod, a tak když jsem viděl, že mě jich čeká pouhých 6, tak to docela zamrzelo. Nicméně druhá řada se přeci jen o trochu natáhla a její závěr mě nabudil snad nejvíc ze všech finálí. Další sezóny se už pro mě nesly v duchu, že nečekám na nic jiného než na známou frázi: Previously on AMC´s The Walking Dead.

Tak nějak doufám, že tu tento kýžený projekt vydrží ještě moře let, na kvalitě dle mého neklesá a moje nejvíce milovaná cookies lady mě ještě nezklamala, což snad ani nejde. Melissa je top herečka.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
9/9
1 ... 3456789